Naturlægemidler

Hvad er naturlægemidler?

Naturlægemidler er lægemidler hvis indhold primært består af tørrede planter, plantedele og udtræk. For at et produkt kan kaldes et naturlægemiddel, skal det i Danmark godkendes af Lægemiddelstyrelsen. Ifølge lovgivningen er naturlægemidler:

Lægemidler, hvis aktive indholdsstoffer udelukkende er naturligt forekommende stoffer i koncentrationer, der ikke er væsentligt større end dem, hvori de forekommer i naturen”. 

Det betyder dog ikke, at et naturlægemiddel er 100 % fri for ikkenaturlige ingredienser. Ofte anvendes der fyldstoffer for at få tabletter osv. til at hænge sammen. 

Før Lægemiddelstyrelsen godkender et naturlægemiddel skal det opfylde nogle strenge krav indenfor fremstilling, kvalitet, sikkerhed og virkning. Derfor findes der i Danmark heller ikke mange naturlægemidler, men de der findes, har en garanteret virkning på de fleste.

Du vil aldrig være i tvivl om et produkt er et naturlægemiddel. Ifølge lovgivningen skal der tydeligt stå på produktet, hvis det er et naturlægemiddel.

 

Hvorfor vælge naturlægemidler?

Naturlægemidler kan bruges i mange sammenhænge, og da de kan købes i håndkøb og har en videnskabelig bevist virkning, vælger mange at gøre brug af et naturlægemiddel. Et naturlægemiddel betragtes som medicin og kan behandle og forebygge milde symptomer – symptomer man normalt ikke vil gå til lægen med.

Du bør også være opmærksom på, at nogle naturlægemidler kan påvirke almindelige medicin. Hvis du i forvejen er i behandling og indtager medicin, bør du først konsultere din læge før du begynder at gøre brug af naturlægemidler. 

 

Virker naturlægemidler?

Ja, dette er en af kriterierne for at naturlægemidlet er blevet godkendt til salg. Hvor hurtigt og hvor stor en virkning naturlægemidlet har, er individuelt fra person til person, men garanteret er det, at de virker.

Læs altid naturlægemidlets indlægsseddel – på den måde sikrer du dig, at du kan tage midlet og ved hvordan det skal tages og hvor længe. Overhold altid den anbefalede daglige dosis. At tage mere blot fordi det er et naturlægemiddel, er ikke ensbetydende med at det virker bedre. 

Er du gravid eller ammende bør du ikke gøre brug af et naturlægemiddel, medmindre du har talt med din læge først. Det samme gør sig gældende for børn.

 

Er naturlægemidler og kosttilskud det samme?

Nej – naturlægemidler og kosttilskud er ikke det samme. Som nævnt tidligere, indeholder naturlægemidler ekstrakt og plantedele i en sådan mængde, at den ikke overstiger mængden som den findes i, i naturen. Derudover er naturlægemidler godkendt af Lægemiddelstyrelsen. 

Et kosttilskud kender de fleste til i form af f.eks. vitaminpiller. Men kosttilskud findes også med indhold af bl.a. urter, planter og andre stoffer. Nogle eksempler på kosttilskud kan være multivitaminpiller, ingefærpiller og gotu kola. Ingen kosttilskud er godkendt af Lægemiddelstyrelsen. I stedet er de godkendt af Fødevarestyrelsen som også løbende kontrollerer de enkelte produkter. 

 

Naturlægemidler på mecindo.dk

Her på mecindo.dk forhandler vi et bredt udvalg af de godkendte naturlægemidler. Herunder finder du en liste over de mange naturlægemidler, hvor du samtidig bliver klogere på, hvad naturlægemidlerne kan bidrage til.

 

Anvendes i forbindelse med træthed og rekonvalescens. Rekonvalescens er perioden efter du har overstået en sygdom. Denne periode er ofte præget af øget træthed og manglende energi.

Et naturlægemiddel som kan anvendes i forbindelse med koncentrationsbesvær, træthed, svimmelhed, øresusen og hovedpine. Bio Biloba kan også bruges hvis du døjer med kolde hænder og fødder. 

Anvendes i forbindelse med Q10 mangel. Kroppen danner ikke selv Q10, og derfor kan det for nogle være relevant at tage et effektivt tilskud af Q10. Bio Qinon Q10 bør ikke indtages af personer der er i behandling med blodfortyndende medicin. 

Futura Hostlet er et slimløsende naturlægemiddel, som kan bruges i forbindelse med hoste i kortere perioder. 

Husk Psyllium består af loppefrøskaller og bidrager til en normal fordøjelse. Du kan bruge Husk hvis du døjer med forstoppelse, diarré eller irritabel tyktarm. Følg indlægssedlen nøje og drik rigeligt af vand. 

Brug Kan Jang til at lindre forkølelsessymptomer og til at mindske træthed. Naturlægemidlet indeholder bl.a. ekstrakt af russisk rod. 

Er du kvinde og i overgangsalderen? Så er Remifemin et naturlægemiddel som kan lindre hedeture og svedeture i forbindelse med overgangsalderen. Naturlægemidlet Remifemin indeholder ingen former for hormoner. 

Brug Sabalin hvis du døjer med vandladningsbesvær og du i forvejen har konsulteret egen læge. 

Ved akut bihulebetændelse kan du bruge Sinux som lindrer ukompliceret bihulebetændelse hurtigt. Sinux indeholder ekstrakt fra hele fem forskellige urter og er hverken vanedannende eller ødelæggende for dine slimhinder. 

Døjer du med uro i kroppen og dertilhørende søvnbesvær? Valerina Forte er et naturlægemiddel som kan lindre uro og søvnbesvær hurtigt og effektivt. Vær obs på, at virkningen af Valerina Forte indtræder løbende gennem 2-4 uger.

Føler du dig nedtrykt, modløs og trist? Velzina bidrager til at lindre disse symptomer. Velzina er baseret på planten perikon.

Naturlægemiddel som behandler kløe, svie, lugt og øget udflåd der skyldes ubalance i den naturlige bakterieflora i kvindens skede. Vivag Plus kan med fordel anvendes efter menstruation og antibiotikabehandling. 

 

Køb dine naturlægemidler hos Mecindo

Gå på opdagelse i Mecindos brede udvalg af naturlægemidler. Udvalget er stort og du finder bl.a. naturlægemidler som lindrer hoste, symptomer i forbindelse med overgangsalderen, kløe i skeden og træthed. Naturlægemidler kræver ikke recept, men du bør altid orientere dig grundigt om brugen af det enkelte naturlægemiddel. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.