Proteinpulver

Mange slags kvalitetsprotein.

viser 1 til 48 af 53 (2 sider )

Alt indenfor proteinpulver

Hos Mecindo fører vi mange forskellige slags proteinpulver fra flere forskellige producenter. Vælg dit proteinpulver fra mærker som AbsorBurn, Dragon Superfoods, Green Machine, SuperFruit og Nyborggaard.

Proteinpulveret er udvundet af forskellige kilder, og findes i både veganske, glutenfri og laktosefri varianter. Vores priser er billige, og pga. det store udvalg, finder du helt sikkert proteinpulver der passer til dit behov. 


Hvad er proteinpulver?

Protein er kendt som kroppens byggesten, og indgår i dannelsen af celler, væv, hormoner, enzymer og meget mere. Hvert enkelt protein er bygget op af aminosyrer, hvoraf nogle kan kroppen selv danne, mens andre skal tilføres gennem kosten. 

Proteinpulver er et af de mest anvendte kosttilskud, og anvendes især af personer der udøver sport eller styrketræner. Når musklerne bruges og skal opbygges, har de behov for protein. Mange vælger at gøre brug af proteinpulver, da det er nem og god kilde til de ekstra proteiner. 

Proteinpulveret består af aminosyrer og disse kan kroppen bruge til at sammensætte til de proteiner den har behov for. 


Hvad gør proteinpulver?

Kort sagt, så tilfører proteinpulver protein til din krop. På grund af pulverets høje indhold af protein, mætter det også godt og er en effektiv vej til at opbygge muskelmasse. 

Hvis du tager for meget proteinpulver kan du ende med at tage på. Din hensigt er måske ikke ligefrem at tage på i form af fedt, men overskydende protein vil blive omdannet til enten fedt eller kulhydrater. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i, hvor mange proteiner du reelt set har behov før, før du begynder at indtage proteinpulver. 

Hvor meget proteinpulver skal man have?


Få den rette mængde protein

En helt almindelig person bør dagligt indtage 0,83 gram protein pr. kilo kropsvægt. Et eksempel kan være en person på 75 kg: 75x0,83 = 62,25 gram protein pr. dag. Ifølge Sundhed.dk (november 2019), spiser den gennemsnitlige dansker en kost der bidrager med 1,1 gram protein pr. kilo kropsvægt, hvilket er helt fint.

Hvis du derimod dyrker motion eller styrketræner med henblik på øget muskelmasse og styrke, er det daglige proteinbehov større. Her kan du med fordel indtage 1,5-1,8 gram protein pr. kilo kropsvægt.

Ønsker du et vægttab er proteiner også vigtige. Proteiner mætter, og bidrager altså til en større mæthedsfornemmelse, end en proteinfattig kost. Det betyder dog ikke at du skal spise masser af proteiner, da overskydende proteiner omdannes til energi, altså kalorier. Du taber dig først når du forbrænder flere kalorier end du indtager. Køb proteinpulver, som du evt. kan komme i smoothies, for en proteinrig kost øger stofskiftet, da kroppen arbejder hårdere for at fordøje protein end for at fordøje andre fødevarer. 


Forskellige slags proteinpulver

Når du skal vælge proteinpulver, er der mange forskellige produkter at vælge mellem. Du kan vælge proteinpulver af animalsk- eller vegetabilsk oprindelse. Derudover kan du vælge proteinpulver med forskellige smag og i forskellige pakningsstørrelser. 

På Mecindo.dk finder du følgende slags proteinpulver:

 • Hampproteinpulver
  Proteinpulver der er lavet af hamp, har intet med cannabis at gøre. Hampen er fuld af fedtstoffer og proteiner. Faktisk er der i hamp omkring 45% fedtsyrer og 35 % protein. Er du vegetar er hampproteinpulver et rigtigt godt valg til dig. 
 • Risproteinpulver
  Risproteinpulver er fremstillet af brune ris, og er derfor et super valg hvis du har allergi eller er laktoseintolerant. Vær opmærksom på, at risproteinpulver ikke indeholder alle proteiner/aminosyrer, og skal derfor suppleres med andre proteinkilder. 
 • Sojaproteinpulver
  Soja har en komplet aminosyreprofil hvilket betyder, at du giver kroppen alle de essentielle byggesten gennem dette proteinpulver. Sojaproteinpulver indeholder ikke laktose og er derudover velegnet til veganere. Soja består typisk af 30% kulhydrat, 20% fedt og 36% protein. Når sojaen anvendes i proteinpulver, kan den uønskede mængde fedt og kulhydrat fjernes. Sidst, men ikke mindst, indeholder sojaprotein en del antoxidanter.
 • Valleproteinpulver
  Valleprotein stammer fra komælk og indeholder en komplet aminosyreprofil. Valleprotein optages hurtigere end andre proteiner, og indeholder alle de aminosyrer kroppen har behov for hver dag.
 • Ærteproteinpulver
  Denne type proteinpulver er især velegnet til personer der lider af allergi eller er veganere. Ærteproteinpulver indeholder hverken soja, gluten eller laktose. Proteinindholdet er højt, men varierer en smule fra produkt til produkt. 
 • Økologisk proteinpulver
  Vil du have proteinpulver der ikke er dyrket ved hjælp af GMO og pesticider? Så skal du vælge et af de økologiske produkter. Du finder både hamp protein og ærteprotein. 

Vegansk proteinpulver

Er du vegetar, veganer eller noget tredje og gerne vil undgå proteinpulver baseret på animalske ingredienser, kan du vælge et vegansk proteinpulver. Når du vælger et vegansk proteinpulver, får du proteiner fra de bedste vegetabilske kilder. Nogle af de veganske typer proteinpulver er ærteprotein, sojaprotein, hampprotein og risprotein. 


Proteinpulvers holdbarhed

Mange er i tvivl om proteinpulver kan blive for gammelt, hvilket svaret til er: Ja – det kan det godt. Du bør altid indtage proteinpulveret inden sidste anvendelsesdato. Hvis produktet har en ”bedst før” dato, kan du i de fleste tilfælde bruge proteinpulveret lidt tid efter denne dato. 


Hvornår er det bedst at tage proteinpulver?

Det kommer helt an på hvorfor du tager proteinpulver. Er det fordi det er en nem genvej til et proteinholdigt mellemmåltid eller er det fordi du styrketræner? Hvis du blot bruger proteinpulver som mellemmåltid, kan du tage det på alle tider af døgnet.

Er det derimod i forbindelse med styrketræning, kan du sagtens tage det før eller under din styrketræning. Dog vælger de fleste at tage det indenfor 30 minutter efter de har styrketrænet. På dette tidspunkt har musklerne været pressede og kroppen har forbrændt en masse energi. Proteinpulveret kan derfor tilføre energi og proteiner til den nye muskelopbygning. 


Proteiner i mad

I Danmark er vi rigtigt gode til at spise den mængde protein som kroppen har behov for. Den mad vi spiser, indeholder proteiner, hvor især mad som kød, fjerkræ, fisk og æg, brød og fuldkornsprodukter samt mejeriprodukter er de største kilder til proteinet. Desuden indeholder vegetabilske fødevarer også store mængder protein. Dog er der nogle forskelle på henholdsvis animalske- og vegetabilske proteiner, og disse bør du kende til, hvis du er vegetar. Forskellen ligger i, at indholdet og balancen af aminosyrer er forskellig. 

En kost der består af både animalske- og vegetabilske proteiner, sørger for at kroppen får alle aminosyrer. Hvis kosten udelukkende består af det ene eller det andet, får kroppen ikke tilført en lang række aminosyrer – medmindre man sætter sig i, hvilke fødevarer der indeholder hvad.

Hvis du mangler proteinrige ingredienser til din kost, kan du finde et stort udvalg i vores kategori ”Proteinrig mad”. Her finder du primært ærter og bønner i mange varianter.  


Køb proteinpulver på Mecindo.dk

Styrketræner du? Dyrker du motion? Har du blot brug for ekstra protein som supplement til din daglige kost? Uanset årsagen, har vi proteinpulver der passer til dig. Vores store udvalg består af laktose- og glutenfri proteinpulver, vegansk proteinpulver samt økologisk proteinpulver. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.