Kostfibre

Hvad er kostfibre?

Kostfibre findes i meget af den mad vi spiser, men kun i form af vegetabilske fødevarer. Kostfibre er grove kulhydrater og adskiller sig fra almindelige kulhydrater, ved at de ikke nedbrydes af fordøjelsesenzymer.
Der findes to typer af kostfibre: de opløselige og de uopløselige:
 
 • Opløselige kostfibre
  Danner en geleagtig masse når de kommer i kontakt med væske. Kostfibrene giver mere fyldighed til maden og sænker mavens tømningshastighed. 
   
 • Uopløselige kostfibre
  Opløses ikke i væske, men suger stadig en del vand. I stedet for at sænke mavens tømningshastighed, øges den ved indtagelse af uopløselige kostfibre. Ved indtagelse af uopløselige kostfibre opnår du en god fordøjelse, men en mindre mæthedsfornemmelse. 
En vigtig ting at huske når du spiser kostfibre er, at drikke vand. Kostfibrene og fordøjelsen fungerer bedst i samspil med vand, netop fordi de suger meget vand. 
 

Hvorfor er kostfibre vigtige?

Først og fremmest er kostfibre vigtige for fordøjelsen. Kostfibre sætter kort sagt gang i fordøjelsen ved at sætte gang i tarmenes bevægelser.

Hvor mange kostfibre skal du spise?

Mange undersøgelser viser, at danskerne generelt ikke spiser nok fibre. Det anbefales at du spiser omkring 30 gram kostfibre dagligt. 
Du skal spise ret mange kostfibre for at få for mange. Bivirkningerne er oftest ondt i maven, oppustethed og forstoppelse. Vær opmærksom på, at nogle af disse bivirkninger er de samme selvom du kun spiser 30 gram kostfibre, men ikke drikker nok væske samtidig. 

Kostfibre findes i maden

Kostfibre findes i et utal af fødevarer, men alligevel er der mange der ikke får nok. Derfor vælger mange at gøre brug af et kosttilskud udelukkende bestående af kostfibre. Oftest er det kosttilskud med opløselige kostfibre der bruges. Kostfibre finder du i fødevarer som:
 • Frisk- og tørret frugt (opløselige kostfibre)
 • Havre, byg og rugbrød (opløselige kostfibre)
 • Fuldkornspasta (opløselige kostfibre)
 • Gulerødder (opløselige kostfibre)
 • Bønner (opløselige kostfibre)
 • Hvedeklid (uopløselige kostfibre)
 • Grahamsmel (uopløselige kostfibre)
 • Hvedeprodukter (uopløselige kostfibre)
 
Hvis du går efter at indtage kostfibre gennem kornprodukter, opnår du et størst indtag ved at vælge produkter, hvor kornets skal er anvendt. Det er nemlig skallen i disse produkter, der har det højeste indhold af kostfibre. 
Du kan med fordel sørge for at følge Sundhedsstyrelsens officielle kostråd. Dit humør og din generelle sundhed afhænger nemlig i høj grad af, hvad du spiser.

Kosttilskud med kostfibre

Det er nemmere at få dækket dit behov for kostfibre end nogensinde før. Kosttilskud med kostfibre findes i mange varianter, bl.a. som pulver og tyggetabletter. Hos Mecindo finder du:
 
SylliFlor findes i forskellige smagsvarianter som kakao, æble og kanel. Derudover indeholder nogle af produkterne ekstra calcium/kalk. 
 
HUSK er i Danmark godkendt som naturlægemiddel af Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at produktets virkning er dokumenteret. 
Ingrediensen i HUSK er skallen fra loppefrø, der har et naturlig højt indhold af de vigtige kostfibre. Indholdet er faktisk hele 85% kostfibre. Frøskallerne der anvendes i HUSK produkterne, stammer fra den indiske plante ved navn, Plantago ovata Forsk – bedre kendt som Psyllium Husk. HUSK findes som både pulver der opløses i vand, samt kapsler der kan indtages alt efter behov. 
 
HUSK Psyllium loppefrøskaller i pulverform kan røres ud i et glas vand (1,5 dl), mælk eller juice eller drysses ud over din yoghurt. Hvis du rører pulveret i vand, er det bedst at drikke blandingen umiddelbart efter. Blandingen bliver hurtigt til en tyk gele, der kan være svær at drikke hvis der går for lang tid.
Når du bruger et kosttilskud med kostfibre, er det vigtigt at du følger produktets anvisninger. Drik rigeligt med vand så du ikke bliver forstoppet. 

Køb kostfibre på Mecindo.dk

Køb dine kostfibre på Mecindo.dk. Vi har et stort og effektivt udvalg af de essentielle kostfibre som kroppen har brug for hver dag. 
Bestil online i dag og få dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage. Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan kontakte os på både mail og telefon.