Fiskeolie / omega 3-6-9

Sund og rig kilde til essentielle fedtsyrer.

viser 1 til 48 af 81 (2 sider )

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er en olie, der findes i fisk, hvoraf det højeste indhold findes i fed fisk som sild, makrel, og ørred. 

Som kosttilskud har fiskeolie mange sundhedsfremmende egenskaber, og gavner blandt andet hjertekredsløbet og synet. Fiskeolie anbefales til dig, der ellers ikke spiser meget fed fisk i ugens løb. Fisk er den største og mest effektive kilde til omega-3 fedtsyrer, men nogle vegetabilske fødevarer har også indhold af omega 3. 

Hvad er omega-3-6-9 fedtsyrer?

Der er stor forskel på fedtsyrer og hvor godt kroppen kan omsætte dem. Mættede fedtsyrer skal kroppen ikke bruge meget af, hvorimod de umættede fedtsyrer sikrer en god energiomsætning og gavner hjertekredsløbet. Både omega-3, 6 og 9 er umættede fedtsyrer og gavner kroppen og dens funktioner på flere måder. En hjerne har et højt indhold af omega-3 og omega-6 fedtsyrer, hvilket betyder, at hvis kroppen ikke får tilført disse, går det ud over flere funktioner. Herunder finder du en beskrivelse af omega-3, omega-6 og omega-9 fedtsyrerne:

 • Omega-3: Du finder omega-3 fedtsyre i fede fisk og skaldyr, og med indholdet af EPA og DHA er omega-3 en vigtig fedtsyre. EPA bidrager, ved et tilstrækkeligt indtag, til en normal hjertefunktion. DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion, et normalt syn samt en normal hjertefunktion. Det nødvendige indtag af  EPA og DHA er et dagligt indtag på 250 mg for at opnå den gavnlige effekt. 
 • Omega-6: Finder du i mange planteolier, herunder majsolie, rapsolie og tidselolie. Derudover finder du også omega-6 i kerner, nødder, mandler og mørkegrønne grøntsager.

Du har brug for alle tre fedtsyrer, men mængden varierer. Forholdet mellem omega bør være sådan, at du indtager 2-4 gange mere omega-6 end omega-3. I Danmark indtager vi dog ofte op mod 10 gange mere omega-6 end omega-3. Det skyldes især færdigretter, fast food, chips osv. Denne type fødevarer tilberedes normalt med rapsolie der indeholder store mængder omega-6. 

Omega-7 fedtsyren

Kender du til omega-7? Havtorn er den plante, hvis bær har det højeste naturlige indhold af omega-7. Havtorn vokser i Danmark og findes især langs kyster, hvor den sandede jord giver ideelle betingelser for plantens vækst. Havtorn producerer små orange bær, og det er disse der er fyldt med den sunde omega-7 fedtsyre. 

Èt havtornebær indeholder desuden sammen mængde C-vitamin som en hel appelsin. Faktisk indeholder 100 gram havtornebær ca. 695 mg C-vitamin. En appelsin indeholder derimod omkring 63 mg C-vitamin pr. 100 gram. Se vores kosttilskud med omega-7, og oplev havtorns fantastiske virkning. C-vitamin bidrager bl.a. til immunsystemets normale funktion, en normal dannelse af kollagen og et normalt energistofskifte.

Omega kosttilskud

Du kan vælge mellem mange forskellige kosttilskud med omega fedtsyrer her på mecindo.dk. Vi har omega fedtsyrer i flydende form, kapselform og tabletform. 

Beslut dig evt. for om du skal have et kosttilskud med kun én omega fedtsyrer, eller alle på én gang. Personer der spiser moderat eller meget forarbejdet mad, fast food og chips, behøver ikke altid at indtage omega-6 gennem kosttilskud. Derfor kan et kosttilskud med omega-3 være fint, da forholdet mellem omega-3 og omega-6 ikke bringes i større ubalance. 

Vi har omega-3, 6 og 9 fra alle de populære mærker: 

 • Biosym omega
 • Eskimo omega
 • Berthelsen omega
 • Puori omega
 • Solaray omega
 • Pharma Nord omega

og mange flere…

Puori Omega-3 O3 er et yderst populært omega-3 kosttilskud. Fiskeolien er udvundet af ansjoser og sardiner som er vildtfangede i Stillehavet – selvfølgelig med Friend of Sea certificerede fiskemetoder. Efter fangst, sejles fiskene direkte til kysten, hvorefter olieproduktionen finder sted hurtigst muligt. Dette sikrer et utroligt friskt slutprodukt, nemlig Puori O3. IFOS tester hver fangst for miljøforurenende stoffer, herunder tungmetaller (kviksølv), PCB, dioxiner og furaner. Puori fremstiller desuden andre kosttilskud, så du nemt og enkelte kan dække dit daglige behov for næringsstoffer. Se udvalget af Puori her

Den anbefalede daglige dosis af fiskeolie varierer fra produkt til produkt, og afhænger af produktets sammensætning. Du finder altid en beskrivelse af produktets sammensætning og anbefalede dosis på det enkelte produkts emballage. Du finder det desuden også under hver produktbeskrivelse her på Mecindo.

Omega-3 til børn

Børn har ligesom voksne også behov for et dagligt tilskud omega-fedtsyrer. Derfor har vi en del omega-3 kosttilskud der er specielt udviklet til børn, og som ikke skal sluges, men tygges. Udvalget af omega-3 til børn består bl.a. af:

Mange af kosttilskuddene med omega-fedtsyrer er tilsat E-vitamin. E-vitamin er en antioxidant og bidrager til, at olien ikke oxidere og blive harsk. 

Omega til veganere

Er du vegetar eller veganer, og ønsker du ikke at indtage animalske produkter, har vi også forskellige omega kosttilskud til dig. 

 • Oil of Life
 • Udo’s Oil
 • New Nordic Green Oil
 • Havtorn Omega
 • Flax Omega-3
 • Biosym Vegaomega-3
 • Superfruit Chia Omega-3

Vegetabilske omega kosttilskud indeholder fedtsyrer udvundet fra bl.a. havtorn, hørfrø, kæmpenatlys og solsikkefrø. I vegetabilske fødevarer er det primært ALA (alfa-linolsyre) som er til stede. ALA omdannes til EPA og DHA i vores stofskifte. 

Omega fedtsyrer i kosten

Gennem en varieret kost, indtager du omega-3 ved at spise fede fisk som sild, laks, makrel, ørred og hellefisk. Sundhedsstyrelsen anbefaler raske mennesker at spise 350 gram fisk pr. uge. 200 gram af de anbefalede 350 gram bør være fra fede fisks. Vær opmærksom på, at børn mellem 3 og 14 år ikke anbefales at spise større fisk og tun fra dåse. Disse fisketyper kan indeholde større mængder kviksølv. En fordel kan her være mindre fisk eller tilskud af omega-3. 

Måske er du i tvivl om, hvilke fødevarer, eller hvilke fisk, der indeholder enten DHA, EPA eller ALA. Herunder kan du se en liste over de mest almindelige fisk og vegetabilske olier:

 • Chiafrø: ALA
 • Hampefrø: ALA
 • Hellefisk: DHA og EPA
 • Hørfrø: ALA
 • Laks: DHA og EPA
 • Makrel: DHA og EPA
 • Torsk: DHA og EPA
 • Tun: DHA og EPA

Køb fiskeolie/omega-3-6-9 hos Mecindo.dk

Køb dit omega-3-6-9 kosttilskud her på Mecindo.dk. Vi har et stort udvalg til børn og voksne, og i mange former og smagsvarianter der gør, at alle kan være med. Det er især vigtigt at du får nok omega-fedtsyrer, hvis ikke du spiser fisk. Et kosttilskud kan supplere din daglige kost og give dig lige akkurat de mængder af de forskellige omega-fedtsyrer du har behov for.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.