Chiafrø

Superfood rig på omega-3.

Her finder du et stort udvalg af chiafrø af høj kvalitet fra flere nøje udvalgte producenter fra hele verden. Mange af produkterne er både RAW og økologiske. Og som alle chiafrø, er de rige på mange gode næringsstoffer.

Kundernes favoritter


Hvad er chiafrø?

Chiafrø er en af vor tids såkaldte "superfoods". Det er bredt udsagn at komme med, men det kan heldigvis uddybes. De små frø har meget mere at byde på, end deres lille størrelse umiddelbart lægger op til. 

De er proppet med sunde kalorier, og næringsindholdet er således 451 kalorier pr 100 gram i typiske chiafrø. Men det bedste af det hele er, at på de 100 gram er hele 31 gram sundt fedt, 34 gram fibre og 21 gram protein. Sidst men ikke mindst indeholder chiafrø også omega-3 fedtsyrer. 


Derudover er chiafrø fuldstændig proppede med antioxidanter. Det er altså næring på et meget højt niveau, og derfor er det ikke uden grund, at chiafrø bliver fremhævet af de fleste, når der skal tales om meget, meget sunde madvarer.

Chiafrø er fra en plante der tilhører myntefamilien. Oprindeligt stammer planten fra Sydamerika. 


Hvad kan chiafrø bruges til?

For nogle kan det måske lyde lidt tørt at sidde og tygge på frø, og derfor er der heldigvis andet man kan bruge frøene til.

En af mulighederne er at lave frøene til en drik, som kaldes "chia fresca". Denne drik er ideel til at hæve dit energiniveau, og den er perfekt til dig der er på farten og skal bruge noget hurtigt og nærende energi. Udover dette, kan man naturligvis bruge frøene i forbindelse med brød og bagværk, hvor de klart vil hjælpe med at give dit brøds næringsindhold en sundere struktur. 

Du kan også male mel med frøene og bruge den sammen med anden slags mel.

Det synes vi også gør vores chiafrø pris mere attraktiv, da flere anvendelsesmuligheder naturligvis skaber mere værdi. 

Er du i gang med et vægttab, eller planlægger du at begynde, kan du med fordel inkludere chiafrø i din kostplan. Chiafrøene giver dig proteiner, omega-3, fibre og bidrager til at holde dit blodsukker stabilt, så du holder dig mæt i længere tid ad gangen. 


Hvor mange chiafrø må du indtage?

Hermed mener vi ikke antallet – du skal selvfølgelig ikke sidde og tælle samtlige chiafrø du spiser hver eneste dag. EU har fastlagt en grænse for, hvor mange gram chiafrø en person som maksimum bør indtage dagligt. I 2019 er grænsen 15 gram chiafrø pr. dag.  Første gang chiafrø blev godkendt som fødevare i Danmark, var i 2009, men først i 2018 blev det tilladt for alle at sælge de næringsfyldte frø. 

Husk altid at spise sundt og varieret. Er du i tvivl om hvordan du skal spise, kan du følge Sundhedsstyrelsens officielle kostråd


Køb chiafrø hos Mecindo.dk

Find et stort udvalg af lækre chiafrø her på Mecindo.dk. Vi har store og små pakninger, så uanset om du skal bruge lidt eller meget, kan du finde en pakke der passer til dig og dit behov. Ved at købe den mængde du har brug for, er du også med til at skåne miljøet – og hvem vil ikke gerne det?

Et af vores mest populære produkter er Chia Original Chiafrø, som leveres i en praktisk dåse med låg. Men også Dragon Superfoods Chiafrø er populære. 

Du kan købe lige de chiafrø du ønsker, til en billig pris, og få dem leveret i løbet af 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon. 

Læs mere Skjul