Valleproteinpulver

Whey proteinpulver

Læs mere Skjul

Viser 1 til 5

Valleproteinpulver

Hvad er valleprotein? 

Valleprotein er protein af høj kvalitet fra komælk. Mælk indeholder to slags proteiner: kasein (cirka 80%) og valleprotein (cirka 20%). Valleprotein er mere opløseligt end kasein og er også af højere kvalitet. Det er ofte omtalt som det mest nærings rige og "bedste protein" til rådighed.

Vallen kommer tilovers, når mælken koagulerer under processen til osteproduktion, og indeholder alt, der er opløselig fra mælk efter pH er faldet til 4,6 under koagulations processen. Det er en 5% opløsning af laktose i vand, med nogle mineraler og mælkealbumin. Fedtet er fjernet og derefter bearbejdet for humane fødevarer. Forarbejdning kan gøres ved simpel tørring, eller proteinindholdet kan øges ved at fjerne lipider og andre ikke-proteinmaterialer.

Hvad anvendes valleprotein til?

Valle anvendes som proteintilskud. Det er meget nyttigt for at ramme udvalgte mål i forhold til proteinbehovet. Valle absorberes hurtigere end andre former for protein, hvilket betyder det også øger muskelprotein syntesen der også anvendes til at bryde en fastende tilstand.

Valleprotein er et såkaldt komplet protein – hvilket betyder det indeholder alle de essentielle aminosyrer man behøver i den daglige kost. Det har den ideelle kombination af aminosyrer for at forbedre ens krops-komposition og fysiske formåen.

Valleprotein er en rig kilde til BCAAs (forgrenede aminosyrer) og  har det højeste kendte indhold af BCAA’s i forhold til andre fødevarer. BCAAs adskiller sig fra andre aminosyrer idet de, i modsætning til de andre essentielle aminosyrer, bliver nedbrudt direkte i muskelvævet og er de første til at blive brugt under vægttræning og motion. Valleprotein tilfører kroppen BCCAs så den kan genopfylde tømte depoter og starte med at reparere og genopbygge muskelvæv.

Valleprotein er en fremragende kilde til den essentielle aminosyre; Leucine.

Valleprotein er et let opløseligt og letfordøjelig protein som bliver effektivt optaget i kroppen. Valleprotein betegnes ofte som et ’hurtigt’ protein pga. dets evne til hurtigt at tilføje næring til musklerne.

Valle leverer også en stor mængde af aminosyren L-cystein, som kan afhjælpe mangler, der opstår under ældning og diabetes, samt andre forhold. Valle er også påstået at øge et fedtvægttab, men dette er en funktion af proteinet, snarere end vallen selv. Dette betyder, at vallen ikke selv reducere fedt, men indtag af mere protein hjælper det ofte med fedt tabet.

Valle skader ikke lever eller nyrer, men det kan forværre allerede eksisterende skader. Mennesker med beskadigede lever eller nyrer bør udvise forsigtighed, ved et stigende proteinindtag hurtigt uden vejledning af egen læge.

Hvad smager valleprotein af?

Valleprotein uden smag bliver beskrevet som havende en "boullion, diacetyl, sur og / eller bitter smag, og netop derfor aromatiseres valleprotein oftest som kosttilskud.

Den bitre smag, som man specielt finder i det hydrolyserede valle (meget bitter) kan blive svækket af sucralose, fructose, saccharose, 5'AMP, 5'AMP dinatrium, natriumacetat og mononatriumglutamat (MSG). Bordsalt er delvist effektivt, mens kombinationen af koldt vand og en sur stimuli kan undertrykke bitterheden.

Hvem gavner det at bruge valleprotein?

Valleprotein anvendes som kilde til protein af høj kvalitet med lavt fedtindhold. Personer, der også ønsker valleproteinets immun-styrkende virkning, bør overveje valleisolat i stedet for de noget billi­gere koncentrater.

  • Tab fedt og bevar muskelmassen 
  • Øge størrelse og styrke 
  • Reducer sult 
  • Styrker immunforsvaret 

Hvor meget protein skal jeg have?

Protein er opbygget af aminosyrer. Afhængigt af hvor mange forskellige aminosyrer de forskellige proteiner består er, skal man derfor regulere det derefter.

For en maksimal muskelvækst skal du indtage 2-2,5g ren protein per kg du vejer. Vejer du 85 kilo skal du derfor indtage mellem 170 og 213g protein om dagen. Får du 100 gram gennem din almindelige kost, er det derfor nødvendigt at supplere med proteinshakes.