Hæmorider

Hæmoride creme og stikpiller til effektiv lindring.

Her findes et udvalg af hæmoride creme og andre præparater til behandling af hæmorider. Mange mennesker døjer med hæmorider. 

Forstoppelse, dårlige toiletvaner og graviditeter menes at bidrage til dannelsen af hæmorider. 

En hæmoride er i starten ofte placeret lige indenfor anus, men kan med tiden stikke ud fra anus. Hæmorider er ikke farlige, men kan dog være meget ubehagelige og give smerter og blødninger ved toiletbesøg samt kløe i de mellemliggende perioder.

Hos Mecindo har vi et stort udvalg af præparater der lindrer og behandler hæmorider.

Preparation H er et populært brand der fører en række lindrende produkter som hæmoride creme og renseservietter til brug mod smerte, irritation og kløe skabt af hæmorider. 

For en forebyggende virkning kan et fibertilskud som forebygger forstoppelse anbefales. Vi fører et udvalg af fibertilskud fra mærket Fybogel i flere varianter.


Viser 1 til 16 af 16 (1 sider)

Hæmorider

Hvad er hæmorider?

Hæmorider skyldes, at tarmslimhinden med de underliggende blodårer bliver løs og begynder at bevæge sig ud igennem endetarmsåbningen fx ved toiletbesøg, over tid kan det ende med, at hæmoriderne altid hænger uden for anus.

En hæmoride kan være til stede i mange år, men forblive uopdaget indtil symptomerne viser sig. Det er derfor vigtigt ikke at anstrenge sig for at skubbe afføringen ud af tarmen, da dette er en medgivende årsag til at presse hæmoriderne ud og det kan give blødninger, smerte og ubehag.

Hvis du observerer blod i afføringen, og har symptomer som nævnt ovenfor, bør du konsultere din læge. Denne vil derefter foretage en undersøgelse for at afklare, om der er andre mulige årsager til blødning, som kan være mere alvorlige. Der vil blive foretaget en undersøgelse af endetarmen for hæmorider.

Hvordan behandles en hæmoride ?

Nogle hæmorider kan bedres uden medicinsk behandling. Dette kan være tilfældet, hvis de er forårsaget af forstoppelse. Lægen kan anbefale en kostændring, som regel med en forøgelse af en fiberrig kost, bestående af grønne grøntsager, frisk frugt, fuldkornsprodukter og klid.

Indtagelse af 8 til 10 glas væske dagligt er tilrådeligt. 

Personer med hæmorider vil også blive bedt om at undgå belastning i forbindelse med toiletbesøg, da det risikerer at forværre deres hæmoride.

Ved toiletbesøg kan fødderne med fordel placeres på en lav skammel, for lette afføringen passage. Efter toiletbesøg er hygiejnen vigtig efterfølgende, da rester af afføring kan danne grobund for infektioner og yderligere kløe. Brug eventuelt lunkent vand fra håndbruseren til at skylle dig med, hvis muligheden forligger.

Hæmoride creme

En hæmoride creme anvendes ved:

Relativt små hæmorider kan behandles ved hjælp af hæmoride creme. Et par dages behandling med hæmoride creme er normalt nok, og derefter vil kløen langsomt forsvinde.

Det er vigtigt at bemærke at hæmoride creme ikke fjerner selve hæmoriden, men blot lindrer de ubehagelige symptomer i form af kløe og ømhed.

I mere alvorlige tilfælde er hæmoride creme ikke tilstrækkeligt og så kan en operation komme på tale. 

Her bliver hæmoriden fjernet kirurgisk ved en mindre operation. Efter enhver behandling for hæmorider, er det meget vigtigt at undgå forstoppelse og belastninger, fordi lidelsen ellers kan opstå igen.