Cashewnødder

Små lækre næringsbomber.

Cashewnødder er en ægte himmerigsmundfuld og et dejligt supplement til andre typer af nødder. Saltede cashewnødder smager fantastisk til både drinks, ovenpå salat og i mad. Køb billige cashewnødder online hos Mecindo. Her kan du købe både ubehandlede samt saltede cashewnødder.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Hvad er cashewnødder?

Cashew er nyreformede frø, som udvikles på spidsen af cashewfrugten, som vokser på cashewtræer. Cashewtræer stammer oprindeligt fra Brasilien, men er gennem årene blevet spredt til flere lande, og i dag dyrkes de derfor vidt omkring. Træet kan blive op til 20 meter og kaldes desuden for elefantlustræet. 

Frugten som cashewtræet danner, spises som almindelig frugt af de lokale, eller presses til en delikat juice. Nødderne har en mild og blød smag og kan friste de fleste – enten som snack eller i madlavningen. 


Cashewnødder i madlavning

Cashewnødder bruges meget i det asiatiske køkken, hvor de drysses ovenpå varme retter eller kommes i retten lige før endt tilberedning.

Lav en lækker dip med cashewnødder - cashewnødderne blendes med citronsaft, evt. hvidløg og krydderier efter behag, til en cremet masse. Du kan både bruge saltede cashewnødder og ubehandlede cashewnødder til dip.

Hav altid billige cashewnødder på lager - hæld lidt flydende honning over nødderne og spis dem ovenpå dit foretrukne morgenmadsprodukt, det er sundt og lækkert. På mecindo.dk finder du et stort udvalg af sunde, økologiske og nærende morgenmadsprodukter

Hvis du skal være vært til en fest, have en hyggelig aften eller noget tredje, kan du også nyde de chokoladeovertrukket cashewnødder fra Superfood, The Raw Chocolate Company eller Big Tree Farms. Lav evt. en skål med blandende nødder. Du kan f.eks. blande cashewnødderne med valnødder, hasselnødder, mandler og paranødder.


Ristede cashewnødder

Cashewnødder smager fantastisk i madretter, eller som snack, hvis de ristes på en tør pande. Når du rister dem, fremhæver du deres smag samtidig med at de bliver sprøde.


Saltede cashewnødder

Salt dine cashewnødder når du steger dem på panden og nyd den salte smag. Om sommeren er det utroligt lækkert og holder sin saltbalance på plads – selv når du drikker meget vand. 


Cashewnødder med chokolade

Nødder og chokolade har aldrig været en dårlig kombination, hvilket chokolade og cashewnødder heller ikke er. The Raw Chocolate Company Company med lækker raw chokolade og salt. Cashewnødderne dyrkes I Vietnam og dyppes I Vanoffee chokolade, som er blød og cremet.


Cashewnødder næringsindhold

Nødder er sunde at spise, så længe det er i de rette mængder. Dette gælder bestemt også cashewnødder som er naturligt rige på mange næringsstoffer der bidrager til kroppens funktioner og sundhed. 

Cashewnødder er rige på gode næringsstoffer som:

  • Niacin (B-vitamin): bidrager til et normalt energistofskifte, normale slimhinder og en normal psykologisk funktion.
  • Magnesium: bidrager til at mindske træthed og udmattelse og nervesystemets normale funktion.
  • Kalium: bidrager til en normal muskelfunktion og at vedligeholde et normalt blodtryk.
  • Zink: bidrager til et normalt syre-base-stofskifte og en normal omsætning af kulhydrater.
  • Jern: bidrager til en normal kognitiv funktion og en normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin.

Derudover er tørristede cashewnødders næringshold pr. 100 gram som følgende:

  • 553 kcal
  • 18 g. protein
  • Natrium 12 mg
  • 44 g. fedt – heraf 8 g. mættet fedt, 8 g. flerumættede fedtsyrer og 24 g. flerumættede fedtsyrer
  • 30 g. kulhydrat

Cashewnødder har et højt indhold af umættede fedtsyrer og har en gavnlig effekt på dit kolesteroltal ligesom andre nødder - cashewnødder er sundest usaltede, og uden chokoladeovertræk. 

Da cashewnødder har et relativt højt indhold af protein, samt lavt indhold af fedt. Derfor er de velegnede til dig der træner og ønsker at opbygge muskelmasse. Dermed ikke sagt, at du skal spise en masse cashewnødder dag ud og dag ind, men brug dem i dine måltider, eller som snack. 


Køb cashewnødder hos Mecindo

Vi fører de billige cashewnødder fra Just Natural - både økologiske, ubehandlede samt ristede og saltede cashewnødder. Find de smagfulde nødder fra mærker som Biogan, Clearspring, Rømer, Spis Økologisk, Urtekram og mange flere. 

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul