Tandtråd

Undgå blødende tandkød og tandkødsbetændelse

Når du anvender tandtråd, skal du føre tråden op og ned mellem tænderne i en savende bevægelse - det er uklogt at presse tandtråden ned, da man så nemt rammer tandkødet og forårsager skader, hvilket resulterer i blødende tandkød. Hvis du bruger både din tandbørste og tandtråd rigtigt, undgår du plak og tandstenlangs med tandkødet, som fremadrettet kan føre til tandkødsbetændelse, der både er smertefuldt at få bugt med og ikke særlig pænt at se på. 

Tandtråd til større mellemrum mellem tænderne

Brug de små flaskerenserlignende mellemrumstandbørster, hvis du har mange mellemrum mellem dine tænder. De er gode at bruge, hvis du f.eks. har implantater og brokonstruktioner i munden. Mellemrumstandbørsterne fås i forskellige størrelser, og det er vigtigt, at du køber dem, der passer til dine mellemrum - du må aldrig forsøge at presse børsten ind mellem tænderne, og derfor skal du købe den rigtige størrelse.

Forebryg tandsten med tandtråd og god mundhygiejne

Tandsten opstår, når du ikke får fjernet belægningerne på tænderne. Det er endnu en grund til at bruge tandbørsten og tandtråden rigtigt og ofte, da du derved mindsker dannelsen af tandsten. Det er svært HELT at undgå tandsten, men du kan holde det nede, når du er omhyggelig med mundhygiejnen.