Urinvejsinfektionstest

Urintest for blærebetændelse.

Hvad er symptomerne på blærebetændelse?

Du kan have blærebetændelse, hvis du skal tisse hele tiden, men oplever at det kun er få dråber, du kommer af med. Det vil højst sandsynligt også gøre ondt, når du tisser - i form af en sviende fornemmelse eller virkelig kraftig svien samt varme i underlivet.
Har du mistanke om, at du har en urinvejsinfektion, så skal du til lægen hurtigst muligt, men er du ikke helt sikker, så kan det være en god idé, at du foretager en blærebetændelse test derhjemme. 

Både mænd og kvinder kan få en urinvejsinfektion

Infektionen skyldes, at bakterier trænger ind i urinblæren via urinrøret. Symptomer på urinvejsinfektion er svien, når man tisser og hyppige toiletbesøg, hvor man næsten ikke kan komme af med noget urin. Urinvejsinfektion kan desuden give blod i urinen. Symptomer hos mænd og kvinder er de samme, og selvom urinvejsinfektion mænd er en sjælden lidelse (kvinder får blærebetændelse 100 gange så ofte som mænd), så skal symptomerne tages alvorligt, og betændelsen skal behandles. Søg læge så hurtigt som muligt, så infektionen kan blive slået ned, og du kan få det bedre. 

Urinvejsinfektion skal behandles hurtigt

Når du skal foretage en urinvejsinfektionstest, er det bedst at bruge morgenurin. Tis i et engangsbæger (eller i den kop, der følger med testen). Pak teststrimlen ud, og stik den ned i urinen - sørg for at testfeltet kommer helt ned i urinen. Tag hurtigt strimlen op igen, og læg den på et stykke papir med testfeltet opad. Efter ca. 1 minut kan du konstatere, om du har en urinvejsinfektion. Behandling med antibiotika bør indledes omgående, så infektionen ikke udvikler sig. Ubehandlet urinvejsinfektion kan sprede sig til nyrerne, og dette kan i værste tilfælde sætte nyrerne ud af drift.

Behandling og forebyggelse af urinvejsinfektion/blærebetændelse

Urinvejsinfektion behandling foregår gennem lægen. Har du først fået blærebetændelse, skal den behandles med penicillin, som lægen ordinerer. Naturmedicin kan bruges forebyggende, og tranebær regnes som et effektivt middel mod lidelsen. Drik tranebærsaft, spis tranebær tabletter, eller tag tranebær ekstrakt. Tabletter og ekstrakt kan købes hos Mecindo; bestil det, når du bestiller din urinvejsinfektionstest.

Hav en urin test på lager, så er det hurtigt at checke dig selv

En urin test kan vise, om du har blærebetændelse, og testen er nem at bruge. Saml din morgenurin (det skal være morgenurin, da den er mest koncentreret) i en ren beholder, og dyp en af teststrimlerne fra dinblærebetændelse test i urinen i 2 sekunder, vent derefter et minut, og aflæs så testen ved hjælp af det medfølgende farveskema.
Husk, at hvis testen er positiv, så skal du til lægen hurtigst muligt, for blærebetændelse skal behandles med antibiotika, og jo hurtigere behandlingen kommer i gang, jo hurtigere bliver du frisk og rask igen.