Godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Acivir Creme til Forkølelsessår

Mod forkølelsessår (Zovir og Herpavir alternativ)

5 %
2 Gram
31,95 kr
På lager | Levering 1-2 dage
Se forsendelsesomkostninger
Bemærk: Håndkøbsmedicin er undtaget fortrydelsesretten.

Læs altid den medfølgende indlægsseddel grundigt før du anvender lægemidlet.
Indlægssedlen kan findes ved at søge efter produktets navn her.

Beskrivelse

Det første tegn på, at du har fået et forkølelsessår er snurren eller en prikkende fornemmelse i læben – mærker du snurren bør du omgående påføre cremen (aciclovir) mod forkølelsessår (håndkøbslægemiddel) for at starte behandlingen og derved undgå forkølelsessår i at gå i udbrud. Cremen giver en effektiv og hurtig lindring af forkølelsessår og begynder at virker fra det øjeblik du bruger det. 

Cremen har en tredobbelt virkende effekt der beroliger den prikkende fornemmelse af forkølelsessåret og lindrer smertefulde sprækkede læber. Cremen hjælper dine tørre eller revnede læber fremmer den processen med, at få dine læber tilbage som normalt.

Acivir creme indeholder den samme aktive ingrediens Zovir creme og Herpavir Creme. 

Fælles dem er den aktive ingrediens Acivir – cremen er den samme – prisen er forskellig.

Ofter sille spørgsmål ved Acivir 5% creme

1.Hvordan kan I sælge Acivir meget billigere end mit lokale apotek?

Vores priser på netop denne medicin er baseret på en generisk version af Zovir creme og Herpavir creme – Den aktive ingrediens i selve produktet er den samme, men selve produktet er ikke ”brandet” som Zovir , men derimod i en neutral indpakning med visning af den aktive ingrediens. Acivir creme, Zovir creme og Herpavir har alle den aktive ingrediens Acivir der giver de ønskede effekter.

2.. Giver Acivir creme mig den samme virkning som den brandede version (Zovir creme og Herpavir)?

Absolut. Når en medicinalvirksomhed udvikler et lægemiddel får virksomheden ligeledes en unik rettighed til at sælge det pågældende produkt for en årrække (originalt produkt). Når denne rettighed udløber kan enhver medicinalvirksomhed forudsat at de opfylder reglerne producere tilsvarende lægemiddel (generisk produkt). Dette oplever du ligeledes på det normale apotek, hvor farmaceuten spørg om du vil have den originale medicin som typisk er dyr eller en generisk version (samme indhold) som typisk er billigere.

Dette håndkøbslægemiddel de identiske medicinske egenskaber uanset mærke, emballering og reklame. Nøglen er den "aktive" ingrediens - der rent faktisk behandler symptomet. Beskyttelse og kvalitetskontrol gælder ligeligt for alle originale som generiske lægemidler. Det generiske lægemiddel skal opfylde de samme kvalitetskrav som det originale lægemiddel. Emballage kan variere, men ingredienserne er identiske, og resultaterne af behandlingen vil være de samme.

Et godt råd:

Nøglen er den aktive ingrediens. Kig derfor på det mærke du kender, og noter den aktive ingrediens for derefter at kontrollere, at den aktive ingrediens samt dosis er den samme som på det generiske brand. 

Hvad er forkølelsessår?

Forkølelsessår er væskefyldte blærer der kan danne sig omkring munden, læber, hage, næse eller andre områder af munden. Blærerne kan vokse i størrelse og forårsage irritation og smerte i form af snurren eller en prikkende fornemmelse.

De væskefyldte blærer som er symptomerne forbundet med forkølelsessår kan væske og derefter danner der sig en skorpe på selve det udsatte område. Forkølelsessår er meget smitsomt, men er en almindelig sygdom, som skyldes en art herpes simplex virus kaldet type 1 (HSV -1). Der er to typer af herpes simplex virus:

  • HSV1 – Er den mest almindelige type, hvilket typisk forårsager forkølelsessår (oral herpes)
  • HSV2 - Forårsager genital herpes på kønsdelene.

Forkølelsessår smitter kun ved direkte kontakt, kys eller sex. Det første udbrud ses hyppigst hos børn inden for de første 3. eller 5. leveår. 

Hvad er symptomerne på forkølelsessår?

Den første gang du får et forkølelsessår kan symptomerne være forskellige afhængigt af pågældende person. Nogen personer viser ikke nogen symptomer overhovedet, hvor andre personer måske får trivielle symptomer såsom en lille plet, som du måske ikke er klar over er et forkølelsessår.

Bliver du smittet med forkølelsessår kan et udbrud begynde med en snurren eller prikkende fornemmelse omkring munden, læber, hage, næse eller andre områder af munden før der dannes en synlig blære. Hos de fleste personer der har forkølelsessår vil det typisk forsvinde inden for 1 uge til 10 dage.

Hvis du først er smittet med forkølelsessår (herpes simplex virus (HSV-1)) vil du altid have det. Hos nogle personer kan smitten ligge i dvale i det centrale nervesystem og aldrig genaktivere hvorfor nogen kun får et enkelt udbrud af forkølelsessår.

Instruktion

Du skal blot udvorte cremen over dine læber, så snart du føler en mistænkelig snurren eller prikkende/ brændende fornemmelse.

Gentag dette hver time indtil forkølelsessåret forsvinder og dine læber vil føles glatte og smidig igen.

Aktiv ingrediens

Acivir 5%

Bivirkninger

Dette lægemiddel kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger. 

Ikke almindelige bivirkninger: Kan forekomme hos op til 1 ud af 100 patienter 

Forbigående svie eller brændende fornemmelse efter påsmøring af cremen, mild form for tør hud eller afskalning, kløe. 

Sjældne bivirkninger: Kan forekomme hos op til 1 ud af 1.000 patienter 

Hudreaktioner såsom erythem eller kontaktdermatitis efter påsmøring. 

Resultaterne af overfølsomhedstest viste, at det typisk var indholdsstofferne i cremen og ikke aciclovir i sig selv, der var årsagen til overfølsomhed. 

Meget sjældne bivirkninger: Kan forekomme hos op til 1 ud af 10.000 patienter 

Øjeblikkelige alvorlige allergiske reaktioner, inklusiv angioødem (hævelse af tunge og/eller ansigt) og nældefeber. 

 

Brand Generiske lægemidler
Klassifikation (HX)
Produktnummer 31852
Mængde 5 % 2 Gram