Mælkesyrebakterier

Kosttilskud med mælkesyrebakterier

viser 1 til 48 af 76 (2 sider )

Hvad er mælkesyrebakterier? 

Mælkesyrebakterier er forskellige arter af bakterier som lever i vores tarme. Grunden til at de kaldes mælkesyrebakterier er, at de fermenterer de kulhydrater du indtager og omdanner dem til syre. Som mennesker har vi et stort antal mælkesyrebakterier i kroppen, men af og til nedsættes mængden. Enten pga. sygdom eller andre udefrakommende påvirkninger, og derfor er det ekstra vigtigt, at du øger mængden gennem f.eks. et kosttilskud med mælkesyrebakterier. 
 

Mælkesyrebakterier hjælper med at opretholde fordøjelsen, blandt andet ved at udnytte næringsstofferne i maden. Derudover producerer mælkesyrebakterier bakteriehæmmende stoffer, samt danner mælkesyre som sænker pH-værdien i tarmen og derved skaber et miljø, hvor mange skadelige bakterier ikke kan trives. Årsagen til at mælkesyrebakterier kan overleve og virke i maven og tarme er, at de tåler de meget syrlige omgivelser.
 

Når du vælger mælkesyrebakterier, kan du både vælge mellem produkter til voksne og børn, samt hvor i kroppen de skal bidrage til et sundere miljø.

I kroppen findes mælkesyrebakterier som nævnt, helt naturligt i kroppen. Tre bakterier der primært findes er L. acidophilus, L. rhamnosus og L. fermentum.

 • L. acidophilus findes i bl.a. munden, fordøjelseskanalen og i skeden. Bakterien bidrager til at kroppen bedst muligt kan optage næringsstoffer.
 • L. rhamnosus bidrager til en normal fordøjelse og afføring. Derfor er L. rhamnosus også fantastisk til behandling og forebyggelse af feriemave. 
 • L. fermentum fremmer en sund bakterieflora og skaber balance i fordøjelsen. Den findes i fordøjelseskanalen.

 

Kosttilskud med mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier er forskellige arter af bakterier som lever i vores tarme og som har stor betydning for vores tarmflora. Mælkesyrebakterier medvirker blandt andet til en tarmflora, hvori skadelige bakterier ikke kan trives. Derfor er det vigtigt at opretholde den sunde bakterieflora, og det gør du med mælkesyrebakterier fra mecindo. Vi forhandler mælkesyrebakterier fra mærker som Udo's Choice, Biosym, NDS, Natur Drogeriet, Nani og mange flere.
 

I kosttilskud med mælkesyrebakterier bruges der ofte bifidobakterier, lactobacillus og streptococcus. Disse tre bakteriestammer er yderst veldokumenterede og sikrer dig et produkt af høj kvalitet. 
 

Hvad gør mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier bidrager til flere funktioner i kroppen, men kan også anvendes i behandling og forebyggelse af forskellige situationer. Læs mere om hvad mælkesyrebakterier kan, herunder:
 

Sundere tarmflora

Der findes flere ting du selv kan ændre i din hverdag, for helt naturligt at få en sundere tarmflora og dermed en gladere mave. Herunder har vi lavet en liste over de ting der er nemmest at gøre:

 • Skær ned på proteinindtagelsen (sørg dog stadig for at indtage den anbefalede mængde)
 • Spis flere grøntsager og fiberholdig mad 
 • Spis fedtfattig kost og undgå fint forarbejdede fødevarer som hvidt brød og kager 
 • Drik væske, helst vand, hver time, samlet ca. 2 liter dagligt
 • Tag eventuelt fibertilskud som loppefrøskaller 
 • Spis valle-produkter, mælkesyregærende grøntsager, hvidløg og bitterurter
 • Skær ned på dit sukkerindtag
 • Dagligt tilskud af mælkesyretabletter  
   

Hvilke mælkesyrebakterier er bedst? 

Forskellige bakterier har forskellige funktioner, og det er værd at overveje, når man vælger mælkesyrebakterie-produkter. Der er forskel på vores maver og behov alt efter om du skal vælge mælkesyrebakterier til en voksen eller et barn, eller om det er til at opretholde bakteriefloraen i tarmen eller underlivet. 

Selvom de forskellige mælkesyrebakterier har forskellige positive virkninger på kroppen, bør de ikke opfattes som medicin. Bakterierne er probiotiske og har altså blot en sundhedsfremmende virkning.
 

Hvor mange mælkesyrebakterier skal man tage?

Der er ikke fastsat en daglig anbefalet dosis, og derfor finder du også forskellige forslag til dette på de individuelle produkter.

Men betyder det så, at du kan tage lige så mange mælkesyrebakterier som du vil? 

Nej – du bør altid holde dig til det enkelte produkt anbefalede dosis pr. dag. Mange kosttilskud har en anbefalet dosis på omkring 10.000.000.000, altså 10 milliarder. Nogle gange højere. Det lyder af meget, men da kroppen i forvejen består af mange, mange flere bakterier, er 10 milliarder slet ikke så meget endda.

Når du taget et mælkesyrebakterie kosttilskud, vil nogle af bakterierne dø inden de når ned til tarmene. Det skyldes bl.a. syren i mavesækken. Derfor er det også en god idé at tage dine mælkesyrebakterier på tom mave. Dermed skal de opholde sig i kortere tid i maven, før de føres videre til tarmen hvor bakterierne optages. 

Det er især en god idé at indtage tilskuddet om aftenen lige inden sengetid – på den måde får bakterierne ro til at virke natten over.
 

Mælkesyrebakterier i mad

Ud over at indtage mælkesyrebakterier gennem kosttilskud, kan du sørge for at din daglige kost indeholder af fødevarer med et naturligt indhold af mælkesyrebakterier. Nogle af de fødevarer der indeholder flest mælkesyrebakterier, er syrnede mælkeprodukter som A38 og cultura, samt syrnet kål, sojabønnepasta og kefir. Du skal dog spise meget og gerne hver dag for at opnå en effekt, og derfor vælger mange i stedet at gøre brug af de fantastiske kosttilskud med mælkesyrebakterier. 
 

Køb mælkesyrebakterier på mecindo.dk

Find og køb dine mælkesyrebakterier her på mecindo.dk. Vi har et stort udvalg af mælkesyrebakterier som kan anvendes i forbindelse med fordøjelsesproblemer, eller uregelmæssigheder i tarmfloraen og skeden.  Vælg mellem mælkesyrebakterier i form af kapsler, pulver, tyggetabletter, tabletter og dråber. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.