Ørevoks

Hvad er ørevoks?

Ørevoks – vi har det alle, men hvad er det? Ørevoks er klistret, gult, brunt og sidder i øregangen. Det består af døde celler og væske fra kirtlerne, og dets funktion er at stoppe støv, skidt, snavs og bakterier fra at gøre skade i øret. 


Hvorfor har man ørevoks?

Ørevoksen danner et beskyttende lag i øret, hvor bakterier dræbes og skidt fanges. Derefter føres ørevoksen ud af øret. Problemet opstår når der dannes mere ørevoks end der er behov for.

I de tilfælde hvor produktionen af ørevoks stiger, skyldes det at øregangen er blevet stimuleret. Det sker bl.a. når du renser ørene med en vatpind. Derudover stimuleres øregangene også hvis du bruger ørepropper, høreapparat eller opholder dig i lokaler med meget støv. 

Symptomerne på for meget ørevoks/ørevoksprop er:

  • Dårlig hørelse
  • Susen for ørene
  • Irritation og kløe i ørene
  • Svimmelhed

Hvordan fjerner man ørevoks?

Undgå at bruge vatpinde til at rense dine ører med. Vatpinden kan skubbe ørevoksen længere ind i øret, hvor det kan samle sig som en klump der er besværlig at få ud. Derudover kan det irritere dine øregange, og som nævnt øge produktionen af ørevoks. 

I stedet bør du bruge en spray der effektivt opløser og fjerner overskydende ørevoks. Sprayen er især velegnet hvis du har en klump af ørevoks du ikke kan få ud. Sprayen opløser ørevoksen hvorefter den glider ud ad øregangen. 

Prøv f.eks. EARinse Ørespray eller Vaxol Ørespray til fjernelse af ørevoks. Det er skånsomt for ørene og øger ikke produktionen af ørevoks. 

Du kan også bruge madolie – f.eks. olivenolie, til fjernelse af ørevoks. Dryp nogle dråber ind i øregangene og lig på siden nogle minutter. Herefter vil ørevoksen komme ud af sig selv i løbet af nogle timer eller dage. 


Er det farligt at fjerne ørevoks?

Hvis du gør det korrekt, er det ikke farligt. Det er vigtigt at huske på, at lidt ørevoks er normalt og naturligt. Du bør derfor kun fjerne ørevoks hvis du har for meget, og hvis det er til gene for dig og din hørelse. 

Brug produkter der er beregnet til at fjerne ørevoks med, og hold dig fra vatpinde da de hurtigt kan gøre problemet værre. 


Køb effektiv ørevoks fjernelse på mecindo.dk

Døjer du med for meget ørevoks, og påvirker det din hørelse? Så finder du effektive produkter til fjernelse af ørevoks her på mecindo.dk.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre eller kundeklubben er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.