Vælg Kategori

Fiskeolie / omega 3-6-9

Sund og rig kilde til essentielle fedtsyrer.

viser 1 til 48 af 86 (2 sider )

Fiskeolie – omega-3, DHA og EPA

Mangler du en ny fiskeolie med omega-3? Måske endda en fiskeolie med indhold af andre omega-fedtsyrer. Så er du kommet til rette sted. Hos Mecindo forhandler vi et bredt udvalg af de bedste fiskeolier, til billige og stærke priser. Vi har desuden ofte rigtigt gode tilbud på fiskeolier til hele familien. 

Fiskeolie består af omega-3 fedtsyrerne DHA og EPA, som begge indgår i nogle af kroppens vigtige funktioner. For at EPA og DHA kan bidrage til hjerne, hjerte, kredsløb og syn, er det nødvendigt at få den korrekte dosis hver dag: 

  • DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion ved et dagligt indtag på 250 mg DHA.
  • DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn ved et dagligt indtag på 250 mg DHA.
  • DHA og EPA bidrager til at vedligeholde et normalt blodtryk ved et dagligt indtag på 3 g EPA og DHA.
  • EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion ved et dagligt indtag på 250 mg EPA og DHA.

Fiskeolie udvindes af fisk og findes som kosttilskud i form af kapsler, tyggekapsler og i flydende form.

 

Sådan vælger du den rigtige fiskeolie

Den bedste måde at få fiskeolie på, er ved at spise en sund og varieret kost, hvor også fisk indgår. Du kan bruge et fiskeolie kosttilskud til at supplere din kost med, hvis du ikke når at spise de 350 gram fisk om ugen, som Fødevarestyrelsen anbefaler.

Vælg dit fiskeolie kosttilskud ud fra hvor meget fisk du spiser. Jo mindre fisk du spiser, des mere fiskeolie, DHA og EPA bør der være i dit kosttilskud. Hver desuden opmærksom på, at fiskeolien bør have EPA og DHA angivet på dets label. Hvis der kun står fiskeolie og ikke EPA eller DHA, findes de to fedtsyrer højst sandsynligt ikke i produktet.

Du kan vælge fiskeolie i form af kapsler (piller) der synkes, kapsler som tygges eller i flydende form som drikkes – som regel hvad der svarer til en spiseske fuld. Tyggekapsler og flydende fiskeolie er ofte tilsat citrussmag og smager derfor minimalt af fisk, hvis overhovedet det kan smages. 
Sørg for at vælge den rigtige fiskeolie, alt efter om det er til en voksen, et barn eller en gravid. Der er nemlig forskel på styrkerne og børn behøver ikke lige så meget fiskeolie, som voksne gør. Se udvalget af fiskeolie til børn og vælg den der passer til dit barns behov.

 

Populære fiskeolier

Der er mange fiskeolier at vælge mellem, men måske er det nemmere at vælge, når du ser hvilke andre fiskeolier som er populære?

Møllers Tran m. Citrus Omega 3 og øvrige tilskud fra Møllers Tran er ganske populære blandt den brede befolkning, grundet de mange fordele til både børn og voksne.
 

Derudover kan følgende populære fiskeolier fremhæves:
 

Et afbalanceret omega-kosttilskud med indhold af både omega-3, -6, -7 og -9. Er desuden Friend of the Sea-certificeret.
 

En god kombination af både fiskeolie og vegetabilske olier fra kæmpenatlys og hørfrø. 
 

Højt indhold af EPA og DHA, men indeholder også omega-6 fedtsyre fra kæmpenatlys. Equazen fiskeolien er certificeret af Friend of the Sea.
 

Hvad er fiskeolie egentlig?

Fiskeolie er et overordnet begreb for de olier som udvindes af fisk, nemlig omega-3 fedtsyrer. Nogle af de mest kendte omega-3 fedtsyrer er som nævnt EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Disse to fedtsyrer omdannes i kroppen og anvendes derefter hvor der er behov for dem. De to omega-3 fedtsyrer, DHA og EPA, findes i relativt store mængder i fisk, og netop derfor bruges fiskene og deres olie, i omega-3 kosttilskud. 

Vil du gerne have endnu mere viden om fiskeolie? Læs vores fiskeolieguide og blive klogere på bl.a. bæredygtigt fiskeri.

 

Hvorfor skal vi spise fisk og fiskeolie?

Ved at spise fisk og sørge for at fisk er en del af din kost, får du gavn af både fiskeolien, men også D-vitamin. Fisk er ikke blot kilde til omega-3, men også vitamin D. D-vitamin kendes også som solskinsvitaminet, da kroppen kan danne vitaminet i forbindelse med eksponering af solen. Derudover er fisk altså også en god kilde til D-vitaminet. 

 

Jeg er veganer – hvordan får jeg så omega-3?

EPA og DHA findes, som du sikkert har fundet ud af, primært i fisk. Som veganer er fisk og derfor fiskeolie ikke en mulighed at indtage, men du kan faktisk godt stadig få omega-3 fedtsyren, uden at gå på kompromis med dine kostvaner. Algeolie fra DFI/Berthelsen er det perfekte alternativ til fiskeolie. Algeolien indeholder både EPA og DHA, så du nemt kan være sikker på at få nok af de to fedtsyrer.

 

Hvad er fiskeolie godt for?

Fiskeolie, eller rettere sagt EPA og DHA-fedtsyrer, er gode for normal funktion af syn, hjerne, hjerte og kredsløb. Som tidligere nævnt i artiklen, så opnår du og din krop kun de gode egenskaber, ved at tage de rette mængder af fiskeolien dagligt. 

 

Er det godt at tage fiskeolie?

Ja, det er sundt at supplere kosten med et fiskeolie kosttilskud. 

 

Hvor meget fiskeolie skal man tage om dagen?

I Danmark anbefaler fødevarestyrelsen at danskerne spiser 350 gram fisk om ugen. Heraf bør 200 gram være de såkaldte ”fede fisk”. Fede fisk er bl.a. makrel, laks og sild og det er netop disse du med fordel kan spise 200 gram af om ugen. Om de resterende 150 gram fisk består af rødspætte, rejer eller muslinger, er helt op til dig og din smag.

Gør det nemmere at nå 350 gram fisk om ugen, ved at spise fiskepålæg som f.eks. fiskefrikadeller.

Hvis du tager et kosttilskud med fiskeolie, skal du sørge for at det som minimum indeholder 250 mg EPA og DHA pr daglige dosis. Ellers går du glip af fiskeoliens gode og sunde egenskaber. Hvis du er i tvivl om et fiskeolie kosttilskud indeholder nok af de to fedtsyrer, så kan du altid kigge på kosttilskuddets label, hvor ingredienser og daglige dosis står beskrevet. 

 

Hvornår på dagen er det bedst at tage fiskeolie?

Du kan tage fiskeolie når det passer dig bedst, altså både morgen, middag eller aften. Fiskeolie behøver ikke indtages i forbindelse med et måltid, men oplever du at få sure opstød når du tager fiskeolie på tom mave, kan du i stedet tage olien i forbindelse med f.eks. morgen- eller aftensmaden. 

 

Er der bivirkninger ved at tage fiskeolie?

Når du spiser kosttilskud med fiskeolie, er det meget almindeligt at få sure opstød eller bøvse. Hvis du, uanset valg af fiskeolie, oplever at få sure opstød med smag af fisk, kan du prøve at tage fiskeolien lige inden et større måltid.

Hold dig altid til den anbefalede daglige dosis, som står beskrevet på det enkelte kosttilskud. 

 

Hvad med tungmetaller i fiskeolie?

Så længe du køber dit fiskeolie kosttilskud hos en dansk forhandler, behøver du ikke bekymre dig om fiskeolien indeholder tungmetaller. I Danmark kontrolleres alle fiskeolie kosttilskud nemlig for tungmetaller. Det betyder at når du køber fiskeolie, f.eks. her hos Mecindo, indeholder fiskeolien ikke tungmetaller.

 

Køb de bedste fiskeolier hos Mecindo

Hos Mecindo finder du mere eller mindre alt, indenfor de bedste fiskeolie kosttilskud fra alle de populære mærker. I vores sortiment finder du fiskeolie til både børn og voksne, og uanset om du er til kapsler der skal synkes eller tygges, eller fiskeolie i flydende form, så har vi det altid til billige og stærke priser. 

Køb fiskeolie og omega-3 kosttilskud hos os og få dit lager fyldt op igen, eller prøv fiskeolie for første gang – det er nemt og hurtigt når du handler hos Mecindo.

Hvis du har spørgsmål til et produkt eller din ordre, så kan du kontakte vores kundeservice. Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 24 timer i hverdagene.