Superfoods

Er du på udkig efter superfoods? Vil du gerne vide mere om superfoods? Så er du kommet til rette sted. På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af superfoods, og læser du videre i bunden af siden, bliver du også klogere på de forskellige superfoods, deres næringsindhold og anvendelsesmuligheder. 
viser 1 til 48 af 109 (3 sider )

Hvad er superfood?

Superfood er navnet på naturens egne vitaminpiller. Det drejer sig om frugter, bær, nødder, alger og andre gode råvarer, der fra naturens side er blevet beriget med et særligt højt indhold af vitaminer, mineraler, antioxidanter eller andre næringsstoffer, som er gode for din krop og dit velvære. Superfoods er blevet yderst populære, fordi de er nemme at indtage - også når man har en travl hverdag og er meget på farten.
Selvom det hedder superfoods, og mange af fødevarerne har et fantastisk næringsindhold, skal du huske på at spise alt med måde. Det er vigtigt at du følger produkternes anvisninger og generelt spiser varieret. Det er altid en god idé at følge Sundhedsstyrelsens officielle kostråd. Ved at spise efter kostrådene får du en sund og varieret kost. 

Fordele ved superfoods

Der er flere fordele ved superfoods. Fordelene varierer fra produkt til produkt, men kan være:

  • Højt indhold af vitaminer
  • Højt indhold af antioxidanter
  • Højt indhold af aminosyrer
  • Højt indhold af kostfibre

Eksempler på superfoods

Udvalget af superfoods er større end nogensinde, og flere producenter fremstiller ens produkter, men alligevel kan der være en mindre variation i produkternes næringsindhold. Du skal også være opmærksom på, at selvom nogle af produkterne har meget høje indhold af f.eks. protein pr 100 gram, er det ikke ensbetydende med, at du må indtage 100 gram af produktet på én dag. 
Herunder kan du se et lille udvalg af superfoods produkterne, og blive klogere på hvad de kan:

Spirulina pulver
Spirulina er en ferskvandsplante der vokser vildt i søer. Da efterspørgslen på planten stiger, dyrkes den også i damme. Ordet spirulina betyder lille spiral, hvilket den ligner når den kommer under mikroskop og forstørres. Spirulina er fuld af næringsstoffer og giver næring til det liv der findes i søerne hvor de vokser. Faktisk er spirulina en af de første livsformer der opstod på jorden for mange milliarder år siden. Men hvad indeholder spirulina? Spirulina indeholder pr 100 gram, 8 gram fedt, 1048 mg natrium, 1363 mg kalium, 57 gram protein, A-, B6-, C- og D-vitaminer, kalk og magnesium.

Havtorn
Havtorn er små orange bær der vokser på havtornbusken. Busken findes i den vilde natur rundt om i Danmark, men vokser også andre steder i verden. Det fantastiske ved havtorn er dets høje indhold af C-vitamin. Næringsindholdet pr. 100 gram havtorn er, 0,7 gram protein, 5 gram fedt, 6 gram kostfibre og 695 mg C-vitamin. Desuden indeholder havtorn den essentielle omega-7 fedtsyre. 

Acaibær
Acaibær er små mørkelilla bær. De vokser i Amazonas hvor klimaet er helt perfekt for disse bær. Pr 100 gram acaibær er næringsindholdet, 20 kcal, 1,5 gram fedt, 1 gram fiber, 6 mg calcium og mange forskellige aminosyrer. 

Byggræs
Byggræs høstes fra bladene på bygplanten og har et højt næringsindhold. Pr 100 gram byggræs er næringsindholdet 29 gram protein, 5 gram fedt og 39 gram kostfibre. 

Aroniabær
Kaldes også for surbær og sortrøn, og er små mørke bær der vokser på aroniabusken. Aronia stammer oprindeligt fra Nordamerika, men kan også dyrkes i Danmark så længe sorten Aron vælges – det er nemlig denne sort der trives bedst i vores klima. Pr. 100 gram aroniabær er næringsindholdet 2 gram protein, 2 gram fibre, C-vitamin, mangan og K-vitamin. Desuden indeholder aroniabær en stor mængde antioxidanter der beskytter kroppen mod fri radikaler. 

Blåbær
Der findes forskellige typer blåbær, men tilfælles har de, at de har en flot blå farve og indeholder antioxidatner og vitaminer. Næringsindholdet pr 100 gram blåbær er 57 kcal, 1 gram natrium, 77 mg kalium, 0,7 gram protein samt A-, B6- og C-vitamin. 

Gojibær
Gojibær er små, runde røde bær og er igennem mange år blevet spist især i Kina. De små bær indeholder hele 18 forskellige aminosyrer, samt en stor mængde C-vitamin. Næringsindholdet pr 100 gram gojibær er 83 kcal, 1 gram fedt, 21 gram kulhydrater, 11 gram protein og 8 gram kostfibre. Af vitaminer og mineraler findes der i gojibær A-vitamin, C-vitamin, riboflavin, selen, kalium, zink og calcium. 

Chlorella
Chlorella er en ferskvandsalge der tilhører grenen af grønalger. Algerne er fulde af næringsstoffer, og pr 100 gram chlorella finder du 2,3 gram fedt, 13 gram kulhydrater, 60 gram protein, 12 gram kostfibre og vitaminer og mineraler.

Superfoods i madlavning

Vil du gerne bruge superfoods i din madlavning, og mangler du inspiration og opskrifter? Vi har samlet nogle eksempler på, hvilke retter du kan bruge superfoods i, men i sidste ende er det kun fantasien der sætter grænser. Måske har du allerede selv nogle opskrifter hvortil du kan tilføje en af de mange superfoods.

Superfoods i smoothies

Superfoods i form af pulver er perfekte som ingrediens i smoothies. Find en opskrift på en smoothie du synes lyder tiltalende og tilføj f.eks. chlorella, spirulina, hyben, chia eller byggræs. På de enkelte produkter står der hvor meget den anbefalede dosis er.

Superfoods i bagning

I bagning er superfoods også fantastisk. Du kan med fordel bruge mandelmel, loppefrøskaller og chiafrø. Bland ingredienserne i dejen og bag boller, brød, knækbrød eller noget fjerde. 


Superfoods på morgenmad

På yoghurt, havregryn osv. kan du drysse chia, spirulina, chlorella, hyben, byggræs, aronia, blåbær, brændenælde, kakaonibs eller hampefrø på. 

Køb superfoods på Mecindo.dk

Prøv superfoods som en del af din daglige kost – enten som ingrediens i din morgenmad, smoothies, bagværk, aftensmad eller dessert. De tørrede bær kan også bruges som en lækker snack i løbet af dagen. Se vores store udvalg af superfoods her på Mecindo.dk. 
Bestil online i dag og få dine produkter leveret inden for 2-4 hverdage. Hvis du har spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon. 
Læs mere Skjul