Chlorella pulver

 

Hvad er chlorella?

Chlorella er en type af alge der typisk dyrkes i store udendørs ferskvands basiner. Algen, som ofte kalde Grøn Chlorella, vokser naturligt i ferskvandsøer mange forskellige stedet i verden. 

Idag kultiveres langt det meste chlorella i store udendørs ferskvandsbasiner i Japan og Taiwan hvor de ved hjælp af masser af sollys har perfekte vækstbetingelser.

Chlorella pulver laves ved at tørre algerne hvorefter et næringsrigt og smagfuldt grønt pulver bliver tilbage. Det færdige chlorella pulver har typisk et næringsindhold på mkring 45% protein, 20% fedt, 20% kulhydrat, 5% fibre og 10% mineraler, omend dette kan variere ganske meget alt efter hvilken specifik type af alge der er anvendt.

Hvordan anvendes chlorella pulver?

 

Alle de chlorella produkter du finder her på siden, vil have en doseringsvejledning angivet på deres indpakning, men som en generel tommelfingerregel bør chlorella doseres således:
Som pulver:
Voksne: 1-2 tsk. (3-4g) dagligt.
Børn: 1 tsk. (1-2g ) dagligt.
I tabletform
Voksne: 6-8 tabletter dagligt.
Børn: 2-4 tabletter dagligt.

Der er mange måder at indtage chlorella pulver på, hvor af de mest populære er:

  • Juice eller vand: Det bliver ikke meget nemmere, bland blot den ønskede mængde chlorella pulver med et glas god juice eller endda bare et glas vand og du har en super sund drik på sekunder.
  • I smoothies: Hvis du ikke er en af dem der elsker smagen af chlorella, kan du med fordel blande pulveret op i din foretrukne smoothie for at gøre smagen langt mindre gennemtrængende
  • I bagværk: Chlorella pulver kan med fordel benyttes i lang de fleste former for bagværk – prøv f.eks at lave nogle lækre hjemmebagte chlorella franskbrød!
  • I tabletform : Chlorella pulver findes også i tabletform, og indeholder her præcis de samme gode næringsstoffer. Til personer der foretrækker dette kan vi anbefale Camette Chlorella Pulver Kapsler