Chlorella pulver

Chlorella er en type af grøn alge som vokser naturligt i ferskvand. For nyligt er der kommet meget fokus på chlorellas høje indhold af mineraler og vitaminer såvel plante protein,essentielle aminosyrer og meget andet.
Her på siden finder du et udvalg af nøje udvalgte chlorella pulver produkter i både tabletform og som rent pulver. Alle produkterne her på siden er certificeret økologiske.

Læs mere Skjul

Hvad er chlorella?

Chlorella er en type af alge der typisk dyrkes i store udendørs ferskvands basiner. Algen, som ofte kalde Grøn Chlorella, vokser naturligt i ferskvandsøer mange forskellige stedet i verden. 

Chlorella algen er først for nyligt blevet kendt for dens mange sunde egenskaber og gode næringsindhold som gør den til en sand lille superfood.
Idag kultiveres langt det meste chlorella i store udendørs ferskvandsbasiner i Japan og Taiwan hvor de ved hjælp af masser af sollys har perfekte vækstbetingelser.

Chlorella pulver laves ved at tørre algerne hvorefter et næringsrigt og smagfuldt grønt pulver bliver tilbage. Det færdige chlorella pulver har typisk et næringsindhold på mkring 45% protein, 20% fedt, 20% kulhydrat, 5% fibre og 10% mineraler, omend dette kan variere ganske meget alt efter hvilken specifik type af alge der er anvendt.

Hvad er chlorella pulver godt for?

Chlorella pulver indeholder en masse gode næringsstoffer og har en god ernæringsmæssig profil. Endvidere menes det at chlorella pulver er godt for dets:

  • Detox virkning: Visse amerikanske studier har vist at et regelmæssigt indtag af chlorella pulver kan hjælpe kroppen med at udrense uønskede tungmetaller som kviksølv og bly fra kroppen. Sådanne tungmetaller kan f.eks. havne i kroppen fra gamle tandfyldninger samt ved indtag af store , fede fisk som laks.
  • Beskytter huden mod aldring: Det menes at chlorella muligvis kan bidrage til at beskytte huden imod for tidlig aldring forårsaget af oxidativt stress, takket væres dens indhold af antioxidanter i form af A-vitamin og C-vitamin.
  • Godt for maven: Chlorella bruges af nogle til at øge mængden af gavnlige bakterier i tarmsystemet for derigennem at forbedre fordøjelsen og forebygge problemer som forstoppelse og mavesår.
  • Rig på magnesium og zink: Magnesium og zink er vigtige mineraler der sikrer at kroppens stofskifte, muskler og hjerte fungerer normalt. Chlorella indeholder naturligt disse vigtige mineraler såvel som andre nyttige mineraler som jern og kalcium,
  • En regulær vitamin bombe: Chlorella pulver er rig på mange gode vitaminer som A-vitamin , B1, B2, B3, B6 og B12 vitamin samt C Vitamin.
  • Højt indhold af naturlig plante protein: Chlorella pulver indeholder naturligt et højt indhold af planteprotein, i nogle tilfælde så højt som 58%. Dette planteprotein indeholder 7 ud af de 8 essentielle aminosyrer og kan derfor være et godt valg for vegetarer/veganere der sikrer et tilstrækkeligt indtag af protein.

Hvordan anvendes chlorella pulver?

Alle de chlorella produkter du finder her på siden, vil have en doseringsvejledning angivet på deres indpakning, men som en generel tommelfingerregel bør chlorella doseres således:
Som pulver:
Voksne: 1-2 tsk. (3-4g) dagligt.
Børn: 1 tsk. (1-2g ) dagligt.
I tabletform
Voksne: 6-8 tabletter dagligt.
Børn: 2-4 tabletter dagligt.

Der er mange måder at indtage chlorella pulver på, hvor af de mest populære er:

  • Juice eller vand: Det bliver ikke meget nemmere, bland blot den ønskede mængde chlorella pulver med et glas god juice eller endda bare et glas vand og du har en super sund drik på sekunder.
  • I smoothies: Hvis du ikke er en af dem der elsker smagen af chlorella, kan du med fordel blande pulveret op i din foretrukne smoothie for at gøre smagen langt mindre gennemtrængende
  • I bagværk: Chlorella pulver kan med fordel benyttes i lang de fleste former for bagværk – prøv f.eks at lave nogle lækre hjemmebagte chlorella franskbrød!
  • I tabletform : Chlorella pulver findes også i tabletform, og indeholder her præcis de samme gode næringsstoffer. Til personer der foretrækker dette kan vi anbefale Camette Chlorella Pulver Kapsler

Må man spise chlorella når man er gravid?

Chlorella pulver indeholder en masse gode næringsstoffer som kroppen har brug for og gravide har brug for særligt mange næringsstoffer.
Det er dog vigtigt at understrege at gravide altid bør rådføre sig med deres læge og/eller jordemoder omkring hvilke kosttilskud de bør indtage, da dette kan variere meget fra person til person. Indtag derfor aldrig kosttilskud under graviditet eller amning medmindre din læge har anbefalet/godkendt dem først

Læs mere Skjul