Ærteprotein pulver

Vegansk alternativ til animalsk proteinpulver.

Ærteprotein laves fra gule flækærter og er en fremragende protein kilde til især vegetarer/veganere da den er 100% fri for animalske ingredienser. Ærteprotein er også et godt valg for hyperallergikere da det laves ved hjælp af utroligt få tilsætningsstoffer eller kunstige ingredienser.
Protein udledt af gule flækærter betegnes ofte som en komplet proteinkilde da den kan indeholde det fulde spektrum af aminosyrer. Kosttilskud med protein bør dog altid indgå som en del af en varieret og sund kost.

Læs mere Skjul

Her på siden kan du se udvalget af vores 100% veganske, sojafri, glutenfri og laktosefrie ærte proteinpulvere som er særligt fordelagtige for dig der døjer med allergi. Mange mener at ærteproteinpulveret er det bedste proteinpulver og en yderligere fordel er at denne proteinpulver også er billig. Køb proteinpulver som smager dejligt mildt her på siden.

En alsidig proteinkilde

Ærteprotein er et fint alternativ til andre vegetabilske proteinpulvre som valleprotein og sojaprotein, og kan fremhæves ved at have en mild smag som gør den nemt at blande i din foretrukne ret/shake. Ærteprotein pulver kan spises direkte ved opblanding med vand/mælk eller det kan f.eks. indgå som en del af en lækker proteinsmoothie med et højt indhold af vigtige aminosyrer som BCAA, glutamin og arginin.
Vores udvalg af ærteprotein fra Nua Naturals og Pulsin har begge et proteinindhold på 80%, er fri for gluten, tilsat sukker og laktose og er certificeret veganske.

Hvad er ærteprotein?

Ærteprotein er ikke et større allergen og bliver med fordel anvendt af folk med allergier for mælk, soja og veganere. Hvis man gerne vil undgå valle og kasein, eller er laktose intolerent er ærteprotein netop et godt alternativ.

Måske har du aldrig hørt om ærteprotein pulver før, eller måske har du altid forestillet dig at et proteinpulver bør komme fra mejeriprodukter. Men, det viser sig, at den ydmyge ært er en power-fyldt vegetarisk protein kilde, som er værd at give din opmærksomhed, især hvis du har specifikke fødevareallergier eller følsomheder.

Mens dens aminosyreprofil ligner valleprotein, har ært også et særligt højt indhold af arginin, lysin og phenylalanin. Dens velafbalancerede profil opfylder de væsentlige aminosyre krav skitseret af World Health Organization for voksne.

I modsætning til det populære valle proteinpulver, fordøjes ærteprotein nemt, da den absolut ingen laktose eller gluten indeholder. Derfor kan du slippe for en følelse af oppustethed.

Ærteprotein kan støtte dig ved vægttab ved muligvis at kunne sænke ghrelin niveauer. Ghrelin er et stof, der udskilles af maven, der signalerer hjernen til at stimulere følelsen af sult. Ghrelin niveauer har en tendens til at stige inden for en bestemt tidsperiode efter indtagelse af et måltid i forventning om det næste måltid, og dermed signalere sult.

Ærteprotein forsinker denne proces ved at danne et større antal peptider og dermed forsinke gastrisk tømning, sænke ghrelin niveauer, og opretholdelse af mæthed i længere tid.

Se her en liste over de ti største fordele du kan opnå med ærteprotein pulver:

 • Allergivenlig 
 • Højt indhold af forgrenede aminosyrer (BCAA) 
 • Fordøjes nemt 
 • 100% vegansk 
 • Laktosefri 
 • Højt indhold af protein 
 • Blandes nemt i vand 
 • Holder dig mæt i længere tid 
 • Gluten fri 
 • Kan hjælpe med vægttab
 • Er ærteprotein bedre end valle?

  I modsætning til valle, er ærteprotein naturligt kolesterol og fedt fri. Ærteprotein er også fri for animalsk protein og soja proteiner. Det betragtes som et "grønnere" produkt end dyre-baseret valle.

  Ærteprotein er generelt mere koncentreret end valle. Den indeholder 25 gram protein pr 30 gram, mens mange valleproteiner indeholder 23 eller deromkring gram protein.

  Som med enhver proteinpulver, da det er en dehydreret fødevarer, er det vigtigt at blande det i ca 3-5 minutter til korrekt hydrering.

  Hvad kan jeg bruge ærteprotein pulver til?

  Hvis du motionerer regelmæssigt, kan ærteprotein med til at give både et pre-workout energi boost og forbedre din post-workout muskelopbygning. Det har et komplet udvalg af aminosyrer, herunder høje niveauer af forgrenede aminosyrer (BCAA).

  Hvad smager ærteprotein af?

  Faktisk har det en meget mild smag. For et tilføre den lidt smag, kan du give den en anelse xylitol eller økologiske dadler.

  Netop grundet dens milde smag, kan man med fordel anvende det i diverse smoothies og i proteinpandekager, da det ikke vil stjæle smagen fra den dejlige frugt og du vil nemt kunne tilføre din kost et proteinsupplement, næsten uden at lægge mærke til det.

  Hvor meget protein skal jeg have?

  Protein er opbygget af aminosyrer. Afhængigt af hvor mange forskellige aminosyrer de forskellige proteiner består er, skal man derfor regulere det derefter.

  For en maksimal muskelvækst skal du indtage 2-2,5g ren protein per kg du vejer. Vejer du 85 kilo skal du derfor indtage mellem 170 og 213g protein om dagen. Får du 100 gram gennem din almindelige kost, er det derfor nødvendigt at supplere med proteinshakes.

  Læs mere Skjul