Aminosyrer

BCAA, Glutamin og meget andet.

Aminosyrer er byggesten for protein og muskelvæv, og anvendes derfor ofte af atleter og bodybuildere, da de er et vigtigt element i opbygning af muskelmasse og styrke. Dette skyldes bl.a. at proteiner består af aminosyrekæder, hvor indholdet af aminosyrer varierer alt efter typen af protein.

Der findes 20 forskellige aminosyrer, som vores krop har brug for, ud af disse er der 8 essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne. Derfor er det vigtigt at få tilført disse essentielle aminosyrer gennem f.eks. kosttilskud og en varieret kost. 

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Hvad er aminosyrer?

Aminosyrer er byggesten for protein og muskelvæv, og anvendes derfor ofte af atleter og bodybuildere, da de er et vigtigt element i opbygning af muskelmasse og styrke. Dette skyldes bl.a. at proteiner består af aminosyrekæder, hvor indholdet af aminosyrer varierer alt efter typen af protein.

Proteiner er nødvendige for en lang række funktioner i kroppen, herunder opbygning og vedligeholdelse af celler og væv. Kroppen har dagligt brug for 0,83 g protein pr kg kropsvægt til opbygning og vedligeholdelse – dog kan behovet være større ved hård fysisk træning samt svær sygdom. 

Der findes 20 forskellige aminosyrer, som vores krop har brug for, ud af disse er der 8 essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne: fenylalanin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, threonin, tryptofan og valin. Derfor er det vigtigt at få tilført disse essentielle aminosyrer gennem f.eks. kosttilskud og en varieret kost.

Aminosyrer hos Mecindo

Hos Mecindo kan du finde kosttilskud som indeholder én eller flere forskellige aminosyrer, såsom aminosyrekosttilskud fra Solgar:

  • Solgar L-Lysin er et aminosyrekosttilskud som indeholder 500 mg L-lysin pr. kapsel. L-Lysin er en af de 8 essentielle aminosyrer som kroppen ikke selv kan danne. 
  • Solgar L-Arginin er et aminosyrekosttilskud som indeholder 500 mg L-Arginin pr. kapsel. L-Arginin er en af de 8 essentielle aminosyrer som kroppen ikke selv kan producere og dermed skal have tilført via kosten. 
  • Solgar Taurine er et aminosyrekosttilskud som indeholder 500 mg taurine pr. kapsel. Taurine er en aminosyre som findes i de hvide blodlegemer, skeletmuskulatur, centralnervesystem og hjertemuskler. 

Kapslerne fra Solgar er vegetabilsk fremstillet og derfor egnet til personer, som ønsker at undgå animalske produkter.

Aminosyrer og træning

Mange vælger at indtage et tilskud af aminosyre før træning eller efter. Fordelen er, at kroppen ikke først skal nedbryde aminosyren, som den skal med anden proteinpulver, og derved optages det hurtigere i kroppen. Derfor er aminosyre til træning et godt supplement til proteinpulveret, der er længere tid om at blive optaget.

I forbindelse med muskelvækst er der nogle essentielle aminosyrer, der især spiller en vigtig rolle. Det er de forgrenede aminosyrer eller branched chain amino acids (BCAA).

De forgrenede aminosyrer er en gruppe af essentielle aminosyrer: leucin, isoleucin og valin. Disse aminosyrer kan i modsætning til ikke-essentielle aminosyrer ikke dannes i kroppen, og skal derfor indtages gennem kosten eller kosttilskud.

Under styrketræning nedbrydes disse forgrenede aminosyrer i kroppen, og den har derfor behov for at få tilført nyt for at kunne restituere og opbygge muskelmasse. 

Læs mere Skjul