Vælg Kategori
Allergi Piller Øjendråber mod allergi

Øjendråber mod allergi

Øjendråber til brug mod allergi og røde øjne.

Øjendråber

Øjendråber er et lokalt virkende middel mod symptomer på forkølelse, allergi og høfeber.

 At anvende øjendråber kan i visse henseender være mere invasivt end f.eks. at tage en tablet mod allergi eller høfeber, men til gengæld betyder øjendråbernes meget lokale virkning, at risikoen for bivirkninger i forbindelse med behandlingen er meget lille.

I forvejen er langt de fleste øjendråber dog meget skånsomme og eventuelle bivikrninger vil derfor være både sjældne og minimale.

De fleste øjendråber indeholder enten antihistaminer eller kromoner, der begge sørger for at forbedre øjensituationen på hver deres måde. Øjendråber med antihistaminer bekæmper de histaminer som kroppen udsender som reaktion på fremmede substanser som f.eks. vira, pollen eller husstøvmider.

Øjendråber der indeholder kromoner virker en smule anderledes end dråber med antihistamin, men resultatet er i store træk det samme. 

Kromonerne virker ved at stabilisere nogle af de celler der frigiver histamin, så histaminen aldrig når at blive et problem. Øjendråber som f.eks. Allergodil øjendråber der giver øjeblikkelig lindring af irriterede øjne, men øjendråberne kan med fordel også bruges før kroppen udsættes for allergener, f.eks. når der varsles høje pollental. Bruges øjendråberne forebyggende kan visse personer helt undgå symptomer.