Vælg Kategori

Loppemiddel

Hvad er lopper?

Lopper er små – kun 1-4 mm – og har en utrolig evne til at hoppe. De kan både hoppe højt og langt, hvilket også gør dem i stand til at springe fra dyr til menneske, fra menneske til menneske og fra menneske til dyr. Lopper formerer sig meget hurtigt og kan lægge æg i pels, tæpper, dyner, puder og små sprækker i gulvet. Når en loppe angriber et dyr eller mennesker, bider den og suger blod. Efterfølgende kommer en rød, hævet og kløende knop frem. Et loppebid minder om et myggestik, men ved loppebid er der ofte flere ved siden af hinanden. 


Hvad er et loppemiddel?

Et loppemiddel er, som navnet antyder, et middel mod lopper. Loppemidler findes i mange former og fra mange producenter. Derfor er det også nemmere at finde lige netop det loppemiddel som passer til din hund eller kat. Loppemidler virker både behandlende og forebyggende mod lopper hos dit kæledyr. Hvis din hund eller din kat får lopper, kan de også sprede sig til dig. Lopper formerer sig hurtigt og irriterer dit kæledyr meget – og netop derfor er det vigtigt, at gøre noget ved problemet så snart det opstår.

Nogle loppemidler virker desuden også mod flåter, myg og andre stikkende fluer. Hvilke insekter og skadedyr loppemidlerne virker i mod, står altid i produktbeskrivelsen eller på loppemidlets emballage. 


Hvordan virker et loppemiddel?

Loppemidler virker ofte ved at dræbe eller lamme lopperne. Når de kommer i kontakt med hund og kat, f.eks. i form af at bide, dør de eller bliver så lammede, at de falder af. Loppemidlerne er udviklet på en sådan måde, at de ikke er farlige for dyret selv eller omgivelserne, men kun lopperne.

Der er stor forskel på om du vælger et kortsigtet eller langsigtet loppemiddel. Kortsigtede loppemidler virker hurtigt, men også kun i en kort periode. Her kan du ofte nærmest se de døde lopper drysse af hunden. Det er også de kortsigtede loppemidler som ofte anvendes, hvis dit kæledyr allerede er blevet angrebet af lopper. Som forebyggelse er det de langsigtede produkter der er bedst at anvende. Pga. den lange virkning, vil lopperne ikke kunne angribe din hund eller kat og formere sig. 

Husk på, at intet loppemiddel beskytter 100 % mod loppebid. Din hund eller kat kan, selvom det er behandlet, godt få en loppe eller to der bider, men derefter falder af. 


Loppemidler til hunde og katte

Et loppemiddel kan sjældent bruges til både hund og kat. Der kan være stor forskel på dyrenes størrelse, men også hvilke tilsætningsstoffer de kan tåle. Hvis du både har hund og kat og ønsker at behandle begge, kan det være nødvendigt at de er adskilte en kort periode efter behandlingen. På det enkelte produkts indlægsseddel kan du altid læse, om det er nødvendigt at adskille dine dyr, efter de er blevet behandlet.

Herunder kan du blive klogere på nogle af de loppemidler vi forhandler til hunde og katte.

  • Bayvantic Vet
    Bayvantic er et recepfrit lægemiddel til behandling af loppe- og flåtangreb. Bayvantic er udviklet til brug på hunde fra 1,5 kg – 40+ kg. Efter brug af Bayvantic loppemidlet, dræbes lopper og larver indenfor kun 1 dag. Din hund beskyttes mod lopper i 4 uger. Bayvantic Vet findes til både hunde og katte og det er derfor vigtigt, at du vælger det rette produkt til dit kæledyr.
  • Frontline
    Frontline er et loppemiddel til hunde og kan bruges til både behandling og forebyggelse af loppeangreb. Lopper og larver dræbes og din hund beskyttes i op til 8 uger efter påføring.

Hvilket loppemiddel skal du vælge?

Når du skal vælge et loppemiddel er det vigtigt at du vælger et, som er beregnet til enten hund eller kat. Derudover skal du også vælge et loppemiddel som passer til dit dyrs vægt. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilket loppemiddel din hund eller kat får, da de er sammensat på helt særlige måder for at have deres virkning. 


Køb loppemidler på mecindo.dk

Hos Mecindo forhandler vi et stort udvalg af effektive loppemidler til hunde og katte. Loppemidlerne fås bl.a. fra producenterne Bayvantic Vet og Frontline. Vælg det loppemiddel der passer til dit kæledyr og forebyg eller behandl nemt loppeangreb. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.