Kakaonibs

Lækre knuste kakaobønner

Hvad er kakaonibs?

Når kakaofrugterne høstes, lægges de til tørre i solen i nogle dage, hvorefter man kan pille kakaobønnerne ud af kakaofrugten. Når man knuser kakaobønner, får man kakaonibs. Kakaonibs er ikke tilsat noget som helst, så spiser du kakaonibs, får du det allerbedste fra kakaobønnerne uden nogen tilsætningsstoffer.

Under produktionen opvarmes kakaonbsene til maksimalt 150 grader. Dermed elimineres bakterier og skadelige stoffer, mens de sundhedsfremmende næringsstoffer bevares. 

 

Kakaonibs næringsindhold

Kakaonibs er en superfood, hvilket skyldes det høje indhold af antioxidanter, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Derfor skal du alligevel begrænse dit indtag af kakaonibs, hvis du er på kur eller i gang med et vægttab. Kakaonibs indeholder nemlig en del fedt. 

100 gram kakaonibs indeholder bl.a.:

 • 570 kcal
 • 51,8 gram fedt, hvoraf 28,8 gram er mættet
 • 0,3 gram kulhydrater
 • 12,8 gram proteiner
 • 25,5 gram kostfibre

Indholdet kan variere en smule fra producent til producent, samt mellem typerne af kakaonibs og måden de er fremstillet på. 

 

Typer af kakaonibs

Udvalget af kakaonibs er stort, og du finder mange forskellige typer. Vælg mellem:

Grofthakkede kakaonibs der er perfekte til i smoothies, på yoghurt i bagværk eller som lækre snacks. Rå kakaonibs er soltørrede, og har en mørk farve med en let bitter kakaosmag. Kakaonibs med yacon sirup der giver en ekstra sød smagsoplevelse.

Nogle kakaobønner er ristede og andre soltørrede. Derfor er smagen også forskellig, men tilfælles har de alle deres skønne og stærke smag af kakao.

 

Opskrifter med kakaonibs

Kakaonibs kan i mange tilfælde erstatte f.eks. chokoladestykker i kager og desserter; kakaonibsene giver en frisk og lidt anderledes smag, og da de er et rent naturprodukt og er uden tilsætningsstoffer og sukker. Derfor kan du tilsætte dem med god samvittighed. Du kan også komme lidt kakaonibs i din smoothie, i kaffen for at give den en rund chokoladesmag, og du kan drysse nibsene på desserter og is. Prøv også at komme en håndfuld kakaonibs i din chili con carne, næste gang du laver det - det afrunder smagen og giver retten en kraftigere smag.

Når du bruger kakaonibs i bagning bevarer de deres sprødhed og smelter ikke som almindelig chokolade – et utroligt lækkert og sundere alternativ til almindelig mørk- eller lys chokolade.

 

Populære kakaonibs hos Mecindo

 • The Raw Chocolate Company
  Har en mørk, sprød og dejlig chokolade smag. Kakaonibsene fra The Raw Chocolate Company er soltørrede og er der ikke opvarmet til mere end 42 grader. Derfor har de masser af chokoladesmag.
 • Biogan Cacao nips
  Finthakkede, rå kakaobønner. Kakaonibsene stammer fra kakaofrugter som vokser vildt og økologisk i et område i Peru.
 • Superfruit Cacao Nibs
  Hakkede kakaobønner fra Peru. Kakaonibsene er let ristede ved ca. 45 grader og har derfor en fantastisk aroma og smag af chokolade og tropiske frugter.
 

Køb kakaonibs på Mecindo.dk

Se det store udvalg af kakaobønner hos Mecindo, og bestil i dag. Hos Mecindo forhandler vi flere forskellige mærker kakaonibs. Prøv f.eks. kakaonibs fra Big Tree Farms, Biogan, Urtekram, SuperFruit, Renée Voltarie og mange flere, og oplev den skønne og helt naturlige smag af rå kakao.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.