Collagen

Collagen / Kollagen kosttilskud i form af kapsler, pulver og gummies

Collagen (kollagen) er ét af mange proteiner der findes naturligt i kroppen. Du finder her et stort udvalg af kollagenprodukter af højeste kvalitet. 

 
viser 1 til 48 af 54 (2 sider )

Hvad er collagen?

Collagen (kollagen) er ét af mange proteiner der findes naturligt i kroppen. Lige netop collagen udgør op mod 1/3 af kroppens proteiner. Collagen findes i mindst 28 varianter, hvoraf især type 1 og type 2 anvendes i kosttilskud og plejeprodukter. 

Kroppens mængde af collagen falder med alderen, hvilket allerede begynder fra 30 årsalderen. Tabet af collagen er relativt stort og svarer til ca. 1-2 % pr. år fra 30 år. En ung person har op til 80% collagen i kroppen. 

Collagen kan tilføres kroppen gennem mad, men det kræver at collagenet er i optagelse peptidlængder. En peptid er korte kæder af aminosyrer, og for at kroppen kan optage og bruge collagenet, skal den enkelte peptid være i en helt korrekt længde.

Se også vores udvalg af kollagenpulver der ikke er registreret som kosttilskud her

 

Hvad er collagen lavet af?

Collagen er af animalsk oprindelse og fremstilles enten af fisk, kvæg eller gris. Ønsker du et collagenkosttilskud fremstillet af fisk, skal du vælge ”marine collagen”. Uanset hvilket collagen produkt du vælger, er det fremstillet af aminosyrerne glycin, prolin og arginin. 

 

Hudens opbygning – hvor bruges collagen?

Vores hud består af tre lag, og det er især det ene lag der indeholder collagen? Huden udsættes for mange daglige påvirkninger, hvor nogle slider hårdere på huden end andre. Vejr, varme, kulde, arbejde, plejeprodukter er blot nogle af de påvirkninger huden udsættes for. Derudover ændrer huden sig med alderen. Den bliver bl.a. slappere og får pletter. Årsagen til den slappere hud med rynker og linjer, er at collagen niveauet falder. De tre hudlag er:

 

Overhuden

Faktisk består overhuden af to lag – hornlaget og basalcellelaget. Hornlaget er det vi kan se, altså hudoverfladen. Når hudcellerne dør i hornlaget, kommer nye hudceller til fra basalcellelaget. 

 

Læderhuden

Læderhuden er det lag der sørger form at huden er både stærk og elastisk. Det er i dette lag collagen især findes og har sin virkning. 

 

Underhuden

Underhuden, det tredje og inderste lag, sørger for at beskytte mod slag og kulde. 

Vi danner hele tiden nye hudceller, så når huden skaller af er der nye hudceller klar med det samme. Dog har de enkelte hudceller været undervejs i 4-6 uger. 

 

Hvorfor mister kroppen collagen?

Vi kan ikke undgå at kroppen mister collagen – det sker helt naturligt med alderen. Men der er nogle ændringer du kan gøre, for at reducere tabet. Herunder finder du nogle af de ting der kan forstærke collagen tabet:

 • Forurening, fra bl.a. trafik
 • Tobak, rygning og andre produkter med indhold af tobak
 • UV-stråler, kan føre til solskoldning som skader huden. Brug derfor altid solcreme og undgå at blive rød. Derudover er brug af solarie også bedst at undgå.
 • Stress, sørg altid for at slappe af og give din krop ro når du har mulighed for det. Hvis du er stresset, påvirker det hele din krop. Stress kan desuden være skyld i dårlig søvn – det er netop under søvnen, at hudens celler regenereres.
 • Koffein, både i kaffe, sodavand og energidrikke bør undgås i store mængder. 

 

Kosttilskud med collagen

På Mecindo.dk finder du alle de populære og effektive collagen kosttilskud. Nogle af kosttilskuddene er også tilsat mælkesyrebakterier der bidrager til en sund og normal fordøjelse. En sund fordøjelse øger optagelsen af de næringsstoffer der tilføres kroppen gennem kosten og kosttilskud.

Du finder collagen tilskud fra:

Forskellen på de enkelte mærkers collagen tilskud, er typen af det collagen der er anvendt. Du kan læse mere om de enkelte collagentyper under hvert produkt. Vi har også skrevet artiklen: Alt om collagen fra NDS, som går i dybden med de forskellige egenskaber ved collagenen fra NDS.

 

De mest populære collagen-produkter

Biosym MoveFlex Collagen der med sit indhold af type II collagen, er letoptageligt for kroppen. Derudover indeholder Biosym MoveFlex C-vitamin, mangan og kobber. 

Collagen type II fremstilles skånsomt og indeholder hele tre peptidkæder. 

C-vitamin er et essentielt vitamin i forhold til collagen, da vitaminet bidrager til optagelsen og produktionen af collagen. Mangan bidrager til en normal dannelse og vedligeholdelse af knogler og bindevæv. Kobber bidrager til at vedligeholde et normalt bindevæv samt en normal pigmentering af huden. 

Natur-Drogeriet Collagen Boost indeholder hydrolyseret collagen, C-vitamin, granatæbleekstrakt, ellaginsyre og kisel. Hydrolyseret collagen er collagen nedbrudt i optagelige peptider. Dette collagen kosttilskud findes også i en variant med kakao-smag

New Nordic Skin Care Collagen Filler indeholder collagen, granatæble og sort peber. Collagenet i New Nordic Collagen tilskuddet stammer fra maritim kilde – altså fra havet. Hudplejetabletten giver dig, din krop og din hud næringsstoffer indefra.  

Immitech Skingain Plus er et kosttilskud med indhold af både type 1 og type 2 collagen, samt C-vitamin og antioxidanten pycnogenol. Pycnogenol bidrager til huden fugt, elasticitet og reducerer desuden hudens pigmentering. I stedet for tablet/kapselform, er Skingain Plus i pulverform. Bland 1-2 sticks i et glas vand og drik blandingen. 

VILD NORD Marine Collagen Gold består af mikro hydrolyseret marine kollagen peptider fra vildtfanget nordisk torsk samt tang og Vitamin C fra acerola. Læs også mere om collagenen fra VILD NORD, i vores artikel: Vild Nord Collagen & opskrifter

Mezina Collagen Pure Skincare er et smagsneutralt, letopløseligt pulver der let kan blandes i al mad og drikke, og er velegnet til alle der ønsker en smuk, glat og elastisk hud. Læs alt om Collagen Pure Skincare fra Mezina, og bliv klogere på dette specifikke produkt, samt øvrige collagen tilskud fra Mezina.

Puori Collagen Beauty CP3 er et kollagenprodukt, som består af hydrolyserede kollagenpeptider kombineret med nøje udvalgte vitaminer og mineraler. Læs vores artikel: Alt om Puoris nye CP3 Beauty Collagen for at lære mere om netop dette produkt og collagen produkterne fra Puori.

 

Hvor meget collagen skal man have?

Hold dig altid til det enkelte produkts anbefalede daglige dosis. Der er ikke en grænse for dagligt indtag af collagen i sig selv, men da mere eller mindre alle collagen kosttilskud indeholder vitaminer, mineraler eller andre næringsstoffer, skal du passe på ikke at indtage for meget af disse.

 

Skønhedsprodukter med collagen

Vil du gerne gøre noget ekstra for din hud? Huden i ansigtet udsættes dagligt for stress i form af forurening, varme, kulde og bakterier. Med en plejende og nærende ansigtscreme der indeholder collagen, kan du styrke din huds skønhed. 

Vælg bl.a. mellem cremer og ansigtsmasker fra mærker som Vichy, Iroha, Dr. Organic, Lavera, Beaute Pacifique og Fillerina. Du finder udvalget af ansigtspleje med collagen her

På trods af de forholdsvis mange brands som fremstiller cremer med indhold af collagen, er udvalget af hudplejeprodukter med collagen ikke stort. Det skyldes at mange collagenpeptider har en sådan størrelse, at de ikke kan trænge gennem huden. Derfor er det mest anvendte og mest optimale, at indtage dit primære collagen gennem mad og kosttilskud. 

 

Spis dig til collagen

Selvom collagen i dag findes i både kosttilskud og skønhedsplejeprodukter, er der den helt igennem naturlige måde at indtage collagen på – nemlig gennem din mad. 

En del af de fødevarer du spiser, indeholder helt naturligt collagen. Dog varierer indholdet af collagen meget i de forskellige madvarer. Mange fødevarer indeholder også de sunde fedtsyrer og C-vitamin, som bidrager til en normal collagen-produktion i kroppen. 

Nogle af fødevarerne med indhold af collagen er:

 • Fisk
 • Øksekød
 • Gelatine
 • Kyllingekød
 • Grøntsager
 • Røde frugter

Fødevarer med indhold af C-vitamin:

Mad med sunde fedtsyrer:

Særligt omega-3 fedtsyre øger produktionen af collagen – især indholdet af EPA har betydning for collagen i kroppen. Derfor kan du med fordel indtage omega-3 i forbindelse med dit collagen tilskud. På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af omega-3 fedtsyrer, men du kan også indtage omega-3 ved at spise fisk. Især fed fisk har et højt indhold af omega-3. Se udvalget af omega-3 kosttilskud på her.

 

Køb collagen på Mecindo.dk

Find dit nye collagen kosttilskud på Mecindo.dk, og kom rynker og slap hud i forkøbet. Vælg mellem kapsler, tabletter og pulver samt alle de populære mærker inden for collagen – bl.a. Biosym, Natur-Drogeriet, NDS, Vild Nord og Plent Marine.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.