Vitaminer til kvinder

Bliv klogere på hvilke vitaminer til kvinder som vi forhandler her på mecindo.dk. Udvalget består bl.a. af vitaminer og kosttilskud der bidrager til at forebygge/behandle hårtab, vitaminer til gravide kvinder og kosttilskud til kvinder der er kommet i overgangsalderen. Læs mere nederst på siden og køb online i dag.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Hvilke vitaminer har du som kvinde brug for?

Alle, både kvinder og mænd, har brug for vitaminer. Det er helt essentielt at indtage vitaminer, for at kroppen kan fungere optimalt gennem hele livet og alle livets faser. Faserne kan være graviditet og det at blive mor, men også overgangsalderen eller sygdom. I mange tilfælde kan de rette vitaminer eller kosttilskud bidrage til, at det hele går lidt nemmere og at kroppen fungerer som den skal. 


Vitaminmangel og hårtab

Nogle kvinder oplever at blive tyndhårede, at tabe hår eller at håret bliver trist og mat. Hårtab hos kvinder er forholdsvis almindeligt og forekommer hos ca. 1/3 af alle kvinder. Graden af hårtab er dog meget forskellig, men det ændrer ikke på at det har en negativ indflydelse på livskvaliteten. 

Men hvorfor taber så mange kvinder håret? Der er især tre årsager til at kvinder taber håret, og i nogle af tilfældene kan håret efter en periode komme tilbage igen.

Den hyppigste årsag til at kvinder taber håret er pga. androgen alopeci. Androgen alopeci er når kvinder bliver mere følsomme overfor det mandlige kønshormon. Følsomheden starter ofte tidligt i livet, og påvirker især håret længere oppe på hovedet. 

De andre årsager kan være telogen effluvium og alopecia areata. Telogen effluvium er hårtab efter en længere eller hård sygdomsperiode. Det kan også være i forbindelse med et hurtigt vægttab eller opstart på ny medicin. Med tiden kan hårtabet gå i sig selv, og håret komme tilbage. Andre gange kan telogen effluvium ende i en kronisk tilstand. 

Alopecia areata er en form for hårtab der skyldes en immunologisk reaktion i kroppen. Hårtabet ses ofte som pletvis hårtab, men efter to år oplever omkring 90 % af de ramte, at håret vokser ud igen. 

I nogle tilfælde kan der også være tale om vitamin og mineralmangel. I sådanne tilfælde er det vigtigt, at du begynder at få nok af de vitaminer og mineraler som bidrager til et normalt hår. Det er bl.a. vitaminet biotin og mineralerne selen og zink.

Du kan også vælge et kosttilskud der både bidrager til hår, hud og negle. Dem findes der flere varianter af som bl.a. Original Silicea, Terranova Silica Complex og New Nordic Hair Volume + Nails Strong.  

Et særligt populært produkt mod hårtab er Priorin. Priorin tilfører næring til håret og var det mest solgte kosttilskud til hår, i år 2017.


Vitaminer og graviditet

Hvis du som kvinde går med tanker om at blive gravid, eller hvis du for den sags skyld allerede er gravid, bør du sørge for, at du tager vitaminer der bidrager til dig og fostret/barnet. Herunder kan du læse mere om de forskellige vitaminer, samt hvad de hver især bidrager til når det kommer til graviditeten.

Folsyre, som bidrager til:

 • Vævsvæksten hos den gravide kvinde
 • En normal aminosyresyntese
 • En normal bloddannelse
 • En normal psykologisk funktion
 • At mindske træthed og udmattelse
 • Celledelingsprocessen


D-vitamin, som bidrager til:

 • En normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
 • Et normalt calciumindhold i blodet
 • At vedligeholde normale knogler
 • Celledelingsprocessen


Derudover kan du med fordel gøre brug af kosttilskud med mineralerne:


Jern, som bidrager til:

 • En normal kognitiv funktion
 • Et normalt energistofskifte
 • En normal dannelse af røde blodlegemer og hæmoglobin


Calcium (kalk), som bidrager til:

 • En normal neurotransmission
 • Celledelings- og specialiseringsprocessen
 • At vedligeholde normale knogler


Du kan købe de forskellige vitaminer og mineraler enkeltvis, eller gøre brug af kosttilskud specielt udviklet til gravide. Kosttilskuddene indeholder ofte andre vitaminer og mineraler, som alle bidrager til kroppens funktioner. Prøv f.eks. Solaray Baby-Me-Now multivitamin, Health Care Pregnatal eller VitaCare Mama Gravid.


Kvinder i overgangsalderen

Er du i overgangsalderen og lider du af de symptomer som overgangsalderen medfører? Hedeture, øget svedproduktion, irritation og dårlig søvn er alt sammen noget som overgangsalderen kan føre med sig. 

Der er især to kosttilskud der bidrager til lindring af de symptomer du kan opleve i overgangsalderen. Det er rødkløverekstrakt fra Herrens Mark, samt kosttilskuddene fra Femarelle.

Rødkløverekstrakt er kendt for sit naturligt høje indhold af phytoøstrogener, også kaldet isoflavoner. Isoflavoner kan lindre overgangsalderens symptomer, og gøre det lettere at være kvinde i den periode af livet der kan være yderst belastende for de fleste.

Femarelle findes i tre varianter: til kvinder på 40+, 50+ og 60+. Hvert tilskud bidrager til lige netop den periode i livet du befinder dig, og lindrer de symptomer som overgangsalderen kan medføre alt efter din alder. 


Styrk hudens elasticitet

Vil du gerne bevare din hud elasticitet, spændstighed og stramhed? Måske, måske ikke. Hvis du gerne vil forebygge fine linjer og rynker, kan du med fordel begynde fra du er midt/sidst i 20’erne. Det er nemlig her collagen-niveauet begynder at falde år for år. Collagen er et protein der naturligt findes i kroppen, og som løbende dannes i kroppen. Dog falder produktionen med alderen, hvorefter det niveau der er tilbage, begynder at falde. Og det er her rynkerne begynder at komme frem.

Det er ikke kun huden, som collagen bidrager til. Det bidrager faktisk også til normale blodkar, knogler, brusk, tandkød og tænder. Som du kan se, er der mange fordele ved at tage collagen som et kosttilskud. På mecindo.dk finder du hele vores udvalg af collagen-kosttilskud her.


Køb vitaminer til kvinder på mecindo.dk

Find alt inden for vitaminer, mineraler og andre kosttilskud til kvinder her på mecindo.dk. Priserne er billige uanset om du leder efter vitaminer der bidrager til sundere hår, stærkere negle eller flottere hud. Det samme gør sig gældende hvis du mangler vitaminer i forbindelse med din graviditet, eller hvis du er på jagt efter effektive kosttilskud til lindring af symptomer i overgangsalderen. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul