Vælg Kategori
Fodsvamp Ringorm Skedesvamp Svamp i lysken

Svamp i lysken

Effektive behandlinger

Svamp i lysken er mere almindelig hos mænd end hos kvinder. Svampene elsker varme, fugtige steder og de er derfor ofte et problem for folk med en aktiv livsstil eller dem, der ikke er omhyggelige nok med deres personlige hygiejne. Svamp kan smitte og det er derfor vigtigt at behandle problemet, da du ellers kan smitte dine omgivelser eller dig selv andre steder på kroppen.

Hvad er svamp i lysken?

Stort set alle har mindst en af de svampe, der kan forårsage en infektion, på deres kroppe. Svampene lever af døde hudceller og er som regel harmløse. Svamp i lysken kaldes også skridtkløe, det er en svampeinfektion på huden i lysken og hos mænd, kan der i visse tilfælde opstå spredning til pungen. En læge kan afgøre, om man har svamp i skridtet. Ved diagnosticeringen vil lægen typisk tage prøver af det ramte område, som vil blive sendt til en laboratorieundersøgelse. Hvis prøven viser svamp, kan behandlingen begynde.

En svampeinfektion i lysken skyldes som regel antropofile svampe. De mest almindelige arter er epidermophyton floccosum og tricophyton rubrum. Den overordnede, videnskabelige betegnelse for ringorm/svamp i lysken er som tidligere nævnt tinea cruris.

En svampeinfektion vil ofte til at starte med føles som en kløende og brændende fornemmelse i det inficerede område. Der kan forekomme lugtgener fra området. En svampeinfektion tager ofte form som en skællet rødbrun plamage. Kanten der omringer det inficerede område er ofte anderledes i struktur og farve end den omkringliggende sunde hud. Lidelsen er mest aktiv i kanten af plamagen.

Hvordan forebygges og behandles svamp i lysken?

Herunder finder du nogle gode råd til hvordan du forebygger bedst muligt så du undgår svampeinfektioner:

  • Gå i bad dagligt – og især efter træning.
  • Hold dig tør, brug et rent håndklæde. (talkum er godt til at holde skridtet tørt og undgå svamp).
  • Skift undertøj mindst én gang om dagen eller mere, hvis du sveder meget.
  • Sørg for at dit undertøj har den rigtige størrelse.

Hos Mecindo.dk fører vi en række effektive anti-svampeprodukter. Af de mest kendte mærker anbefaler vi bl.a.:

Canesten Creme 1%.

Lamisil 1% Creme.