Vælg Kategori

Håndpleje

Pleje imod tørre hænder

viser 1 til 48 af 313 (7 sider )

Håndpleje er godt for både hænder og hoved

Brug en dag eller to om ugen til at være ekstra god ved dine hænder. Køb en scrub, der kan fjerne de døde hudceller og få gang i blodcirkulationen, eller lav et håndbad med en blødgørende sæbe i. 

Håndpleje er forkælelse for både hænder og hoved, for når du plejer dine hænder, plejer du egentlig hele kroppen, fordi du giver dig selv både tid og ro. 

God håndpleje modvirker aldring

Indimellem kan det være godt, at du giver dine hænder en håndmaske, som både plejer og fugter huden - det er god manicure til hjemmebrug og er med til at udsætte aldringen af huden på hænderne. 

Når dine hænder er tørre efter scrub eller maske, så skal du bruge en neglerodsolie eller en neglerodscreme, og det er også en god idé at bruge en neglerodsskubber til at skubbe neglebånd væk fra neglen med. Slut din håndpleje af med en god håndcreme, der både plejer og styrker.

God manicure hele livet

Med alderen forandrer kvaliteten af huden sig, og overhuden bliver tyndere og dårligere til at producere de fedtstoffer, der holder huden spændstig. Både sol, vind og vejr er hård mod huden på hænderne, da de jo hele tiden er udsat for vejrliget. Men du kan selv gøre en hel del for at undgå at din hud udtørrer ved at pleje dine hænder hele livet.

Rigtig håndpleje

Undersøgelser viser, at danskerne ikke vasker hænder grundigt og hyppigt nok. Læs med herunder, og lær hvordan man bør gøre.

Sådan vasker du hænderne korrekt:

1. Tag ringe og andre smykker af.

2. Gør hænderne våde, og tag sæben på begge hænder.

3. Vask håndryg og mellemrum mellem fingrene på begge hænder.

4. Vask håndfladerne med let flettede fingre.

5. Vask fingerspidserne på begge hænder.

6. Vask bagsiden af tommelfingrene.

7. Vask furerne i begge håndflader.

8. Vask håndleddene.

9. Skyl omhyggeligt hænderne for sæberester.

10. Tør hænderne med en engangsserviet.

Det bør tage mindst 15 sekunder at vaske sine hænder ordentligt.

Hvor ofte skal du vaske hænder?

De fleste danskere er klar over, at man bør vaske hænder efter toiletbesøg. Hvad mange af os næppe tænker over er, at vi bliver udsat for virus og bakterier adskillige andre steder og derfor bør vaske hænder mange gange i løbet en dag. Her kommer en liste over, hvornår du gøre holdt ved en håndvask.

Hvorfor får man kolde fødder og hænder?

Kroppens naturlige reaktion på kulde, er først at afskære blodforsyningen til ekstremiteter såsom fødder, tæer og fingre for at sikre, at mindst muligt blod afkøles. Men når ikke kulde er årsagen til kolde fødder, er der en del andre muligheder. Den mest almindelige er et forringet blodomløb - hvilket enten kan være midlertidigt eller permanent.

Midlertidige årsager kan f.eks. være en forkert arbejdsstilling, tøj der strammer el.lign. Permanente årsager kan være forskellige sygdomme og tilstande. Hvis du konstant har kolde fødder, anbefales det, at du er særlig opmærksom ved din fodpleje, da skrammer og sår også vil hele langsommere grundet det dårlige blodomløb.

Har du allergi?

Parfume kan være lækkert og få os til at føle os rene og opleve velvære, men det kan også være skidt for nogle, da man kan reagere negativt på duften og dermed oplever parfumeallergi.  

Derfor er det vigtigt at vide forskellen på parfume fri og produkter der lavet på naturlige ingredienser. Parfume fri produkter er duftfri og dufter oftest bare rene og kliniske- disse er gode til folk med parfumeallergi.

Produkter lavet på naturlige ingredienser, altså urter, planter og blomster fra naturen kan være rigtig dejlige. De kan have en helt anden og positiv virkning på vores hud, da de ingredienser der er i naturen har været der i mange mange år. Nogle parfume allergikere kan tåle naturlige dufte fra naturen.

Hvad er parabener & hvorfor skal jeg (ikke) undgå parabener?

Parabener er en fælles betegnelse for en gruppe af 6 konserveringsmidler bestående af Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Isopropylparaben og Isobutylparaben.

De bliver typisk anvendt i cremer, shampoo og make-up for at forhindre bakterie- og svampevækst samt nedbrydning af produktet. I kosmetik anvendes oftest en blanding af to eller flere af de fire parabener Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben og Butylparaben.

For at mindske eksem er det nødvendigt, at producenten konserverer de produkter, der kommer i kontakt med huden. Nogle af parabenerne er gode at anvende sammenlignet med andre konserveringsmidler, fordi parabenerne virker aktivt over for et bredt spektrum af bakterier. Samtidig er de milde over for huden og kun meget få mennesker udvikler allergi over for dem.

Konservering med parabener er gode ved allergi, da de hindrer produkterne i at rådne og give infektion og dermed forværre fx kontakt- og børneeksem.