Yogaudstyr

Hvad er yoga?

Yoga er mere end blot en form for træning – nemlig en livsfilosofi hvor der medfølger redskaber til et sundt liv, fyldt med positive energier. For at få gavn af yogaens positive energier kræver det, at man kender til de forskellige typer yoga og måden at udføre dem på. Alt dette kan du læse mere om her på siden, hvor du også kan købe udstyr til din yogatræning. 

Yoga er indisk og betyder ”forene”.  


Hvad er yoga godt for?

Når du dyrker yoga og du gør det rigtigt, styrkes du både fysisk og mentalt. Yoga handler om at være til stede i ”nuet” og virker derfor afstressende og lindrende ved hovedpine, ryg og ledsmerter. 

Yoga kan:

 • Lindre ryg- og ledsmerter
 • Styrke din holdning
 • Gøre dig smidig
 • Lade dig slappe af mentalt
 • Give dig et frirum i en ellers travl og hektisk hverdag

Se videoen nederst på siden, hvor du får gode ideer til forskellige yoga øvelser. Måske yoga er noget for dig?


Hvor stammer yoga fra?

Oprindeligt stammer yoga fra Indien, hvor det i flere tusind år er blevet udøvet for at drive negative tanker og ånder væk fra kroppen. Yogaen har ændret sig gennem tiderne, hvilket også kommer til udtryk i alle de former for yoga der i dag findes. Når du dyrker yoga, kaldes du for en ”yogi”. 


Forskellige typer yoga

 • Hatha yoga
  Denne form for yoga består af yogastillinger – ikke mange, men én stilling ad gangen. Hatha yoga er lidt nemmere for de fleste og det er denne yogaform du med fordel kan vælge, hvis det er første gang du skal dyrke yoga. Hatha giver dig god tid til at lære hver enkelt stilling at kende og giver dig desuden mulighed for at ”slappe af” mellem de enkelte stillinger. 
 • Yin yoga
  En form for yoga der lader dig strække ud, spænde af og oparbejde en fleksibel krop. En enkelt stilling varer ofte mellem 3-5 minutter, hvilket for mange kan synes som lang tid. Derfor er Yin yoga heller ikke den form for yoga, som nybegynderen skal vælge.
 • Kundalini yoga
  Denne form for yoga er både aktiv og dynamisk. Det vil sige, at du gennem Kundalini yoga både arbejder med kroppen, åndedrættet og meditation. Under øvelserne har du lukkede øjne og har i stedet dit fulde fokus på åndedræt og bevidsthed. 
 • Bikram yoga
  Bikram yoga er en moderne form for yoga, hvor yogaen udføres i et rum som er opvarmet til mere end 40 grader. Ved at udføre yoga under denne temperatur, øges musklernes smidighed og sveden udskiller ophobede giftstoffer og affaldsstoffer fra kroppen. Uanset om du er nybegynder eller øvet, kan du opnå fordelene ved Bikram yoga. 

Kom godt i gang med yoga

Du behøver ikke meget udstyr for at kunne dyrke yoga. Du bestemmer også selv, om du ønsker at dyrker yoga derhjemme, i fitnesscenteret eller i et rigtigt yogastudie. Hvis du gerne vil begynde derhjemme, er der nogle redskaber du vil blive rigtigt glad for at have. Med det rigtige yogaudstyr kan du lave øvelserne korrekt, samtidig med at du belaster kroppen mindst muligt.

Det skal du bruge:

En yogamåtte som øvelserne udføres på. Med en yogamåtte sikrer du at du ikke glider på gulvet. Når du sveder kan hænder og fødder blive glatte, men med måtten undgår du at du pludselig mister balancen. Her på mecindo.dk forhandler vi yogamåtter i farverne hvid, grå, grøn, lilla og pink. De har alle samme størrelse, nemlig 63 x 183 cm.

Skal man ikke bruge andet, tænker du måske? Nej, du behøver faktisk ikke andet end en god yogamåtte. Hvis du ønsker andet udstyr kan du selvfølgelig investere i bolde og puder. Et godt sæt træningstøj er også at anbefale. Sørg for at tøjet er elastisk og åndbart. Prøv f.eks. de populære og yderst behagelige Boody Sports Tights, fremstillet af økologisk bambus og særdeles åndbare. 

Øjenpuderne fra Complete Unity Yoga, en engelsk virksomhed, er til dig der ønsker at lukke alt lys ude, når du dyrker yoga. Puden dækker blødt og effektivt dine øjne, så der bliver helt mørkt. Øjenpuden kan også sættes på et område, hvor du ofte oplever at have spændinger. Her vil øjenpuden skabe et mindre tryk, som kan løsne spændingerne. 

Du kan tænde noget stille og behageligt musik hvis du ønsker det, mens du træner, eller du kan lukke al lyd ude. Det er meget individuelt hvad folk foretrækker når de dyrker yoga. Det handler derfor om, at finde den måde du kan fokusere allerbedst på. 


Køb yogaudstyr på mecindo.dk

Har du fået blod på tanden til at prøve yoga? Eller er du allerede i gang? På mecindo.dk finder du både din ny yogamåtte og øjenpude – endda til rigtigt gode og billige priser.

Husk på at yoga er for alle. Både unge og ældre, kvinder og mænd. Det er en myte at yoga ikke dyrkes af mænd, eller at det er en feminin form for træning. Før i tiden var yoga faktisk kun tilladt for mænd – dette er dog helt anderledes i dag. 

Det er desuden også en myte, at man skal være smidig for at dyrke yoga. Det gør det selvfølgelig lettere at lave de mange øvelser, men med tiden vil du blive smidigere end du var i begyndelsen. Derfor kan du sagtens begynde at dyrke yoga, selvom du lige nu ikke er så smidig. Stil aldrig for høje krav til dig selv.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.