Baobab

Livets træ

Hvad er baobab?

Baobab er en træsort som kan blive utroligt gammel – flere tusind år gammelt. Derudover bliver det utroligt højt med en meget tyk stamme. Det afrikanske baobab træ er kendt som "livets træ", hvilket skyldes dets mange egenskaber som kommer til gavn for både mennesker og dyr. Dyr kan spise træets frugter, få skygge og bruge det som gemmested. Mennesker kan ligeledes spise frugterne og få gavn af baobab-frugternes skønne olie.

Store andele af det mytologiske træ kan benyttes i forskellige nyttige sammenhænge, og inden for de seneste år har frugten fra baobab træet gjort sit indtog som et nyt superfood. Frugten fra baobab træet indeholder nemlig ca. 10 gange så meget C-vitamin som friske appelsiner og har desuden et højt indhold af magnesium og kalcium. Derudover er baobab en god kilde til kostfibre.

Hvad er baobab godt for?

Baobab er godt for både fordøjelse og din krops generelle sundhed. På grund af sit høje indhold af kostfibre, understøtter baobab en normal fordøjelse. Kostfibrene giver en naturlig mæthedsfornemmelse, samtidig med at tarmenes bevægelse stimuleres. 

C-vitamin, som findes i store mængder i baobab, bidrager bl.a. til:

  • Vedligeholdelse af immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning
  • En normal dannelse af collagen
  • Et normalt energistofskifte
  • Nervesystemets normale funktion
  • Beskyttelse af cellerne mod oxidativt stress

Baobab produkter

Hos Mecindo fører vi baobab pulver i forskellige udgaver. Fra det innovative helsekostfirma Superfruit tilbyder vi deres baobab pulver, der er produceret efter de højeste etiske og økologiske forskrifter. Superfruit Baobab Pulver stammer fra baobabtræer i Sydafrika og Senegal. Inden for to timer efter åbning af de næringsrige frugter, er de malet til pulver og klar til forsendelse. Denne proces gør, at alle nærings- og smagsstoffer bevares i det færdige pulver. 

Et andet baobabprodukt er Natur-Drogeriet Baobabpulver er 100 % naturligt og kan bruges i alt lige fra smoothies til bagværk. 

Smagen fra baobabfrugten er ret unik og beskrives som let krydret og citrusagtig. Nogle mener, at frugten smager som en blanding af pærer og grapefrugter. Den frugtagtige smag og det gode indhold gør baobabfrugten velegnet som både ernæringsmæssig og smagsmæssig tilskud i smoothies og andre drikke, hvor baobab med sine 50 % kostfibre kan være med til at sikre en god mæthedsfornemmelse samt hjælpe på fordøjelsen.  Kun fantasien sætter grænser for brugen, og pulveret kan også bruge til fx bagning, yoghurt, is og syltetøj.

Baobab i plejeprodukter

Selvom du på denne side kun finder baobab i pulverform som kosttilskud, anvendes baobab også i et væld af plejeprodukter. Baobabolie er naturligt rig på både omega-3, 6 og 9 fedtsyrer samt flere vitaminer, som tidligere nævn, C-vitamin. 

Baobabolie er utroligt fugtgivende og absorberes hurtigt af huden, hvilket gør den særligt velegnet til tør hud over hele kroppen. Olien findes både som ren olie, men også som ingrediens i plejeprodukter som cremer, bodywash, lotions og deodoranter. Baobabolien anvendes i sin rene form, når det bruges i plejeprodukter, hvilket ikke gælder mange andre olier. 

Prøv f.eks. Avivir Baobab All Body Pampering Oil – en ren baobabolie som kan anvendes over hele kroppen. Den skønne duft af citrus giver en følelse af friskhed og skønhed, og olien er især velegnet til tør hud. 

Africa Organics Shampoo med baobab er fantastisk til tør- og ødelagt hår. Shampooen rengør håret skånsomt samtidig med at baobabolien giver fugt til de enkelte hårstrå. Dit hår efterlades rent, blødt og glansfuldt.

Køb baobab på mecindo.dk

Køb det baobabpulver der passer til dit behov, og nyd den søde- og syrlige smag i alt fra kolde drikke til lækre kager. Baobabpulver fra Natur-Drogeriet og Superfruit er økologisk og uden unødvendige tilsætningsstoffer.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.