Blodsukker

Kosttilskud til vedligeholdelse af normalt blodsukkerniveau

Normalt blodsukker 

Et normalt blodsukkerniveau varierer gennem dagen, men generelt bør fastende blodsukker ligge mellem 4 og 7 mmol/L for at betragtes som normalt. To timer efter et måltid, bør blodsukkeret være under 8,5 mmol/L. Disse tal kan dog variere afhængigt af individuelle faktorer og tilstedeværelsen af diabetes.
 

Måling af blodsukker 

Måling af blodsukker er afgørende for personer med diabetes for at regulere deres tilstand og for at undgå både kortsigtede og langsigtede komplikationer. For type 1-diabetikere anbefales det ofte at måle blodsukkeret fire gange dagligt, mens type 2-diabetikere, der behandles med tabletter eller diæt, måske kun behøver at måle det et par gange om ugen. Teknologien har gjort det muligt at måle blodsukkerværdier næsten kontinuerligt, hvilket kan give et mere detaljeret billede af, hvordan blodsukkeret ændrer sig i løbet af dagen. 
 

Regulering af blodsukker 

At regulere blodsukkeret kræver en balanceret kombination af kost, motion og medicinsk behandling, hvis nødvendigt. Reduktion af indtaget af enkle kulhydrater og sukker, regelmæssig motion og, hvis ordineret, korrekt brug af medicin kan hjælpe med at holde blodsukkeret inden for det anbefalede interval. For personer med diabetes er det også vigtigt at være opmærksom på tegn på både højt og lavt blodsukker og at vide, hvordan man håndterer disse situationer. 
 

Produkter til blodsukkerregulering

Vi tilbyder række tilskud fra brands som Berthelsen, Natur Drogeriet, New Nordic, Pharma Nord, Solaray, og Solgar, der kan støtte en sund blodsukkerbalance. Disse produkter kan variere fra kosttilskud designet til at støtte kroppens naturlige blodsukkerregulering til mere specifikke behandlinger for personer med diabetes.
 

Ofte stillede spørgsmål om blodsukker
 

Hvad er normalt blodsukker? 

Normalt blodsukker ligger mellem 4-7 mmol/L, når fastende, og under 8,5 mmol/L to timer efter et måltid. 
 

Hvordan måler jeg mit blodsukker? 

Blodsukkeret måles typisk med en blodsukkermåler, der anvender en lille blodprøve fra fingeren. Frekvensen af målinger varierer afhængigt af om man har diabetes og typen af behandling. 
 

Hvordan kan jeg regulere mit blodsukker? 

Kostændringer, regelmæssig motion og medicinsk behandling, hvis nødvendigt, er alle vigtige komponenter i reguleringen af blodsukker. Du kan også tage kosttilskud myntet på at bidrage til et normalt blodsukkerniveau.