Tørre læber

Tørre og sprukne læber er som regel mest udbredt om vinteren, men også sollys og lav luftfugtighed kan spille ind på andres årstider. Det er derfor nødvendigt at holde læberne fugtige og velplejede, hvilket kan gøres med de nedenstående produkter. Længere nede på siden finder du desuden flere informationer om årsager, symptomer og behandling af tørre læber.
Læs mere Skjul

Kundernes favoritter

viser 1 til 48 af 66 (2 sider )

Tørre læber

Næsten uanset hvor meget man pakker sig ind, dækker sig til og skærmer af for vind, vejr og temperaturer er læberne stadig udsat for alle disse forhold.

Især når luften bliver kold og tør lider læberne derfor, og da huden på læberne er tyndere og derfor mere sårbar end andre steder på kroppen, er det ofte nødvendigt at passe ekstra på dem ved at smøre med et beskyttende middel.

Den tynde hud på læberne betyder bl.a., at man mister op til 10 gange så meget fugt gennem læberne som andre steder på ansigtet eller kroppen.

Kombineret med vejrforhold der dehydrerer læberne kan den tynde hud føre til rifter, flænger og sår der svier, bløder og er visuelt utiltalende.

Hvorfor får jeg tørre læber?

Som nævnt ovenfor er der tale om en dehydrering af læberne, som især skyldes vejrforhold som temperatur, vind, sol og luftfugtighed.

Koldt, tørt, blæsende og solrigt vejr har en tendens til at udtørre læberne meget hurtigt, hvilket især kan give problemer om vinteren eller udendørsferie om sommeren.

Tørre læber giver som regel en lyst til at slikke sine læber eller omkring munden. At gøre dette forværrer dog kun situationen, fordi spyttet sidenhen fordamper fra læberne og derved dehydrerer dem endnu mere.

Spyttet indeholder desuden syrer der hjælper med at nedbryde den mad vi spiser, men disse syrer kan også irritere den i forvejen udsatte hud på læberne.

Når læberne bliver så tørre, vil de til sidst slå revner og sprække, og disse revner kan sidenhen føre til infektioner og forkølelsessår, fordi der ikke længere er et beskyttende lag hud tilbage.

Sårene gør desuden ondt og kan være utiltalende at se på, så der er al mulig grund til at passe godt på læberne.

Sådan behandles tørre læber

Den normale løsning på tørre læber vil for de fleste mennesker være at anvende en læbepomade. Læbepomaden kan også fugte læberne en smule, men måske i højere grad give den beskyttelse som læberne har brug for.

Med cremer og salver der både danner et beskyttende lag og kontinuerligt giver læberne fugt opnår man dog den fulde effekt. Cremernes anden fordel er desuden, at de ikke gør læberne klistrede, hvilket kan være generende over længere perioder.

Hos Mecindo.dk fører vi flere forskellige fugtgivende læbecremer, hvis ingredienser er en smule forskellige, men alle giver den ønskede effekt af fugtede, stærke og sunde læber.

Læs mere Skjul