Vælg Kategori

Sugetabletter & microtabs

Hjælp til et Effektivt Rygestop

Sugetabletter & Microtabs

Sugetabletter & Microtabs er produkter der indeholder nikotin. Tabletterne og tabs er beregnet til rygestop og hører under den type behandling der kaldes nikotinerstatningsterapi (NRT).

Nikotin er det afhængighedsskabende stof i tobak. Rygere der forsøger at stoppe oplever ofte ubehagelige abstinenssymptomer og stærk trang til cigaretter, fordi de er afhængige af nikotinen i tobakken. Abstinenssymptomer kan inkludere irritabilitet, hovedpine, rastløshed, søvnløshed og koncentrationsbesvær. Disse symptomer, kombineret med trangen til cigaretter, er grunden til at det er svært for nogle mennesker at stoppe med at ryge.

Nikotinerstatningsterapi virker ved at give dig en lille smule nikotin, men uden de farlige sideeffekter der kommer af at inhalere tobaksrøg. Den lille mængde erstatningsnikotin afhjælper abstinenssymptomerne og trangen til cigaretter når du forsøger at stoppe med at ryge, og hjælper dig dermed med at bryde den psykologiske vane med at ryge. Hvis du er fysisk afhængig af nikotin har studier vist, at nikotinerstatningsterapi næsten kan fordoble din chancer for et succesfuldt rygestop.

For sugetabletterne gælder det, at nikotinen frigives når de hviler mellem kind og tandkød, hvorefter nikotinen absorberes i blodbanen fra hudoverfladen.

Sugetabletter kan fås i forskellige styrker fra 1 mg. til 4 mg. Jo færre cigaretter du ryger, jo mildere sugetabletter bør du anvende. Hos Mecindo.dk fører vi bl.a. Nicotinell Sugetabletter 1 mg og Nicorette Cooldrops Icymint 2 mg

Nicorette Microtabs 2 mg.virker stort set på samme måde som nikotinsugetabletter. Optimalt set skal microtabs dog ligge under tungen, hvorfra nikotinen bedst optages i blodbanen gennem den tynde hudoverflade.

Hvorfor er nikotinsugetabletter og microtabs smarte at anvende?

Hvis du allerede er stoppet helt med at ryge, kan du med fordel anvende nikotinsugetabletter og microtabs hvis du en sjælden gang i mellem får trang til en cigaret.

Hvis du ikke er klar til at stoppe fuldstændigt med at ryge, kan sugetabletter og tabs også hjælpe dig med at skære ned på antallet af cigaretter. Ved at suge på en tablet eller tab i stedet for at ryge en cigaret, kan du med tiden få nemmere ved helt at stoppe med at ryge.

Sugetabletter og microtabs kan også bruges til at undgå rygetrangen i situationer hvor det er upassende eller ulovligt at ryge. F.eks. kan sugetabletterne være en god løsning når du opholder dig i røgfrie zoner, på et fly, i en bil med børn, på hospitalet eller før en operation. Som en ekstra bonus kan både sugetabletter og microtabs derfor også bruges som erstatning for rygning for at undgå at udsætte andre for passiv rygning.

Udover at bryde den fysiske afhængighed af cigaretter, går en stor del af rygestoppet ud på at bryde de rygevaner som du tidligere har haft. Forsøg at undgå situationer hvor du vil blive fristet til at ryge og søg støtte fra venner og familie så snart du er ved at give efter for din rygetrang.

Hvordan virker nikotinsugetabletter og microtabs?

Sugetabletter må ikke tygges eller sluges, da nikotinen i så fald mister en del af effekten og desuden kan give bivirkninger i form af hals- og maveirritation, fordøjelsesbesvær og hikke. Du bør derfor blot suge blidt på tabletten og ellers lade dem hvile i skiftevis den ene og den anden side af munden, indtil tabletten er helt opløst (efter ca. 30 min.).

Microtabs skal anvendes på næsten samme måde som sugetabletter. I stedet for at skifte sugetabletternes position fra den ene side af munden til den anden skal microtabs helst ligge stille under tungen, uden at man sutter på, tygger i eller sluger dem. Hvis man gør en af førnævnte ting absorberes nikotinen ikke ordentligt, men kan i stedet give bivirkninger i form af hals- og maveirritation, fordøjelsesbesvær og hikke.

Styrken af sugetabletter og microtabs, og antallet af dem som du anvender hver dag, afhænger af hvor meget du normalt ryger, hvor stærke cigaretter du anvender og om du er i gang med at skære ned eller vil stoppe helt. Du bør dog aldrig anvende mere end 15 stk. om dagen.

Når du føler dig klar til det, bør du skære ned på brugen af nikotinsugetabletter og microtabs indtil du er stoppet helt.