Mælkesyrebakterier

Kosttilskud med mælkesyrebakterier

Tid til nye mælkesyrebakterier? Find dem her på mecindo.dk. Vores udvalg er stort og du finder både mælkesyrebakterier til babyer, børn, voksne og mod feriemaven. Læs mere om de gavnlige mælkesyrebakterier og hvad de gør, nederst på denne side. God fornøjelse.

Kundernes favoritter

Hvad er mælkesyrebakterier? 

Mælkesyrebakterier er forskellige arter af bakterier som lever i vores tarme. Grunden til at de kaldes mælkesyrebakterier er, at de fermenterer de kulhydrater du indtager og omdanner dem til syre. Som mennesker har vi et stort antal mælkesyrebakterier i kroppen, men af og til nedsættes mængden. Enten pga. sygdom eller andre udefrakommende påvirkninger, og derfor er det ekstra vigtigt, at du øger mængden gennem f.eks. et kosttilskud med mælkesyrebakterier. 

Mælkesyrebakterier hjælper med at opretholde fordøjelsen, blandt andet ved at udnytte næringsstofferne i maden. Derudover producerer mælkesyrebakterier bakteriehæmmende stoffer, samt danner mælkesyre som sænker pH-værdien i tarmen og derved skaber et miljø, hvor mange skadelige bakterier ikke kan trives. Årsagen til at mælkesyrebakterier kan overleve og virke i maven og tarme er, at de tåler de meget syrlige omgivelser.

Når du vælger mælkesyrebakterier, kan du både vælge mellem produkter til voksne og børn, samt hvor i kroppen de skal bidrage til et sundere miljø.

I kroppen findes mælkesyrebakterier som nævnt, helt naturligt i kroppen. Tre bakterier der primært findes er L. acidophilus, L. rhamnosus og L. fermentum.

 • L. acidophilus findes i bl.a. munden, fordøjelseskanalen og i skeden. Bakterien bidrager til at kroppen bedst muligt kan optage næringsstoffer.
 • L. rhamnosus bidrager til en normal fordøjelse og afføring. Derfor er L. rhamnosus også fantastisk til behandling og forebyggelse af feriemave. 
 • L. fermentum fremmer en sund bakterieflora og skaber balance i fordøjelsen. Den findes i fordøjelseskanalen. 


Kosttilskud med mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier er forskellige arter af bakterier som lever i vores tarme og som har stor betydning for vores tarmflora. Mælkesyrebakterier medvirker blandt andet til en tarmflora, hvori skadelige bakterier ikke kan trives. Derfor er det vigtigt at opretholde den sunde bakterieflora, og det gør du med mælkesyrebakterier fra mecindo.

I kosttilskud med mælkesyrebakterier bruges der ofte bifidobakterier, lactobacillus og streptococcus. Disse tre bakteriestammer er yderst veldokumenterede og sikrer dig et produkt af høj kvalitet. 


Er mælkesyrebakterier og probiotika det samme?

Probiotika indeholder forskellige levende organismer, hvilket især er mælkesyrebakterier. Indholdet af mælkesyrebakterier i probiotika produkter er så højt, at det kan påvirke tarmfloraen positivt. Der er nemlig stor forskel på mængden af mælkesyrebakterier i produkter, men med probiotika er du altid sikret den rigtige mængde. Det betyder ikke, at produkter der ikke direkte er probiotika, ikke kan gavne maven og tarmfloraen.  

Tarmens flora kan ødelægges gennem brug af antibiotikakure samt ved diarré, stress, sygdomme og forkert kost. Her kan mælkesyrebakterier med fordel anvendes til at genoprette tarmfloraen. Dog bør du samtidig finde og evt. ændre årsagen til bakteriefloraens ubalance. 


Hvad gør mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier bidrager til flere funktioner i kroppen, men kan også anvendes i behandling og forebyggelse af forskellige situationer. Læs mere om hvad mælkesyrebakterier kan, herunder:


Mælkesyrebakterier og feriemave

Mælkesyrebakterier kan anvendes til normalisering af tarmfloraen, eksempelvis i forbindelse med forebyggelse af rejsediarré eller antibiotikafremkald diarré, samt som behandling af diarré ved tarminfektion. 

Derudover peger forskning på, at man ofte vil kunne undgå rejsediarré ved at have en stærk tarmflora. Det er ikke påvist, at man kan indtage for mange mælkesyrebakterier, men du anbefales at følge det enkelte produkts vejledning, som du altid finder på produktet. 

Som tidligere nævnt er det især mælkesyrebakterien, L. rhamnosus du bør indtage i forbindelse med feriemave. På mecindo.dk kan du bl.a. vælge mellem disse produkter med lige netop L. rhamnosus:


Mælkesyrebakterier mod fordøjelses- og maveproblemer 

Mælkesyrebakterier af arten Lactobacillus acidolphilus kan afhjælpe fordøjelsesproblemer som forstoppelse, luft i maven, samt diarré. Derudover kan disse mælkesyrebakterier hjælpe med at genoprette en sund tarmflora efter antibiotika kure.

Paraghurt Mælkesyrebakterier kan anvendes til brug mod diarré efter antibiotika behandlinger eller ved udsættelse for nye bakterier på udlandsrejser.  

Hvis du for alvor har maveproblemer, som f.eks. diarré, kan du finde et produkt mod dette i vores ”Diarré” kategori. 


Mælkesyrebakterier og sygdomme 

Man mener i dag, at mælkesyrebakterier og bifidobakterier kan have en gavnlig virkning på sygdomme såsom irritabel tyktarm, kronisk inflammatorisk tarmsygdom, infektiøs diarré, antibiotika-associeret diarré og laktoseintolerans.

Ved tarmsygdommene irritabel tyktarm og kronisk inflammatorisk tarmsygdom er mælkesyrebakterierne især virksomme mod de smerter, som sygdommene medfører.


Mælkesyrebakterier i overgangsalderen

Kvinder som oplever gener som fordøjelsesbesvær som luft i maven, diarré eller hård mave, kan have glæde af at prøve et kosttilskud af mælkesyrebakterier. 

Udover at styrke tarmfloraen kan mælkesyrebakterier afhjælpe bakteriel ubalance i skeden, som kan opstå efter en antibiotikakur, men også efter øget brug af f.eks. sæber.

Til skeden findes bl.a. VitaBalans Gynolact vaginaltabletter som indføres i skeden. På denne måde tilføres 2 milliarder mælkesyrebakterier som behandler og forebygger lugt og øget udflåd. 

Derudover er produkter med rødkløverekstrakt specielt udviklet til kvinder i overgangsalderen, og indeholder bl.a. mælkesyrebakterier. 


Sådan får du en sundere tarmflora 

Der findes flere ting du selv kan ændre i din hverdag, for helt naturligt at få en sundere tarmflora og dermed en gladere mave. Herunder har vi lavet en liste over de ting der er nemmest at gøre:

 • Skær ned på proteinindtagelsen (sørg dog stadig for at indtage den anbefalede mængde)
 • Spis flere grøntsager og fiberholdig mad 
 • Spis fedtfattig kost og undgå fint forarbejdede fødevarer som hvidt brød og kager 
 • Drik væske, helst vand, hver time, samlet ca. 2 liter dagligt
 • Tag eventuelt fibertilskud som loppefrøskaller 
 • Spis valle-produkter, mælkesyregærende grøntsager, hvidløg og bitterurter
 • Skær ned på dit sukkerindtag
 • Dagligt tilskud af mælkesyretabletter  


Hvilke mælkesyrebakterier er bedst? 

Forskellige bakterier har forskellige funktioner, og det er værd at overveje, når man vælger mælkesyrebakterie-produkter. Der er forskel på vores maver og behov alt efter om du skal vælge mælkesyrebakterier til en voksen eller et barn, eller om det er til at opretholde bakteriefloraen i tarmen eller underlivet. 

Mælkesyrebakterier som bifidobakterier og laktobaciller kan hjælpe til at styrke tarmens immunforsvar, afhjælpe fordøjelsesproblemer som forstoppelse og luft i maven, samt at genoprette en sund tarmflora efter stressfulde hændelser som f.eks. antibiotika kure. Når du er i antibiotikabehandling, skelner antibiotikummet ikke mellem gode og dårlige bakterier, og derfor forsvinder mange af de gode og gavnlige mælkesyrebakterier i forbindelse med sådan en behandling. 

Selvom de forskellige mælkesyrebakterier har forskellige positive virkninger på kroppen, bør de ikke opfattes som medicin. Bakterierne er probiotiske og har altså blot en sundhedsfremmende virkning.


Mælkesyrebakterier til baby og børn

Hvis du skal vælge et mælkesyreprodukt til dit barn, er det ikke optimalt at give dem et produkt der er beregnet til voksne. De mindre maver og tarme, har ikke behov for den samme mængde mælkesyrebakterier som voksne, og heldigvis finder du her på siden flere produkter specielt udviklet til børn. Produkterne til børn er: 

Måske ved du det allerede, men i Danmark anbefales det, at man giver spædbørn en daglig dosis af D-vitamin fra de er 2 uger. D-vitamin bidrager til en normal optagelse af calcium, samt til at vedligeholde normale knogler. Det er begrænset hvor meget D-vitamin babyer optager gennem kosten, og da de ikke opholder sig i solen som er den primære kilde til D-vitamin, er de nødt til at få tilført vitaminet ad andre veje.

Hvis du gerne vil give mælkesyrebakterier samtidig med D-vitamin, finder du D-vitamin dråber med mælkesyrebakterier her.


Hvor mange mælkesyrebakterier skal man tage?

Der er ikke fastsat en daglig anbefalet dosis, og derfor finder du også forskellige forslag til dette på de individuelle produkter. Men betyder det så, at du kan tage lige så mange mælkesyrebakterier som du vil? 

Nej – du bør altid holde dig til det enkelte produkt anbefalede dosis pr. dag. Mange kosttilskud har en anbefalet dosis på omkring 10.000.000.000, altså 10 milliarder. Nogle gange højere. Det lyder af meget, men da kroppen i forvejen består af mange, mange flere bakterier, er 10 milliarder slet ikke så meget endda.

Når du taget et mælkesyrebakterie kosttilskud, vil nogle af bakterierne dø inden de når ned til tarmene. Det skyldes bl.a. syren i mavesækken. Derfor er det også en god idé at tage dine mælkesyrebakterier på tom mave. Dermed skal de opholde sig i kortere tid i maven, før de føres videre til tarmen hvor bakterierne optages. 

Det er især en god idé at indtage tilskuddet om aftenen lige inden sengetid – på den måde får bakterierne ro til at virke natten over.


Er der bivirkninger ved mælkesyrebakterier?

Der er ikke kendskab til slemme bivirkninger, men i nogle tilfælde kan du opleve at få øget luft i maven, føle dig oppustet og i sjældne tilfælde diarré. 


Mælkesyrebakterier i mad

Ud over at indtage mælkesyrebakterier gennem kosttilskud, kan du sørge for at din daglige kost indeholder af fødevarer med et naturligt indhold af mælkesyrebakterier. Nogle af de fødevarer der indeholder flest mælkesyrebakterier, er syrnede mælkeprodukter som A38 og cultura, samt syrnet kål, sojabønnepasta og kefir. Du skal dog spise meget og gerne hver dag for at opnå en effekt, og derfor vælger mange i stedet at gøre brug af de fantastiske kosttilskud med mælkesyrebakterier. 


Køb mælkesyrebakterier på mecindo.dk

Find og køb dine mælkesyrebakterier her på mecindo.dk. Vi har et stort udvalg af mælkesyrebakterier som kan anvendes i forbindelse med fordøjelsesproblemer, eller uregelmæssigheder i tarmfloraen og skeden.  Vælg mellem mælkesyrebakterier i form af kapsler, pulver, tyggetabletter, tabletter og dråber. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 


Læs mere Skjul