Collagen

Giv din hud de bedste betingelser for at holde sig spændstig, elastisk og sund – brug et collagen kosttilskud der bidrager til en normal hud. Vidste du at som ung, indeholder kroppen 80 % collagen, men niveauet falder med alderen – hele 1-2% hvert eneste år fra 30års alderen. Læs mere om collagen her, og køb allerede i dag.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

Hvad er collagen?

Collagen (kollagen) er ét af mange proteiner der findes naturligt i kroppen, hvor det bl.a. indgår i processer der holder huden spændstig, elastisk og fri for rynker. Lige netop collagen udgør op mod 1/3 af kroppens proteiner. Collagen findes i mindst 28 varianter, hvoraf især type 1 og type 2 anvendes i kosttilskud og plejeprodukter. Type 1 og type 2 collagen bidrager til huden, vævet og led, mens de resterende primært bidrager til vedligeholdelsen af de indre organer og væv. 

Kroppens mængde af collagen falder med alderen, hvilket allerede begynder fra 30årsalderen. Tabet af collagen er relativt stort og svarer til ca. 1-2 % pr. år fra 30 år. En ung person har op til 80% collagen i kroppen. 

Collagen kan tilføres kroppen gennem mad, men det kræver at collagenet er i optagelige peptidlængder. En peptid er korte kæder af aminosyrer, og for at kroppen kan optage og bruge collagenet, skal den enkelte peptid være i en helt korrekt længde. 


Hvad gør collagen ved kroppen?

Collagen sørger for at huden holder sig flot og fri for rynker, men når indholdet af collagen falder med alderen, begynder rynkerne at komme frem i huden. Det bedste du kan gøre, er at forebygge manglen på collagen i stedet for først at behandle manglen når tabet er sket. Det betyder ikke at det ingen effekt har at styrke huden når først rynkerne er kommet, men ved at starte tidligt kan du minimere rynkerne betydeligt. 

Udover at indgå i vedligeholdelse af huden, bidrager collagen også til:

 • Normalt fungerende blodkar
 • Normalt fungerende knogler
 • Normalt fungerende brusk
 • Normalt fungerende tandkød
 • Normalt fungerende tænder


Hudens opbygning

Vores hud består af tre lag, og det er især det ene lag der indeholder collagen. De tre hudlag er:

Overhuden

Faktisk består overhuden af to lag – hornlaget og basalcellelaget. Hornlaget er det vi kan se, altså hudoverfladen. Når hudcellerne dør i hornlaget, kommer nye hudceller til fra basalcellelaget. 

Læderhuden

Læderhuden er det lag der sørger form at huden er både stærk og elastisk. Det er i dette lag at collagen især findes og har sin virkning. 

Underhuden

Underhuden, det tredje og inderste lag, sørger for at beskytte mod slag og kulde. 

Vi danner hele tiden nye hudceller, så når huden skaller af er der nye hudceller klar med det samme. Dog har de enkelte hudceller været undervejs i 4-6 uger. 


Kosttilskud med collagen

På Mecindo.dk finder du alle de populære og effektive collagen kosttilskud. Nogle af kosttilskuddene er også tilsat mælkesyrebakterier der bidrager til en sund og normal fordøjelse. En sund fordøjelse øger optagelsen af de næringsstoffer der tilføres kroppen gennem kosten og kosttilskud.


Du finder collagen tilskud fra:

 • Biosym
 • Natur-Drogeriet
 • NDS
 • New Nordic
 • Vitabalans 

Forskellen på de enkelte mærkers collagen tilskud, er typen af det collagen der er anvendt. Du kan læse mere om de enkelte collagen typer under hvert produkt. 


De mest populære collagen tilskud er:

Biosym MoveFlex Collagen der med sit indhold af type II collagen, er letoptageligt for kroppen. Derudover indeholder Biosym MoveFlex C-vitamin, mangan og kobber. 

Collagen type II fremstilles skånsomt og indeholder hele tre peptidkæder. Biosym MoveFlex Collagen har en klinisk dokumenteret virkning efter blot 3-4 uger, mens den fulde effekt indtræffer efter 8-12 uger. Effekten og hvor hurtigt effekten indtræffer er individuelt. 

C-vitamin er et essentielt vitamin i forhold til collagen, da vitaminet bidrager til optagelsen og produktionen af collagen. Mangan bidrager til en normal dannelse og vedligeholdelse af knogler og bindevæv. Kobber bidrager til at vedligeholde et normalt bindevæv samt en normal pigmentering af huden. 

Natur-Drogeriet Collagen Boost indeholder hydrolyseret collagen, C-vitamin, granatæbleekstrakt, ellaginsyre og kisel. Hydrolyseret collagen er collagen nedbrudt i optagelige peptider. Dette collagen kosttilskud findes også i en variant med kakao-smag – effekten er stadig den samme.

New Nordic Skin Care Collagen Filler indeholder collagen, granatæble og sort peber. Collagenet i New Nordic Collagen tilskuddet stammer fra maritim kilde. 


Hvor meget collagen?

Hold dig altid til det enkelte produkts anbefalede daglige dosis. Der er ikke en grænse for dagligt indtag af collagen i sig selv, men da mere eller mindre alle collagen kosttilskud indeholder vitaminer, mineraler eller andre næringsstoffer, skal du passe på ikke at indtage for meget af disse. 


Collagen bivirkninger

Overholder du ikke den anbefalede daglige dosis, og indtager højere doser af collagen, kan du opleve bivirkninger som tyk og hård hud.


Skønhedsprodukter med collagen

Vil du gerne gøre noget ekstra for din hud? Huden i ansigtet udsættes dagligt for stress i form af forurening, varme, kulde og bakterier. Med en plejende og nærende ansigtscreme der indeholder collagen, kan du styrke din huds skønhed. 

Vælg bl.a. mellem cremer og ansigtsmasker fra mærker som Vichy, Iroha, Dr. Organic, Lavera, Beaute Pacifique og Fillerina. Du finder udvalget af ansigtspleje med collagen her


Collagen i fødevarer

En del af de fødevarer du spiser, indeholder helt naturligt collagen. Dog varierer indholdet af collagen betydeligt i de forskellige fødevarer.

Nogle af fødevarerne med indhold af collagen er:

 • Fisk
 • Øksekød
 • Gelatine
 • Kyllingekød
 • Grøntsager
 • Røde frugter

Desuden øger omega-3 produktionen af collagen – især indholdet af EPA har betydning for collagen. Derfor kan du med fordel indtage omega-3 i forbindelse med dit collagen tilskud. På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af omega-3 fedtsyrer, men du kan også indtage omega-3 ved at spise fisk. Især fed fisk har et højt indhold af omega-3. Se udvalget af omega-3 kosttilskud på Mecindo her.


Køb collagen på Mecindo.dk

Find dit nye collagen kosttilskud på Mecindo.dk, og kom rynker og slap hud i forkøbet. Vælg mellem kapsler, tabletter og pulver samt alle de populære mærker inden for collagen. 

Bestil online i dag og få dine produkter leveret inden for 2-4 hverdage. Hvis du har spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon. 

Læs mere Skjul