Fiskeolie / omega 3-6-9

Sund og rig kilde til essentielle fedtsyrer.

Fiskeolie er en rig kilde af de to essentielle omega-3 fedtsyrer, kendt som (eicosapentaensyre) EPA og DHA (docosahexaensyre).
Det findes i fedtvævet i fede koldt vands fisk. Det er også tilgængelige som kosttilskud til dem, der spiser lidt eller ingen fisk. 

Både omega-3 og omega-6 er essentielle fedtsyrer, hvilket betyder, at kroppen ikke selv kan danne dem, de skal indhentes fra kosten.

Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

viser 1 til 48 af 87 (2 sider )

Hvad er fiskeolie?

Fiskeolie er en rig kilde af de to essentielle omega-3 fedtsyrer, kendt som (eicosapentaensyre) EPA og DHA (docosahexaensyre). Det findes i fedtvævet i fede koldt vands fisk. Det er også tilgængelige som kosttilskud til dem, der spiser lidt eller ingen fisk.

Hvorfor er det nødvendigt?

Både omega-3 og omega-6 er essentielle fedtsyrer, hvilket betyder, at kroppen ikke selv kan danne dem, de skal indhentes fra kosten. I det meste af menneskets historie har  disse fedtsyrer været til stede i kosten i omtrent lige store mængder. Men moderne fødevarer giver en overflod af omega-6 fedtsyrer, hovedsagelig fra raffinerede vegetabilske olier, der anvendes i stegte fødevarer samt snacks, småkager og kiks.

Omega-3 fedtsyrer er dog forholdsvis sjældne i kosten. Resultatet er en ubalance af disse essentielle fedtstoffer. Sammenlignet med typiske kostindtag er regelmæssig indtagelse af fede fisk og / eller supplerende fiskeolie og omega-3 fedtsyrer som disse indeholder kombineret med et reduceret indtag af omega-6 fedtsyrer. 

Hvad er tegnene på mangel?

Den gennemsnitlige danskers kost har en universelt mangel på omega-3. Lave niveauer af omega-3 fedtsyrer kan spille en rolle i flere sundhedsmæssige problemer. Tegn på eventuel mangel omfatter overdreven tørst, hyppig vandladning, og tørt hår og hud.

Hvor meget, og hvilken slags, er en voksen har brug for?

Det anbefales at spise fed vildtfangede, koldt vands fisk 2-3 gange om ugen. Hvis du tager fiskeoliekapsler, er anbefalingen at tage et produkt, der indeholder 700 til 1.000 mg EPA og 200 til 500 mg DHA dagligt i det mindste antal piller. Hvis du bruger flydende fiskeolie så finde en, der giver disse mængder i de færreste tsk. 

Gravide kvinder skal i særdeleshed være sikker på at supplere, da tilstrækkelige forsyninger af omega-3 fedtsyrer spiller en afgørende rolle for fosterets udvikling af hjerne- og nervesystem. 

Når du vælger et tilskud, så kig efter et afledt fra molekylært destilleret fiskeolier - det er naturligt højt i både EPA og DHA og lav i forurenende stoffer.

Sørg også for at vælge et kosttilskud, der er blevet uafhængigt testet og garanteret fri for tungmetaller som kviksølv og bly, og andre miljømæssige toksiner, herunder polychlorerede biphenyler, også kendt som PCB.

 
Læs mere Skjul