Gurkemeje kosttilskud

Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje, også kendt som turmeric på engelsk, er en rodplante der hører til ingefær familien (Zingiberaceae).

Gurkemeje gror naturligt i mange dele af det sydlige asien hvor den igennem årtusinder har været brugt både som en spise i sig selv, et krydderi og som et traditionelt lægemiddel.

Gurkemeje plantens rod er rig på plantestoffet curcumin, et gult plantepigment, der især er kendt for at give karry krydderi dets karakteristiske gule farve.

Gurkemeje er for nyligt blevet kendt uden for asien for dens mange påståede sundhedsforhold.

Er gurkemeje og curcumin det samme?

Mange begår den fejl at tro, at gurkemeje og curcumin er en og samme ting – det er det nemlig ikke.

Gurkemeje er en rodplante, hvis rod indeholder det aktive indholdsstof curcumin.

Curcumin findes som et rent krydderi/pulver såvel som en del af andre krydderi, særligt karry.

 

Er der forskel på gurkemeje piller og gurkemeje pulver?

Gurkemeje piller dækker over kosttilskud i tablet eller kapsel form der indeholder et koncentreret ekstrakt af gurkemejeroden. Disse bør have et højt indhold af det aktive indholdsstof curcumin og bør være beriget med et transportørstof der øger det aktive indholdsstofs absorptionsevne i kroppen.

Gurkemeje pulver er ren, pulveriseret gurkemejerod som kan indeholde svingende mængder af curcumin og som typisk har en lavere absorptionsevne i kroppen.

Gurkemeje pulver benyttes ofte som et krydderi, ikke som et kosttilskud.

Populære gurkemeje kosttilskud 

Udvalget af gurkemeje kosttilskud er stort, hvilket kan gøre det lidt svært at vælge. Herunder kan du se de mest populære kosttilskud med gurkemeje – måske ét af dem tiltaler dig og passer til lige netop dit behov.

  • Natur-Drogeriet Curcuma Black
    Kosttilskud med indhold af hele gurkemejeroden i tørret og pulveriseret form. Kosttilskuddet er både økologisk og vegetarisk, og indeholder ca. 3 % curcumin. 
  • Natur-Drogeriet Curcuma
    Pulveriseret gurkemejerod der pr. daglige dosis indeholder 1485 mg gurkemejerod og 36 mg curcumin.
  • Solaray Curcumin Gold
    Gurkemeje kosttilskud som understøtter smidige led. Den daglige dosis indeholder 300 mg gurkemeje, 30 mg curcumin.

Gurkemeje som krydderi

Er det ikke gurkemeje som kosttilskud du leder efter, men gurkemeje som krydderi, kan du besøge vores krydderiside her. Hvis ikke du bruger frisk gurkemeje, er tørret gurkemeje et super alternativ. Brug det i et væld af retter, bl.a. thai- og indisk mad. På grund af sin stærke farve, anvendes gurkemeje som farvestof i forskellige fødevarer og produkter. Her går gurkemejen under betegnelsen, E100. 

Køb gurkemeje kosttilskud på mecindo.dk

Vælg dit gurkemeje kosttilskud her på mecindo.dk. Du finder kosttilskud med indhold af gurkemeje fra mærker som Camette, Fitness Pharma, Natur-Drogeriet, New Nordic og Solaray. Gurkemeje kosttilskuddene findes med varierende indhold af curcumin – lige fra 9 mg til 900 mg.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.