Vi gør en indsats for miljøet

Vi gør en indsats for miljøet

Hos Mecindo arbejder vi hårdt på at være på forkant når det kommer til miljøet og hvordan vi påvirker det mindst muligt i vores arbejde.

At mindske vores aftryk på naturen så meget som muligt er en utrolig vigtig del af vores daglige arbejde. 

Den emballage og det pap vi pakker ordrer i, er ikke noget de fleste skænker en tanke. Men lige netop emballagen er noget vi hos Mecindo arbejder fokuseret på at have i tankerne når det gælder miljøet. Derfor skal den emballage vi anvender, leve op til en høj standard som samtidig passer godt på natur og miljø.

Hver eneste dag forlader hundredevis af pakker vores lager og det er derfor et område vi føler det er vigtigt at tage hånd om.

Vi skal så vidt muligt reducere brugen af skadelig plastik i vores forsendelser. Derudover er den emballage, pap og plastik vi pakker din ordre i, genanvendelig. 

Mecindo bruger udelukkende emballage, kartoner og pap fremstillet under FSC standarder. Derudover følger vi også de råd og anbefalinger som er fastlagt af ”Miljøvenlig Pakning”. 


Hvad betyder det, at fragtemballagen er FSC certificeret?

  • Der fældes kun et forudbestemt antal træer pr. hektar
  • De der arbejder med skovbruget, er korrekt uddannet og anvender sikkerhedsudstyr
  • Fældning og produktion påvirker naturen mindst muligt 

Dette er blot nogle af standarder og regler som skovbruget skal følge før de kan blive FSC certificeret leverandør. Reglerne gælder ligeledes i den videre produktion af emballage.


Skoven som råvare

Vores skove har en meget vigtig og afgørende rolle for klimaet, samt for de dyr der lever i og ved skovene. Skovrydning har uoprettelige konsekvenser for dyrelivet, klimaet og den luft vi alle indånder og er afhængige af. 

Vi ved hvad vi kan gøre og derfor vælger vi emballage som er FSC certificeret. 


Miljøvenlig Pakning

Mecindo er medlem af ”Miljøvenlig Pakning” som arbejder på at opsætte og udbrede regler og retningslinjer der bidrager til at mindske forsendelsers aftryk på miljøet.

Deres råd og retningslinjer er klare og tydelige, hvilket gør det nemt for virksomheder at reducere forbruget af emballage i pakningen af forsendelser.


Nogle af rådene lyder:

  • Anvend kun genanvendelig emballage
  • Anvend så lidt emballage som muligt hver gang det er muligt
  • Anvend miljøvenligt pakkefyld 

Du kan læse mere om ”Miljøvenlig Pakning” og deres arbejder her!


Hvad betyder dette for dig som kunde hos Mecindo?

Dette medfører for dig som kunde, en pris på 5 kr. 

Omkostningerne bidrager til at dække en mindre del af de omkostninger vi har i forbindelse med ændringen af emballage, plastik og pakkefyld.

Vi pakker dine varer på den bedst mulige måde – altså med så lidt luft som muligt og med FSC certificeret emballage. Ved at anvende så lille en emballage som muligt, betyder det at der er plads til flere pakker under den enkelte transport.

Som kunde kan du også være sikker på, at vi ikke anvender unødvendig plastik og andre skadelige emballagetyper, når vi pakker lige netop din ordre.