Vælg Kategori

Tandpasta

Renser & beskytter mod karies

viser 1 til 48 af 121 (3 sider )

Hvad er tandpasta lavet af?

Der er stor forskel på, hvilke ingredienser en tandpasta indeholder, alt efter hvilket mærke der er tale om. I traditionelle tandpastaer, er indholdet som regel fluor, også kaldet fluorid, skummemiddel og et bakteriedræbende stof. 

Fluor er det aktive stof i tandpastaen, som forebygger huller (caries). Indholdet af fluor er meget lille – maks. 0,15 % i en tandpasta til voksne. 

Det der får tandpastaen til at skumme er sodium lauryl sulfat, bedre kendt som SLS. Hvis du døjer meget med blister i munden, kan du overveje at skifte til en SLS-fri tandpasta. For mange vil forekomsten af blister reduceres ved brug af en SLS-fri tandpasta. Du skal dog ikke være nervøs for, at en tandpasta med SLS kan være skyld i dine blister. Stoffet har nemlig intet med dette at gøre. 

Bakterier findes der utroligt mange af i munden. Nogle bakterier er gode at have, mens andre kan forårsage huller. Det bakteriedræbende stof, triclosan, fjerner mange bakterier fra munden og mistænkes desuden for, at kunne gøre bakterier resistente. Derfor kan du med fordel nøjes med at bruge en tandpasta med triclosan, hvis din tandlæge anbefaler dig det. 


Hvad gør tandpasta?

Tandpasta er en vigtig del af din daglige mundpleje. Når du bruger tandpasta slibes dine tænder let, så madrester, bakterier og andet snavs fjernes effektivt. Dine tænders overflader bliver helt rene. Ved at bruge tandpasta kan du forebygge/reducere misfarvninger, forebygger huller, forebygge og behandle visse tandkødsproblemer samt plak-dannelse.


Tandpasta med og uden fluor

Måske har du allerede truffet dig valg i forhold til om du ønsker at bruge fluor eller ej. Men hvad er fluor helt præcist, og skal du vælge en tandpasta med eller uden fluor?

Tandlægeforeningen anbefaler, at du vælger en tandpasta med indhold af fluor, da det hæmmer de skadelige bakterier. Det er vigtigt at pointere, at det fluor som bruges i tandpastaer, ikke er det samme som bruges i vand- og fedtafvisende produkter. Sådanne fluorstoffer er organiske og mistænkes bl.a. for at være hormonforstyrrende. I tandpasta anvendes uorganisk fluor, fluorid, som ikke har denne form for påvirkning.

Grunden til at man alligevel skal begrænse indtaget af fluor, især hos børn, er fordi stoffet kan give fluorose. Fluorose er når dannelsen af emalje forstyrres, hvilket især kan ske hos børn der sluger for meget tandpasta. 


Tandpasta til børn

Du kan til dit barn enten brugen en voksentandpasta eller en specielt fremstillet til børn. Flere børnetandpastaer er fri for fluor og med smag af frugt. Ved at vælge en tandpasta med frugtsmag, kan det gøre tandbørstningen lettere og sjovere for barnet. Herunder kan du se nogle af de tandpastaer til børn, som vi forhandler her på mecindo.dk.

 • Biorepair Junior
  Biorepair junior er en tandpasta til børn i 0-13 årsalderen. Tandpastaen fra Biorepair indeholder ikke fluor og har en mild og naturlig smag af jordbær. Derudover indeholder Biorepair Junior Microrepair, som plejer og beskytter tændernes emalje.
 • Jack N’ Jill Jordbær
  En økologisk tandpasta med naturlige ingredienser. Tandpastaen indeholder ikke fluor, men xylitol som også har en bakteriehæmmende effekt. Jack N’ Jill tandpastaen virker beroligende på tandkød og gummer, som bl.a. skyldes indholdet af aloe vera. 
 • Lavera Basis Kids
  Effektiv tandpasta fra Lavera til børn og de første mælketænder. Tandpastaen er fri for fluor, men indeholder morgenfrue og calcium. Smagen er frisk af frugt og plejer gummerne i forbindelse med tandfrembrud. 
 • SPLAT 0-3 år
  En naturlig tandpasta uden fluor, SLS og triclosan. Tandpastaen fra SPLAT er sikker at sluge for dit barn og så beskytter den effektivt de ømme gummer. Med indhold af ekstrakter fra bl.a. kamille, morgenfrue og aloe vera har SPLAT 0-3 år en lindrende og beroligende virkning.  Smagen er af æble og banan.
 • Jasön m. jordbærsmag
  Jasön tandpasta med jordbærsmag gør tandbørstningen til en leg. Med indhold af calcium plejes og beskyttes tænderne effektivt. Tandpastaen er desuden velegnet til veganere. 

Den bedste tandpasta

På mecindo.dk kan du købe den bedste tandpasta, som passer til lige præcis dig og dine tænder. Udvalget af tandpasta er stort, men nogle tandpastaer er mere populære end andre. På mecindo.dk er nogle af de mest populære tandpastaer følgende:

 • Clinomyn Smokers
  Udviklet specielt til rygere, hvis tænder ofte bliver misfarvede. Clinomyn forebygger og fjerner misfarvninger forårsager af både rygning, te og kaffe. Derudover er Clinomyn skånsom mod både tænder og tandkød.
 • Biorepair Oral Care Total
  En tandpasta der ved hjælp af Microrepair krystaller reparerer ridser i dine tænders emalje. Dermed forebygges huller på en skånsom og effektiv måde. Tandpastaen har smag af mint og kan bruges af hele familien.
 • GUM Paroex Klorhexidin
  Gum Paroex er en antibakteriel tandpasta som effektivt reducerer plak på tænderne. Hvis dit tandkød er ømt og irriteret, virker tandpastaen desuden beroligende. 
 • GUM Activital Fluor
  Den perfekte tandpasta til god mund- og tandpleje. Activital Fluor er rig på antioxidanter og indeholder fluor. Forebygger og behandler tandkødsproblemer. Derudover styrkes tændernes emalje så huller forebygges. 
 • Zendium Biogum
  En populær tandpasta fra Zendium, som understøtter bekæmpelsen af årsager til hævet tandkød. Styrk og plej dit tandkød med denne effektive Zendium tandpasta. Indeholder fluor.

Sådan bruger du tandpasta

Når du eller dit barn skal have børstet tænderne, skal I ikke bruge lige meget tandpasta. Små børn (under 6 år) behøver ikke mere tandpasta end hvad der svarer til deres lillefingernegls størrelse. Lær dem også gerne at spytte tandpastaen ud, i stedet for at synke det. Det gælder uanset om I bruger en tandpasta med fluor eller en uden. 

Som voksen skal du bruge en mængde tandpasta, som svarer til størrelsen på en ært. 

Både børn og voksne bør børste deres tænder to gange dagligt, gerne morgen og aften. På denne måde opnår du den bedste mundhygiejne og forebygger både huller og dårlig ånde. Dårlig ånde skyldes bl.a. bakterier på tænder og tunge. 


Køb tandpasta på mecindo.dk

Hos Mecindo forhandler vi et stort udvalg af tandpastaer som hjælper dig på vej til rene, sunde og flotte tænder. Du finder tandpastaer med og uden fluor fra alle de bedste mærker. Vælg tandpasta fra bl.a. Zendium, Sunstar GUM, SB12, Jack N’ Jill og Lavera.

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene.