Vælg Kategori

Konjac Svampe

Hvad er konjac svampe?

Konjac svampe er lavet udelukkende af fibre fra konjac planten ( Konnyaku) som gror naturligt højt oppe i bjergene i mange asiatiske lande. I japan har konjac planten være brugt i over 1500 år som en fiberrig fødevarer såvel som en ingrediens i mange traditionelle skønhedsremedier.

Konjac svampe er ofte håndlavede og har helt utroligt gode væskeabsorberende egenskaber. En konjac svamp kan typisk indeholde op til 10 gange så meget vand som dens egen masse. Konjac svampe er blevet utroligt populære på kort tid efter at de i vesten er blevet kendt for deres gode eksfolierende egenskaber og generelle behagelige form og tekstur når de er våde.

Generelt om vores udvalg af Konjac svampe:

 • 100% bionedbrydelige 
 • Ikke testet på dyr 
 • Fri for farvestoffer 
 • Ph balanceret 
 • Lavet 100% af naturlige konjac fibre. 

Hvad kan man bruge en konjac svamp til?

Konjac svampe bruges i badet og kan bruges til at rense både krop og ansigt. Konjac svampe er utroligt blide og nænsomme mod huden, men har samtidigt en blid eksfolierende virkning hvorved alt fra døde hudceller til gammel makeup fjernes fra huden.

Konjac svampe findes i forskellige udgaver alt efter hvad du ønsker at bruge den til – de kan fås både til krop og ansigt, voksne og baby.

Fordele ved konjac svampe:

 • Bløde og nænsomme: En konjac svamp af god kvalitet vil altid være utroligt blød og behagelig at benytte. Dette skyldes den store mængde væske fibrene kan indeholde samt selve fibrenes tekstur. Konjac svampe er så bløde at selv babys sensitive hud kan renses med en passende konjac svamp. 
 • Eksfolierende: De unikke fibre i konjac svampe har en mild eksfolierende virkning som hjælper til at fjerne døde hudceller og overskydende snavs fra huden.  
 • Renser i dybden: Konjac svampe kan hjælpe med at rense hudens porer i dybden hvorved ophober snavs og talg kan fjernes hvorved uren og fedtet hud forebygges. 
 • 100% naturlige: En konjac svamp bør være lavet af 100% konjac fibre – intet andet. Dette sikrer en svamp fri for allergener, parabener og andre uønskede kemikalier. En sådan svamp er velegnet til alle hudtyper og giver ikke problemer hos allergikere. 

Hvordan bruges en konjac svamp?

En konjac svamp er når den er tør ganske hård og lille. Gør den tages i brug skal den altid vædes med varmt vand indtil den er fuldstændig fuld med vand. Herefter vil den være blød og betydeligt større end i tør tilstand.

Når svampen har suget tilstrækkeligt vand anvendes den ved at skrube de områder af huden der ønskes renses med blide, cirkulære bevægelser. Disse cirkulære masserende bevægelser har en stimulerende effekt på huden som hjælper trist og udsat hud med bedre at forny sig.

Efter brug bør svampen presses fri for vand med en hånd. Konjac svampe bør aldrig vrides tørre, da dette kan øddelægge de fine fibre og dermed reducere svampens levetid betragteligt. Svampen bør efterfølgende hænges til tørre og lade blive helt tør inden den benyttes igen.

 

Hvilken konjac svamp bør jeg vælge?

Hvilken konjac svamp der er den bedste for dig afhænger af hvad du ønsker at benytte konjac svampen til.

Her på siden finder du de originale konjac svampe fra The Konjac Sponge Company, som er håndlavede, 100% naturlige konjac svampe.

Blandt disse findes der en række forskellige varianter som er designet særligt til specifikke hudtyper og situationer.

Herunder kan du læse om forskellen på de mest populære varianter af konjac svampe du finder her på siden.


 • Til rensning af almindelig hud:

Den original 100% naturlige hvide konjac svamp er et fremragende valg til personer der ikke har nogen særlige hensyn eller lidelser ift. deres hud, men blot ønsker en behagelig og eksfolierende konjac svamp.

Da konjac svampe er alkaliske hjælper denne med at balancere PH balancen i huden samtidigt med at huden renses og eksfolieres blidt ved brug. Kan med fordel benyttes hver dag evt. sammen med din daglige rensecreme.


 • Til tør/moden hud:

Konjac Face Sponge Red Clay er velegnet til tør og moden hud takket været dens indhold af rødt ler som hjælper med at fjerne døde keratiniserede celler samt forbedre hudens regenerative process hvilket for huden til at se mere strålende og fugtigt ud. Den perfekte svamp til dig der bekymrer dig om fremkomsten af rynker og fremskudte blodkar.

 • Til fedtet/kombinationshud:

Den grønne konjac svamp indeholder rensende grønt ler som hjælper med at absorbere snavs, olie og bakterier samtidigt med at porerene renses i dybden. Grønt ler findes typisk i mange spa-og wellness centre hvor det er en fast del af en mange typer af ansigtsbehandlinger. Denne type konjac svamp er god til at forebygge uren hud og til at holde huden ren og balanceret.

 • Til kraftigt olieret/akne plaget hud:

Hvis du lider af meget fedtet hud og/eller bumser er den sorte konjac svamp med aktivt kul det perfekte valg til dig. Denne svamp har særligt gode absorberende evner som hjælper den med at fjerne overskydende olie fra huden. Med aktivt bambus trækul der fungere som en naturlig antioxidant der bekæmper stædige akne bakterier i dybden.

 • Til meget tør/sensitiv hud:

Hvis du har meget tør og / eller følsom hud er den lysrøde konjac svamp med pink clay det helt rigtige valg.  

Denne særligt blide konjac svamp indeholder en beroligende blanding af rødt og hvidt ler som tilfører fugt og plejer udsat og skadet hud.


Hvor lang tid holder en konjac svamp?

Konjac svampe fra The Konjac Sponge Company har en typisk levetid på 2-3 måneder såfremt der bliver passet ordentligt på dem.

En konjac bør aldrig vrides tør, og bør få lov til at tørre fuldstændigt imellem hver brug. Svampene har en praktisk snor indbygget som nemt lader den hænge fra en håndklæde stang, i vinduet eller hvor der nu er plads.

Når svampen begynder at se slidt ud og/eller den begynder at gå i stykker er det på tide at skifte den ud. Konjac svampe bør aldrig bruges i tør tilstand.