Vælg Kategori

Slankeprodukter

Din guide til vægttab

Et vægttab kommer ikke af sig selv, og det kræver sit at vedligeholde et vægttab efterfølgende. Alt efter vægttabets størrelse kan der være mange følelser forbundet med det, og på nogle tidspunkter kan det føles helt uoverskueligt. Det er altså vigtigt, at man virkelig gør sit bedste, undersøger hvad man selv kan gøre, taler med andre og vigtigst af alt – forbrænder mere end man spiser. 
Her på siden kan du læse om det at starte et vægttab, og få tips og trick til under- og efter vægttabet. Desuden finder du kosttilskud der kan bidrage til dit vægttab, og så har vi faktisk også et stort udvalg af diæter, fødevarer og drikke der kan hjælpe dig på vej.
 

Kom godt i gang med dit vægttab

Start stille ud. Mange ændrer alt for mange vaner på én gang, og derfor har de tendens til hurtigt at falde i og droppe vægttabet.  Vi har samlet 6 gode råd til dit vægttab herunder:
 
 • Spis færre kalorier
  Når du vil tabe dig, er det vigtigt at du først og fremmest spiser færre kalorier end du forbrænder.
  Som mennesker bør vi indtage 30 kcal pr. kilo kropsvægt. Det vil sige, at hvis du vejer 70 kg, skal du spise 2100 kcal. Regnestykket ser sådan ud: 70 x 30 = 2100. Det daglige indtag varierer dog fra person til person, da motion også spiller en rolle.

  Maden vi spiser, indeholder mange kalorier, og nogle fødevarer og drikkevarer indeholder utroligt store mængder kalorier – selv i små portioner. Derfor kan du undersøge, hvad de forskellige ting indeholder og spise ud fra det. Du kan evt. skrive ned hvad du spiser i løbet af dagen. På den måde får du virkelig syn for sagen, og det er dermed lettere at sige nej tak til noget fremfor andet.

  Skær også ned på slik, sodavand, chips og andre sukkerholdige fødevarer. Disse har et stort indhold af kalorier. Du kan med fordel søge efter inspiration på nettet. Søg f.eks. efter en kostplan og følg denne. Med en kostplan kan det blive nemmere at lave de rette indkøb, samt at spise de fødevarer der passer til dit behov og dit vægttab.
 
 • Spis ikke før du skal sove
  Hvis du spiser nogle timer inden du skal sove, har du både sværere ved at falde i søvn, men faktisk tager du også mere på end hvis du spiser tidligere. Om aftenen og natten sænker kroppen forbrændingen, og derfor forbrændes de kalorier vi indtager, ikke lige så hurtigt. Grunden til den dårligere søvn er, at maven kommer på arbejde og derfor slapper den ikke ligeså godt af. 
 
 • Drik vand
  Alle skal huske at drikke vand, men i forbindelse med et vægttab er det endnu vigtigere. Vandet giver udover væske til kroppen, også en fornemmelse af mæthed. Start derfor gerne dagen med et stort glas vand, og gør det gerne inden hvert måltid. Det kan også være med til at stoppe dig i at spise store portioner da du hurtigere vil føle dig mæt. 
 
 • Gå flere ture, eller dyrk mere fysisk hård træning
  Kroppen forbrænder hele tiden kalorier, men hvor mange den forbrænder afhænger af hvor aktiv du er. Derfor er det en fordel at du går ture, løber, træner eller noget helt andet. Udover at forbrænde kalorier, vil du også føle dig friskere, sove bedre og have lyst til sundere mad når du spsier.
 
 • Få nok søvn
  Sørg for at sove nok. Hvis ikke du får søvn nok, påvirker det dig til at spise mere for at få energi, og dermed kommer du nemt til at spise mere end du behøver. Når vi er trætte, kommer vi hurtigt til at træffe forkerte valg – dette gælder også når vi skal vælge hvad vi vil spise. Det bliver altså sværere at lade slikket, sodavanden eller kagen værre. Mangler du hjælp til at sove bedre, har vi et stort udvalg af produkter der bidrager til at sove godt her på Mecindo.dk.
 
 • Stop med dårlige vaner som f.eks. rygning
  Måske er det slet ikke et problem for dig, men måske er du ryger. Hvis du vil gøre noget ekstra godt for din krop, er rygestop klart at anbefale. Du tænker måske, at du begynder at tage på fordi du stopper med at ryge, og ja, du kan opleve at tage et par kilo på, men det skyldes at nikotinen fra rygning holder stofskiftet kunstigt oppe.

  De ekstra kilo vil du også hurtigt tabe i forbindelse med dit vægttab. Har du brug for hjælp til dit rygestop, finder du et stort udvalg af produkter til rygestop her på Mecindo. Se vores udvalg i kategorien ”Rygestop”. 
 

Hvilken træning er bedst til vægttab?

Der er ikke én form for træning eller motion der er bedst til et vægttab. Det betyder også, at hvis du vil tabe dig ét sted på kroppen, findes der ikke en træningsform der sætter gang i fedtforbrændingen på lige netop det ene sted. 
Når du dyrker motion, er det en god idé at blande både styrketræning og kardio, altså træning hvor du får pulsen op. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer fra 18-64 år dyrker 30 minutters daglig motion. Hvis de 30 minutter deles ud over dagen, er det vigtigt, at hver del er mindst 10 minutter lang.
Forbrændingen af fedt og kalorier aktiveres for alvor, når pulsen stiger pga. træning og motion. Prøv derfor at finde en rutine der er til at følge, og bliv ved!
 

Hvorfor står mit vægttab stille?

Rigtigt mange, næsten alle oplever, at vægten pludselig står stille. Det kan være utroligt demotiverende for mange, men frygt ej – der er en årsag til dette.
Du tænker måske, at efter måneder med sund kost, færre kalorier og motion, så burde vægten gå ned hele tiden. Men fordi kroppen består af andet end fedt, bliver dine muskler også påvirket. Muskler vejer mere end fedt, og når du træner styrkes musklerne og muskelmassen øges. Derfor kan du tage på, selvom du vil tabe dig. I stedet for at blive trist, skal du være positiv over, at det er muskler og ikke fedt der er skyld i vægten. 
Derfor – fortsæt din træning og nye kostvaner.
 

Hvor skal man måle sig ved vægttab?

Hvis du vælger at måle dig samtidig med at du vejer dig, kan du gøre det på forskellige måder. Vægten fortæller udelukkende hvad din nuværende vægt er, og ikke noget om, hvor stor en del af vægten der er muskler eller fedt. 
Med et målebånd kan du for alvor se forskellen. Når du bruger et målebånd, er det meget vigtigt, at du måler dig det samme sted hver gang. Du kan måle flere steder på kroppen, og følge udviklingen af vægttabet på arme, bryst, mave/hofte og ben/lår. 
Sådan måler du med et målebånd:
 
 • Bryst: placer målebåndet lige ovenfor brystvorterne/brystet og træt målemålet rundt om kroppen så det hænger lige. 
 • Mave: placer målebåndet over navlen og sørg for det hænger lige rundt om kroppen.
 • Hofter: mål hvor hofterne er bredest – sørg for at det er samme sted du måler fremover.
 • Lår: placer målebåndet vandret om låret ved lysken.
 • Arme: placer målebåndet midt på overarmen og mål dennes omkreds.
 

Proteinpulver som en del af dit vægttab

Vidste du, at proteinpulver kan hjælpe dig til et bedre og mere effektivt vægttab? Når du spiser proteinholdig mad, får du en større mæthedsfornemmelse. Det betyder ikke, at du skal spise flere proteiner når du er på kur, end når du ikke er. Men det er vigtigt at du får nok. Du kan supplere din kost med proteinpulver, men sørg for, at du ikke indtager for mange kalorier! 
Det er bedst at vælge proteinpulver uden sukker, eller i hvert fald med meget lidt sukker – altså kulhydrater. Proteinpulver med et lavt indhold af sukker er f.eks. hampeproteinpulver fra Nyborggaard, der kun indeholder 4,6 gram kulhydrater pr. 100 gram. Desuden kan risproteinpulver fra Dragon Superfoods også anvendes – pulveret har et kulhydratindhold på 1,4-5,4 gram pr. 100 gram.
 

Vægttab efter fødsel

Det er helt normalt at tage på i løbet af en graviditet, og nogen tager mere på end andre. Hvis du vil i gang med et vægttab efter fødslen, skal du som under alle andre vægttab indtage færre kalorier, end du forbrænder. 
Dog er det ikke altid bare lige til, når du lige er blevet mor. At sætte egne behov i forreste række kræver meget, og derfor er der også forskel på, hvor hurtigt kvinder starter deres vægttab.
Det at dyrke motion og træning afhænger også af, hvornår kroppen er klar til det. En fødsel er hård for kroppen, og derfor er det vigtigt, at du venter med at dyrke motion til kroppen er helt klar. 
 

Kosttilskud til et bedre vægttab

På Mecindo har vi en række kosttilskud der kan bidrage til et mere effektivt vægttab. Et kosttilskud alene kan ikke gøre at du taber dig, og at dit vægttab lykkes. Det kræver stadig sund og varieret kost, træning og viljestyrke. Herunder kan du læse mere om, hvad nogle af kosttilskuddene kan bidrag med:
 
Grøn te
Rigtigt mange vælger at bruge grøn te i forbindelse med deres vægttab. Grøn te kan nemlig bidrage til at øge kroppens forbrænding, og det er uanset om du bruger grøn te i form af te eller tabletter. Prøv grøn te ekstrakt, grøn te med pebermynte eller grøn te i tabletform
 
Grøn kaffe
New Nordic har med deres kosttilskud, Coffee Diet, gjort kaffe til en spændende del af vægttabet. Coffee Diet indeholder grøn kaffe ekstrakt, glucomannan og B12-vitamin.  
 
New Nordic Fat Burner
Grøn te, ingefær, marietidsel og cholin – alt sammen i ét kosttilskud fra New Nordic – nemlig Fat Burner. Cholin bidrager til en normal omsætning af fedtsyrer, og er derfor perfekt i forbindelse med et vægttab.
 
Nupo Slim Boost 
Det velkendte Nupo har udviklet et produkt til overvægtige og svært overvægtige personer. Nupo Slim Boost + Fat Binder er til personer der ønsker at reducere kroppens optagelse af kalorier på en nem og effektiv måde. Hvis du tager receptpligtig medicin, bør du konsultere din læge inden du begynder på Slim
Boost.
 

Andre produkter til vægttab

Udover kosttilskuddene på denne sider, finder du også andre produkter på Mecindo.dk der kan hjælpe dig til et bedre vægttab. Vi har bl.a.:
 
 

Køb produkter til dit vægttab på Mecindo.dk

Kom godt i gang med dit vægttab med kosttilskud og fødevarer fra Mecindo. En god start er vigtig for at vægttabet lykkes, og derfor finder du et stort udvalg af effektive produkter her. Bestil i dag og få dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.
 
Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan kontakte kundeservice på mail eller telefon.