Vælg Kategori

Snacks til tasken

- perfekte snacks i portionsstørrelser

Frø og kerner 

Frø og kerner er ekstremt næringsrige både på de sunde fedtsyrer men også på mange af de helt essentielle mineraler. Da de fleste frø og kerner ikke har et særligt højt indhold af kulhydrat, men et højere indhold af fibre og protein, vil du ved at spise disse som mellemmåltid kunne stabilisere dit blodsukker, og samtidigt vil du holde dig mæt, i længere tid.

Hvad kan frø og kerner gøre for dig?

Der findes selvfølgelig mange forskellige udgaver af frø og kerner. Men herunder kan du få en lidt bedre forståelse for nogle af disse, du kan komme til at forstå hvilke du skal tage hvis du eksempelvis mangler omega 3.

Så meget frø skal du have om dagen:

Hørfrø 

  • 1 spsk dækker behovet for omega 3. 

Sesamfrø 

  • 40 g dækker en tredjedel af dit daglige kalciumbehov. 

Græskarkerner 

  • 50 g er nok til at dække 1/3 af dit daglige zinkbehov. 

Solsikkefrø

  • 2 spsk vil fordoble dit daglige E-vitaminindtag. 

Hvordan får jeg dem til at blive en del af min daglige diæt?

Som udgangspunkt, kan du bruge frø og kerner i meget af din madlavning. Især under bagning kan du nemt og hurtigt tilføre lidt ekstra frø og kerner.

Bager du ikke så meget? Så er denne kategori lige noget for dig. Herunder kan du finde en masse lækre og velsmagende frø og kerner - nogle er tilført en bred vifte af krydderier, som gør dem endnu mere indbydende at snacke i løbet af dagen. Se herunder hvordan du sammen med frø og kerner kan opretholde en sund livsstil og holde din vægt på et normalt niveau.

Den sunde madpakke

I dag er det sådan, at omkring 1/3 del af den mad vi spiser i løbet af en dag, spiser vi på arbejdet, studiet, eller når vi er væk hjemmefra. Når man spiser sundt og varieret hele dagen igennem, gavner det vores generelle velbefindende. Vi får mere energi og en bedre koncentrationsevne. En varieret madpakke gør det nemmere at holde en sund vægt og forebygge livstilssygdomme. Husk derfor både at få frisk frugt, brød, fisk, kødpålæg & grønt med I din madpakke hver dag.

Det ideelle mellemmåltid

Det ideelle mellemmåltid består af 150-250 kalorier og indeholder en portion fibre og proteiner, som kan sætte gang i kroppen når klokken er 15, og din koncentration svigter dig. Et godt bud på den perfekte mellemmåltids snack er derfor en håndfuld frø og kerner. Husk, vi sælger frø lige her på siden, så dit sunde mellemmåltid er ikke langt væk!

Sætter frø og kerner forbrændingen i gang?

Kroppen er desværre ikke lavet til at lagre energi en hel dag igennem. De fleste af de måltider vi indtager, mætter os ikke i mere end 4 timer. Derfor kan vi gå hen og blive sultne. Jo længere der går imellem vores måltider, jo mere falder kroppens præstastionsevne. Dette er gældende for både fysiske udfoldelser og hjerneaktivitet. Det vil altså sige, at hvis vi vil føle os på toppen er vi nødt til selv jævnt at administrere den føde vi indtager- gennem hele dagen.

Når kroppen ikke har fået næring i lang tid( kun i et par timer) falder blodsukkeret og vi bliver sløve, svage, ugidelige eller direkte utilpasse. Man er gået ”sukkerkold”. På dette tidspunkt er man let tilbøjelig til at indtage ting der er hurtigt optagelige, såsom slik og sodavand. Det føles som om det er hvad kroppen har brug for. Men det skyldes altså udelukkende, at man har fornægtet kroppens sult signaler i længere tid.

Hvis du gerne vil tabe dig, kan det være en god idé at sørge for at holde dit blodsukker stabilt hele dagen igennem, ved at spise mellemmåltider, da din forbrænding vil øges – og dit generelle velvære. Der er ikke nogen der syntes det er sjovt at være sulten hele tiden.

Skal jeg spise mellemåltider?

Nej, hvis ikke du er sulten, eller føler dit blodsukker er nede, er der ingen grund til at indtage ekstra kalorier fra mellemmåltider. Vi er alle sammen forskellige, lyt til din krop, og gør hvad der virker for dig.