Mundhygiejne

viser 1 til 48 af 363 (8 sider )

Hvad er god mundhygiejne?

Din mund har hver eneste dag brug for en god mundhygiejne. Men hvad er god mundhygiejne, og hvorfor får man blister og tandkødsbetændelse? 
Munden indeholder mange forskellige bakterier. Nogle bakterier er gode og er naturligt i munden hvor de bruges i forbindelse med fordøjelsen af den mad vi spiser. De dårlige bakterier er dem der kommer udefra. Når du spiser, drikker osv. udsættes tænderne og munden for en stor mængde fremmede bakterier. Derfor er det vigtigt at børste sine tænder to gange dagligt (morgen og aften), bruge tandtråd og en effektiv tandpasta. 
De bakterier der fjernes ved at børste tænder og bruge tandtråd, er de bakterier der i løbet af dagen ophober sig på tænder og rundt i munden. I tandlægeverdenen kalder man ikke bakterierne for bakterier, men bruger i stedet betegnelsen, plak. 
 
Børn
Når dit barn begynder at få de første mælketænder, er det vigtigt at du hjælper barnet med at børste dem. Selvom barnet senere taber mælketænderne og får nye, betyder det ikke, at mælketænderne ikke skal børstes. Giv grobund for en god mundhygiejne, og gør det til en hyggelig oplevelse at få børstet tænder to gange dagligt. 
 
Unge
Mange unge glemmer til tider at børste deres tænder grundigt. Vær lidt over de større børn, og fortæl dem om vigtigheden af at børste tænderne to gange dagligt, samt hvilke konsekvenser det kan medføre, hvis ikke tænderne børstes ordentligt. Syreholdige drikke, slik, chips, alkohol er store syndere når det kommer til huller i tænder og dårlige tænder generelt. Sørg for at skifte tandbørste regelmæssigt – på den måde undgår du en tandbørste der børster dårligt og slider på tandkødet. 
 
Ældre
Uanset din alder er god mundhygiejne vigtigt. Når en person er oppe i årene, har tænderne været udsat for mange ting, og bærer især præg af hvordan tænderne er blevet plejet gennem ungdommen og voksenlivet. Sørg evt. for at indtage kosttilskud med:
 
 • C-vitamin: bidrager til en normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende tænder 
 • D-vitamin: bidrager til en normal optagelse af calcium, og vedligeholder normale tænder
 • Calcium/kalk: bidrager til at vedligeholde normale tænder
 

Hvad er dårlig mundhygiejne?

Dårlig mundhygiejne er når tænderne ikke rengøres, når du bløder fra tandkødet, hvis du har dårlig ånde eller hvis du børster tænderne alt for hårdt hver gang du børster tænderne.
Er du i tvivl om hvad du skal gøre, kan du altid kontakte din tandlæge og få tænderne tjekket. At gå med sygdomme i munden er ikke at anbefale, da det kan udvikle sig relativt hurtigt. 
 

Konsekvenser af dårlig mundhygiejne

Hvis ikke du har en god mundhygiejne har bakterierne fri mulighed for at ophobe sig og være skyld i forskellige sygdomme. Nogle af de sygdomme og konsekvenser dårlig mundhygiejne kan medføre er, blister, tandkødsbetændelse, løse tænder og huller i tænderne. Tandkødsbetændelse og huller i tænderne kan behandles hos en tandlæge, men ved løse tænder, også kaldet paradentose, trækker tandkødet sig tilbage – og det kommer ikke frem igen. Ved slem paradentose bliver tænderne løse.
 
Oplever du dårlig ånde, skyldes det oftest små madrester og bakterier på tunge og i tandkødslommer. Bakterierne skaber svovlholdig luft, der gør, at ånden luger dårligt. Derfor skal du altid huske at børste din tunge morgen og aften, sådan at bakterierne mindskes og dårlig ånde ikke forekommer.
Mundskyl kan fjerne dårlig ånde midlertidigt, men den egentlige årsag til den dårlige ånde forbliver indtil du får gjort noget ved det egentlige problem. Hvis det ikke blot gælder en grundig tandbørstning, bør du overveje om du skal en tur forbi din tandlæge og have undersøgt munden.  
Alt dette kan du heldigvis undgå ved at have en god mundhygiejne – hver dag. 
 

Produkter til god mundhygiejne

Der er tre basale ting alle bør have som en del af deres daglige mundhygiejne. Det er henholdsvis:
 
 • En tandbørste
  En tandbørste med en blød børste er at foretrække, da den slider mindst muligt på både tænder og tandkød. Sørg for ikke at børste direkte på tandkødet, men på tænderne. Det bedste resultat opnår du ved at børste dine tænder to gange dagligt. Du kan evt. overveje en elektrisk tandbørste da denne fjerne flere bakterier end en almindelig tandbørste – dog fungerer en almindelig tandbørste fin. På Mecindo finder du almindelige tandbørster, el-tandbørster, tandbørster af bambus samt tandbørster til implantater og mellemrum. Se udvalget her ”tandbørster”. 
   
 • Tandpasta
  Hvilken tandpasta du bruger er op til dig selv. Du finder tandpastaer med forskellig smag og med eller uden fluor. Nogle tandpastaer har frugtsmag og er derfor særligt egnede til børn. Se vores udvalg af tandpasta her ”tandpasta hos Mecindo”. 
   
 • Tandtråd
  En tandbørste når ikke ordentligt ind mellem tænderne, og derfor er tandtråd fantastisk. Du skal vælge din tandtråd efter størrelsen på mellemrummene mellem tænderne. Har du små mellemrum skal du bruge en tynd, evt. flad tandtråd, mens en tykkere tandtråd er at foretrække hvis du har brede mellemrum. Vi har et bredt udvalg af tandtråd her på Mecindo.
Bortset fra disse tre vigtige redskaber til god mundhygiejne finder du også andre produkter her på Mecindo. Andre produkter til god mundhygiejne er bl.a. mundskyl, plak tabletter og tyggegummi.
 

Køb mundhygiejneprodukter hos Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du alt inden for mundhygiejne. Vi har i vores sortiment tandbørster, tandpasta, tandtråd, tandstikker, mundskyl og meget mere. Få en god mundhygiejne med produkter fra Mecindo – vi har billige priser og levering inden for 2-4 hverdage. Bestil i dag og reducer risikoen for at få huller i tænderne. Kontakt endelig vores kundeservice hvis du har spørgsmål til et produkt eller din ordre.