Nikotintyggegummi

Nikotintyggegummi hjælper dit Rygestop

Der er ingen produkter til listen i denne kategori.


Nikotin er det afhængighedsskabende stof i tobak. Rygere der forsøger at stoppe oplever ofte ubehagelige abstinenssymptomer og stærk trang til cigaretter, fordi de er afhængige af nikotinen i tobakken. Abstinenssymptomer kan inkludere irritabilitet, hovedpine, rastløshed, søvnløshed og koncentrationsbesvær. Disse symptomer, kombineret med trangen til cigaretter, er grunden til at det er svært for nogle mennesker at stoppe med at ryge.

Nikotinerstatningsterapi virker ved at give dig en lille smule nikotin, men uden de farlige sideeffekter der kommer af at inhalere tobaksrøg. Den lille mængde erstatningsnikotin afhjælper abstinenssymptomerne og trangen til cigaretter når du forsøger at stoppe med at ryge, og hjælper dig dermed med at bryde den psykologiske vane med at ryge. Hvis du er fysisk afhængig af nikotin har studier vist, at nikotinerstatningsterapi næsten kan fordoble din chancer for et succesfuldt rygestop.

Nikotinen frigives når tyggegummiet tygges og absorberes herefter i blodbanen fra hudoverfladen i kind og tandkød. Nikotintyggegummi kan fås i to forskellige styrker: 2 mg. og 4 mg.

Den milde styrke på 2 mg. er beregnet til folk der ryger færre end 20 cigaretter om dagen, mens den stærkere version på 4 mg. er beregnet til folk der er mere afhængige af nikotin som følge af et dagligt forbrug på mere end 20 cigaretter.

Hos Mecindo.dk anbefaler vi især Nicorette Original 2 mg. og Nicotinell Mint 2 mg til folk med en mindre rygevane, mens folk der ryger mere end 20 cigaretter om dagen med fordel kan anvende Nicorette Original 4 mg. eller Nicotinell Mint 4 mg

Hvorfor er nikotintyggegummi smart at anvende?

Hvis du allerede er stoppet helt med at ryge, kan du med fordel tygge nikotintyggegummi hvis du en sjælden gang i mellem får trang til en cigaret.

Hvis du ikke er klar til at stoppe fuldstændigt med at ryge, kan nikotintyggegummi også hjælpe dig med at skære ned på antallet af cigaretter. Ved at tygge et stykke tyggegummi i stedet for at ryge en cigaret, kan du med tiden få nemmere ved helt at stoppe med at ryge.

Nikotintyggegummi kan også bruges til at undgå rygetrangen i situationer hvor det er upassende eller ulovligt at ryge. F.eks. kan tyggegummiet være en god løsning når du opholder dig i røgfrie zoner, på et fly, i en bil med børn, på hospitalet eller før en operation. Som en ekstra bonus kan tyggegummiet derfor også bruges som erstatning for rygning for at undgå at udsætte andre for passiv rygning.

Udover at bryde den fysiske afhængighed af cigaretter, går en stor del af rygestoppet ud på at bryde de rygevaner som du tidligere har haft. Forsøg at undgå situationer hvor du vil blive fristet til at ryge og søg støtte fra venner og familie så snart du er ved at give efter for din rygetrang.

Hvordan virker nikotintyggegummi?

Nikotintyggegummi skal ikke tygges på samme måde som normalt tyggegummi. Hvis du tygger nikotintyggegummiet som normalt vil nikotinen blive frigivet for hurtigt og i sidste ende blive slugt med det overskydende spyt. Udover at nikotinen således ikke når ordentligt ud i blodbanen kan den slugte nikotin give bivirkninger i form af hals- og maveirritation, fordøjelsesbesvær og hikke.

Nikotintyggegummiet bør i stedet tygges langsomt, indtil smagen bliver stærk. Når smagen er stærk, bør du lade tyggegummiet hvile mellem din kind og ydersiden af tandkødet. Dette skal gøres igen og igen indtil smagen i tyggegummiet begynder at aftage (efter ca. 30 min. Herefter bør du smide tyggegummiet ud.

Styrken af tyggegummiet og antallet af stykker du tygger hver dag afhænger af hvor meget du normalt ryger, hvor stærke cigaretter du anvender og om du er i gang med at skære ned eller vil stoppe helt. Du bør dog aldrig anvende mere end 15 stykker om dagen.

Når du føler dig klar til det, bør du skære ned på brugen af nikotintyggegummi indtil du er stoppet helt.