Hampefrø

Hampefrø hitter som aldrig før. De naturlige frøskaller er elsket af høj og lav og bruges til utallige ting. Hampefrøene stammer fra hampeplanter, som der efterhånden er en væsentlig og oftest økologisk produktion af.

Et væld af forskellige hampeprodukter

Hvad er det så, der gør de små, næringsrige hampefrøskaller så populære? Der er mange grunde - her vil vi nævne et par stykker af dem.

Hampefrø er sunde og fulde af aminosyrer og nærende fedtsyrer. Særligt den populære omega 3 fedtsyre, men også omega 6 fedtsyre, der ligeledes er meget sundt. Hampefrøskaller har et højt indhold af protein. Derfor er mange topidrætsudøvere og vegetarer særligt glade for spiselige hampeprodukter. Hampefrø er også godt for maven, da frøene indeholder mange lignaner, der hjælper med en god tarmregulering og har en positiv indvirkning på kolesteroltallet.

Og hampefrø findes som flere forskellige produkter, herunder som skaller, der kan drysses over salaten, bruges i supper eller i smoothies, på morgenmadsproduktet eller i bagedejen, og som velsmagende og sunde olier, der kan bruges i olie-eddike dressinger, bagværk mm. Desuden findes der produkter som proteinpulver, chokoladekugler med hampefrø, 60 procent mørk chokolade med hampefrø og forskellige former for snackbarer med indhold af hampefrø. Alle nævnte produkter findes på vores hjemmeside.

Hvad er hemp?

Hemp er en plante, hvorfra frøene høstes og bruges i diverse sunde produkter lige til at spise. Flere steder i Danmark er man begyndt at dyrke de filtrede hampeplanter på økologisk vis. Det skal der en tilladelse til fra myndighederne side. For man må ikke bare dyrke en hvilken som helst type hamp i Danmark. Kun sorter, der indeholder under 0,2 procent THC, hvis andet navn er cannabis. Da produkterne fra hampeplanterne ikke må have en euforiserende virkning.

Producenterne af hemp sår planterne sent på foråret. I løbet af cirka tre måneder vokser hampeplanterne sig store og kan blive mere end to meter høje. Når planterne er klar til at blive høstet, presses hampeolien forsigtigt ud. Herefter maler man resten af planten og udvinder på den måde skaldelene, som sigtes fra.

Køb Hampefrøprodukter online hos Mecindo

Hos Mecindo finder du et stort udvalg af produkter med hampefrøskaller eller hampefrøolie i meget høj kvalitet. I vores webshop får du billig fragt og levering i løbet af kun 2-4 hverdage.

Læs mere Skjul