Hovedpine

Effektiv smertelinding.

Hvad er årsagen til hovedpine?

Der er ikke en specifik årsag til hovedpine. En række årsager der er identificeret kan opdeles i to generelle kategorier.

Spændingshovedpine er en type hovedpine, der skyldes sammentrækning af hoved og halsmuskler. Dette er den mest almindelige form for hovedpine og omfatter ca. 70 procent af alle der lider af hovedpine.

Spændingshovedpine kan forekomme hos mennesker af begge køn og i alle aldre, men det er mest almindelig hos voksne og unge. Spændingshovedpine forekommer normalt i isolerede hændelser, men kan blive kroniske for nogle mennesker.

Mulige årsager til muskelsammentrækning forbundet med spændingshovedpine kan nævnes: stress, træthed, dårlige arbejdsstillinger, øjenbelastning, væskemangel, sensorisk overstimulering - kraftig støj eller solskin, tobaks-og alkoholforbrug. Hos kvinder kan hormonelle forandringer, der sker før og efter menstruation ligeledes give hovedpine.

Hvad er symptomerne på spændingshovedpine?

Smerterne mærkes oftes i det generelle område af hoved og hals i modsætning til den ene side. Smerterne kan også forekomme på bagsiden af ​​hovedet og halsen og føles som et stramt bånd om hovedet.

Spændingshovedpine er oftest ledsaget af muskelstivhed i nakken, hvilket er relativt kortvarighed, hvis dette behandles i tide.

Hvilke behandlinger findes der?

De enkelte behandlinger og virkningen heraf er individuel fra person til person. Effekten af valg af et smertestillende præparat, afhænger derfor af en korrekt diagnose. Medicin til den ene type smerter kan være uhensigtsmæssigt, utilstrækkeligt eller helt uvirksomt mod en anden type.

Til lindring af akutte smerter som hovedpine findes der forskellige håndkøbspræparater. Alle er velegnede til kortvarende behandlinger.

Hvis hovedpinen er vedvarende, kan din læge ordinere en forebyggende behandling.