Læbepomade

Undgå tørre og sprukne læber.

viser 1 til 48 af 124 (3 sider )

Hvorfor pleje dine læber?

Læbepleje handler i langt de fleste tilfælde om at holde læberne hydrerede, fugtige og stærke, så de altid kan stå imod bakterier og barske vind- og vejrforhold. Jo stærkere læberne er, jo mindre vil de have tendens til at udtørre og sprække, og jo færre sprækker, desto færre infektioner. 
 

Sådan plejer du dine læber

Der findes forskellige produkter til læbepleje, alt efter hvad der er galt med dine læber. Herunder kan du blive klogere på hvordan du skal pleje dine læber når de er tørre, sprukne eller hvis du har forkølelsessår. 
 

Tørre læber

Hvis du får tørre læber, skyldes det oftest dehydrering – altså at du ikke tilfører nok væske til kroppen. Det kan også skyldes tørt vejr. 
Selvom mange tyer til læbepomaden for at behandle tørre læber, så giver de klistrede stifter faktisk ikke altid den nødvendige mængde fugt. 
 
En fugtgivende læbecreme er ofte mere hensigtsmæssig, fordi den kontinuerligt tilfører læberne fugt og samtidig danner et beskyttende lag over læberne, så de kan genopbygge deres normale forsvarsbarriere.
Om sommeren er det vigtigt at beskytte læberne ligesom du beskytter resten af kroppen mod solens stråler. Vælg gerne en læbepomade eller læbecreme med solfaktor, f.eks. Eucerin Lip Active SPF15 der effektivt beskytter læberne mod solens UV-stråler.  
 

Sprukne læber

En sprække i læben er en svaghed i hudens normale forsvarssystem, og det er en åben invitation til bakterier og vira, der kan inficere kroppen på forskellig vis. Sprækker i læberne kommer ofte pga. tørre læber der bliver ekstremt tørre. Nogle oplever også at læberne sprækker i forbindelse med et måltid, hvor noget af maden skærer. For at undgå sprukne læber, kræver det at du forebygger med læbepomade eller læbecremer. 
 

Forkølelsessår/herpes

På læberne kan skader og sår især føre til virusinfektioner, der bliver til forkølelsessår. Herpes simplex-virusset slipper igennem huden via kontakt med andre mennesker eller fremmede objekter, og vil herefter udvikle sig til et forkølelsessår, der kan være smertefuldt, pinligt og opsigtsvækkende. 
Forebyggelse af sprukne læber er derfor en vigtig del af læbeplejen, men skulle uheldet været ude, kan forkølelsessår også behandles effektivt med en række håndkøbslægemidler.
 
Symptomer på forkølelsessår/herpes er en snurrende eller prikkende fornemmelse i læben. Herfter følger et væskende sår der kan variere i størrelse. Hvis du allerede er klar over, at såret er på vej, er det en god idé at begynde behandlingen. 
Du kan smøre forkølelsessåret med en behandlende creme, f.eks. Acivir, eller sætte et plaster på. Compeed Invisible forkølelsessårplaster behandler samtidig med at smitte mindskes. Husk altid at vaske hænder før og efter du bruger creme eller plaster til behandling af forkølelsessår. 
 

Dette skal du undgå hvis du har tørre læber

Hvis først du er ramt af tørre læber, er der nogle ting du bør undgå for ikke at gøre det værre:
 
  • Slik ikke på dine læber for at fugte dem. Når først læberne er tørre og svider, vil tungen gøre læberne endnu tørrere og ødelægge det tynde hudlag.
  • Brug ikke tandpasta med ingrediensen ”natriumlaurylsulfat”. 
  • Træk ikke kun vejret gennem munden. Det kan være svært hvis du er forkølet, men brug da en næsespray så du frit kan trække vejret gennem næsen.
  • Vask ikke læberne med ansigtsrens når du renser ansigtet i forbindelse med din hudpleje. Læberne mister hurtig deres naturlige fedtlag og har dermed lettere ved at tørre ud.
 

Husk dine vitaminer og mineraler

Nogle vitaminer og mineraler bidrager til normale slimhinder. Derfor kan mangel på nogle vitaminer og mineraler også være skyld i, at du oplever tørre læber. Husk at få nok af:
 
 

Køb produkter til læbepleje på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af produkter til god og effektiv læbepleje. Gør noget godt for dig og dine læber, og slip for tørre og sprukne læber. Produkterne kan bruges af de fleste, og bestiller du i dag, kan du have dine nye skønhedsprodukter inden for blot 2-4 hverdage.
Du finder læbeplejeprodukter fra mærker som: Annemarie Börlind, Avene, Coldy, Compeed, EOS, La Roche Posay og Raunsborg. Skulle du have spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon.