Herrens Mark

Herrens Mark

Herrens Mark udspringer fra Broendegården på Vestfyn. Her dyrker Michael Morh Jensen de samme marker som sin morfar og bedstefar gjorde i deres tid.

Michael Morh Jensen har siden 1989 arbejdet som økologisk grøntsagsavler, men i 2010 overtog han produktionen af dét, der dengang hed Fynsk Mælkebøttesaft, men som siden har gået under navnet Mælkebøttesaft fra Herrens Mark.

I 2011 udvidede Herrens Mark med rødkløverekstrakt og hele produktionen er i dag helliget kosttilskud og ekstrakter.

Læs mere Skjul

Herrens Mark

Herrens Mark udspringer fra Broendegården på Vestfyn. Her dyrker Michael Morh Jensen de samme marker som sin morfar og bedstefar gjorde i deres tid.

Michael Morh Jensen har siden 1989 arbejdet som økologisk grøntsagsavler, men i 2010 overtog han produktionen af dét, der dengang hed Fynsk Mælkebøttesaft, men som siden har gået under navnet Mælkebøttesaft fra Herrens Mark.

I 2011 udvidede Herrens Mark med rødkløverekstrakt og hele produktionen er i dag helliget kosttilskud og ekstrakter.

Herrens Mark blev i 2014 kåret som Årets Helsekostprodukt og Årets Helsekostbutik med følgende begrundelser for udmærkningen:

  • Høj råvarekvalitet 
  • Godt salg 
  • God virkning 
  • Gennemtænkt produkt i flydende form 
  • Dansk produceret 
  • Økologisk 

Herrens Mark hos Mecindo

Hos Mecindo har vi både Mælkebøtte Ekstrakt og Rødkløver Ekstrakt fra Herrens Mark:

  • Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt er lavet af mælkebøtte ekstrakt fra mælkebøtteblomster, blade og rødder. Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt indeholder derudover også mælkesyrebakterier. Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt fås i både 1-liters poser og 2-liters poser.  
  • Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt er lavet af rødkløver ekstrakt fra rødkløver, som er kendt for sit høje indhold af phytoøstrogener. Herrens Mark indeholder derudover også mælkesyrebakterier. Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt fås i både 1-liters poser og 2-liters poser. 

Både Herrens Mark Mælkebøtte Ekstrakt og Herrens Mark Rødkløver Ekstrakt leveres i en bag-in-box, som sikrer en stabil, praktisk og hygiejnisk emballage.

Efterhånden som posen tømmes, vil den falde sammen om det resterende indhold, hvorved man undgår iltning af produktet og sikrer holdbarheden så længe som muligt.

Herrens Mark Mælkebøtteekstrakt

Mælkebøtten har været en skattet naturmedicin i mange år, lande og kulturer, særligt på grund af sine bitterstoffer. Den er blevet sat i forbindelse med god fordøjelse, udrensningsprocesser og et deraf større velvære i kroppen, samt lindring af trætte og ømme led. 

Saften fra Herrens Mark Mælkebøtteekstrakt fremstilles af pressesaften af friske økologiske blade, blomster og rødder.

De friske, smørgule blomster og grønne blade høstes i foråret, da det på det tidspunkt indeholder mest saft og kraft. Tilsvarende høstes rødderne i efteråret, hvor den højeste koncentration af bitterstoffet findes i plantens rødder. 

Herrens Mark Rødkløverekstrakt

Rødkløver er almindelig kendt som dyrket foderplante og vildtvoksende urt. Planten er rig på planteøstrogener – også kaldet phytoøstrogener eller isoflavoner. 

Urten er brugt af urtekyndige og har længe været sat i forbindelse med kvinders overgangsalder. Det høje indhold af planteøstrogener kan nemlig fremme en mere behagelig overgangsalder ved at afhjælpe symptomer som hedeture, svedtendens, rastløshed og irritation. 

Rødkløverekstraktet fra Herrens Mark består af pressesaften fra rødkløverens blade og blomster.

Planterne høstes i løbet af sommeren, når de er friske, hvorefter de presses og gæres i en proces, der gør mennesker i stand til at optage de såkaldte planteøstrogener – de såkaldte phytoøstrogener.

Til ekstraktet er der desuden tilsat pebermynte, citronmelisse og salvie. 

Mælkesyrebakterier

Det unikke ved produkterne fra Herrens Mark er processen omkring mælkesyregæring. Denne proces hjælper os nemlig med tre ting samtidig:

  • Gæringen betyder, at ekstraktet når en pH-værdi omkring 4, hvor det kun er mælkesyrebakterier, som trives. Dette betyder, at det ikke er nødvendigt at tilsætte alkohol eller andre konserveringsmidler. 
  • Gæringen påvirker også kroppens mulighed for at optage de bitterstoffer fra mælkebøtten, vi gerne vil have glæde af. Bitterstofferne er nemlig bundet til sukkermolekyler som gennem gæringen skilles fra bitterstofferne, som dermed giver dem en form, der kan lettere optages. 
  • Ekstraktet er ikke pasteuriseret, hvilket bevarer de levende mælkesyrebakterier som er med til at understøtte en god fordøjelse. 
Læs mere Skjul