Vælg Kategori

Tilstoppet næse

Næsespray og næsestrips til stoppet næse.

Hvorfor får man tilstoppet næse?

En stoppet næse kan være meget irriterende. Din næse løber, du lyder sjovt når du taler og lige så snart du vil pudse næse for at kunne trække vejret igen, kommer der intet ud.

Mange mennesker tror fejlagtigt at en tilstoppet næse er et resultat af for meget slim i næsepassagerne. En tilstoppet næse er faktisk forårsaget af betændelse i blodkarrene i dine bihuler. 

Irritationen i disse blodkar skyldes som regel en forkølelse, influenza, allergi eller bihulebetændelse. Uanset hvad der forårsager din tilstoppede næse, er der dog en række tricks til at løsne op i næsen så du igen kan trække vejret ordentligt.

 

Næsespray mod tilstoppet næse

Er din tilstoppede næse forårsaget af en forkølelse, vil der oftest være tale om en forstoppelse af næsen pga. en overdreven slimproduktion. Her kan næsesprays som f.eks. Otrivin Næsespray være anvendelige, fordi de formindsker de små blodkar i næsen. Når blodkarrene i næsevæggen trækker sig sammen, reduceres hævelsen og slimproduktionen nedsættes på samme tid. Resultatet er en normal vejrtrækning, fordi luften igen kan passere frit gennem næsen.

Du kan vælge mellem Zymelin, Otrivin og Klarigen næsesprays – nogle af dem med mentol. Men hvad er forskellen på de tre mærker?

Alle tre næsesprays indeholder det virksomme stof, xylometazolin, som går slimhinderne til at trække sig sammen. Klarigen indeholder. Derudover findes Zymelin i en variant specielt til børn. Koncentrationen af xylometazolin er her på blot 0,5 mg/ml. Zymelin til børn kan bruges fra 2 år – følg indlægssedlen nøje. 

Har din baby en tilstoppet næse, kan du bruge Otri-Baby næsesuger, som fjerner slim fra næsen så baby kan trække vejret bedre igen. 

Hvis en tilstoppet næse giver dig problemer med nattesøvnen, kan næsestrips være løsningen. Næsestrips er lette at sætte på inden sengetid, og blot fjerne igen næse morgen. En strip virker ved at løfte væggene i næsepassagerne, så luften lettere kan slippe igennem. Breathe Right Næsestrips er f.eks. skabt til netop at åbne luftvejene i næsen, og tilmed på en måde der er så lidt generende som overhovedet muligt.

 

Bivirkninger ved næsespray

Man skal dog være opmærksom på, at selvom en næsespray er et effektivt behandlingsmiddel der kan bruges meget lokalt i næsen, så bør man ikke anvende et sådant produkt i mere end ca. syv dage i træk.

Hvis man udvikler et overforbrug af næsespray, kan produkterne i sidste ende i sig selv give høfeberlignende symptomer, og man kan få problemer med at trække vejret normalt uden at bruge en spray.

 

Lindr tilstoppet næse

Vil du gerne gøre noget ekstra for at forebygge, lindre og reducere en tilstoppet næse, er der forskellige metoder at gøre brug af. 

Brug en luftfugter

At indånde fugtig luft kan hjælpe med at berolige irriteret væv og hævede blodkar i din næse og bihuler. En luftfugter kan nemt hæve luftfugtigheden i dit hjem, ved at omdanne vand til fugt der spredes i luften. Luftfugtere kan også tynde slimen i dine bihuler, hvilket kan gøre det nemmere at tømme næsen for snot og slim så du igen kan trække vejret normalt. Når du indånder den fugtige luft, vil du lindre den betændelse og irritation der forårsager tilstopningen.

Tag et varmt bad

Har du nogensinde haft en stoppet næse og opdaget, at du havde meget nemmere ved at trække vejret efter et varmt bad? Det er der en god grund til. Ligesom en luftfugter, kan dampen fra badet tynde slimen i din næse og bihuler og dæmpe betændelse. Resultatet er en nemmere vejrtrækning, i hvert fald i et stykke tid.

Du kan opnå den samme effekt ved at indånde damp fra en gryde eller balje med meget varmt vand. Fyld beholderen med meget varmt vand, placér et håndklæde over dit hoved og baljen og tag dybe indåndinger. Vær forsigtig så du ikke brænder dit ansigt på vandet eller dampen.

Drik masser af væske

Sørg for at indtage masser af væske når din næse er tilstoppet. Stort set alle slags væsker - vand, the, suppe, juice - kan holde dig hydreret når du er syg. Væsken hjælper med at tynde slimen i dine næsepassager, så presset på dine bihuler minimeres. Jo mindre pres, jo mindre betændelse og irritation.

 

Køb næsespray mod tilstoppet næse på mecindo.dk

Hos Mecindo.dk fører vi en række af markedets mest effektive næsesprays til de laveste priser. Otrivin, Zymelin og Klarigen giver dig luft i næsen, så du bedre kan sove og komme lettere igennem din forkølelse. Vælg den næsespray der passer til dit behov – med eller uden mentol. 

På mecindo.dk kan du købe alt inden for håndkøbsmedicin, helsekost, kosttilskud og personlig pleje. Vi har et bredt udvalg i hver kategori, så du finder nemt det du leder efter. Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Vi kan kontaktes via kontaktformularen, mail eller telefon. Du kan kontakte os på telefon og mail. Du kan forvente at få svar på din henvendelse i løbet af kun 24 timer i hverdagene