Loppefrøskaller / psyllium husk

Fiberrigt kosttilskud, der hjælper fordøjelsen.

Hvad er loppefrøskaller?

Loppefrøskaller har været anvendt i mange, mange år, og det er ikke uden grund. Loppefrøskallerne stammer fra Psyllium planten, hvor skallen beskytter plantens frø. Oprindeligt stammer planten fra Indien, men dyrkes i dag også i bl.a. Pakistan, hvor det varme og tørre klima er perfekt for plantens vækst. 

På engelsk kaldes loppefrøskallerne for psyllium husks, på dansk loppefrøskaller. Navnet kommer af det græske ”Psýllos”, der på dansk betyder loppe. Højst sandsynligt blev frøene kaldt lopper pga. deres størrelse, form og måden hvorpå de små og lette skaller nemt flyver rundt. 

Blandt de mest populære loppefrøskaller finder du mærker som Sylliflor og HUSK.

Loppefrøskallers virkning

Loppefrøskaller har et højt indhold af polysakkaridet arabinoxylan, og det er lige præcis dette kulhydrat der giver loppefrøskallerne deres effektive virkning på fordøjelsen. 

De fleste anvender psyllium loppefrøskaller i forbindelse med:

 • Hård mave
 • Glutenfri bagning
 • En sundere fordøjelse

Loppefrøskaller kan indtages som hele frøskaller, som knuste skaller og som kapsler. Husk altid at drikke rigeligt med vand, når du indtager loppefrøskaller. Hvis ikke du drikker nok vand i forbindelse med indtagelsen af loppefrøskaller, kan det resultere i, at du får forstoppelse. De små loppefrøskaller suger meget væske og kan svulme op til 40 gange sin egen vægt. 

Når du blander loppefrøskaller med vand, suger de hurtigt væsken til sig og bliver til en tyk geleagtig masse. I mavesækken giver blandingen fylde og kan give en større mæthedsfornemmelse.

Det er vigtigt at du altid følger det enkelte produkts anvisninger, som du finder på pakken eller i produktbeskrivelserne her på Mecindo.dk. I anvisningen informeres du omkring dosis, væskemængde ved indtagelse af loppefrøskaller samt næringsindhold. 

Loppefrøskaller opskrifter

Psyllium frøskaller er rigtig gode at bruge i din smoothie, hvis du ønsker en bedre mæthedsfornemmelse, når du er på kur, eller hvis du bruger smoothies som måltidserstatning.

En sund smoothie kan bestå af 100 g spinat, 5 - 6 frosne jordbær, 1 banan, 1 - 1½ spsk. loppefrøskaller, 1 dl. friskpresset appelsinjuice, 1 dl. surmælksprodukt og 2 dl vand. Ved at bruge spinat og surmælksprodukt sparer du på frugt og juice og får dermed færre kulhydrater.

Hvis du ikke kan lide at indtage loppefrøskaller i mad, kan du i stedet købe husk kapsler.

Loppefrøskaller kan med fordel bruges i glutenfri bagning, hvor frøskallerne vil binde væsken og samle brødet. Det virker, lige meget om du indtager loppefrøskaller som drys på f.eks. yoghurt eller i en smoothie, eller du bruger husk kapsler

Populære loppefrøskalsprodukter

 • Biogan Økologiske loppefrøskaller psyllium
  Loppefrøskaller fra Biogan er af høj kvalitet og har deres oprindelse i Indien. Biogans loppefrøskaller er billige og derfor meget populære blandt vores kunder. 
 • SylliFlor Kakao loppefrøskaller
  Er smagen af loppefrøskaller ikke lige noget dig, kan du heldigvis finde loppefrøskaller med smagen af kakao. Drys det over yoghurten eller rør det i et glas vand. 
 • Spis Økologisk loppefrøskaller
  Økologiske loppefrøskaller med højt indhold af kostfibre. Loppefrøskallerne kan blandes i et glas vand, eller drysses på yoghurt, grød og så videre. God vej til en bedre fordøjelse.

Køb loppefrøskaller på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af de effektive og populære psyllium loppefrøskaller. Vi har loppefrøskaller fra alle de velkendte mærker som HUSK, Biogan og SylliFlor. Vælg bl.a. SylliFlor loppefrøskaller med smag af malt, æble og kanel, kakao og vanilje. Virkningen er det samme, men smagen gør at de der ikke bryder sig om den naturlige psyllium smag også kan få gavn af de fantastiske loppefrøskaller. Gør noget godt for din mave og tarme, og oplev en forbedret fordøjelse på kun få dage. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.