Loppefrøskaller / psyllium husk

Fiberrigt kosttilskud, der hjælper fordøjelsen.

Loppefrøskaller er et højfiberprodukt, som indeholder 85 % kostfibre. De er gode for fordøjelsen og for folk der lider af forhøjet kolesterol. Læs mere om loppefrøskaller, brug og virkning her på siden. Vi har et stort og spændende udvalg.

Kundernes favoritter

Hvad er loppefrøskaller?

Loppefrøskaller har været anvendt i mange, mange år, og det er ikke uden grund. Loppefrøskallerne stammer fra Psyllium planten, hvor skallen beskytter plantens frø. Oprindeligt stammer planten fra Indien, men dyrkes i dag også i bl.a. Pakistan, hvor det varme og tørre klima er perfekt for plantens vækst. 

På engelsk kaldes loppefrøskallerne for psyllium husks, på dansk loppefrøskaller. Navnet kommer af det græske ”Psýllos”, der på dansk betyder loppe. Højst sandsynligt blev frøene kaldt lopper pga. deres størrelse, form og måden hvorpå de små og lette skaller nemt flyver rundt. 


Loppefrøskallers virkning

Loppefrøskaller har et højt indhold af polysakkaridet arabinoxylan, og det er lige præcis dette kulhydrat der giver loppefrøskallerne deres effektive virkning på fordøjelse og kolesteroltallet. 

De fleste anvender psyllium loppefrøskaller i forbindelse med:

 • Diarré
 • Forstoppelse
 • Irriteret tyktarm
 • Glutenfri bagning
 • En sundere fordøjelse
 • Regulering af kolesterol i blodet

Hvis du oplever problemer med lige netop fordøjelsen, har diarré, forstoppelse, irriteret tyktarm o.lign. så kan du glæde dig over, at loppefrøskaller er et anerkendt naturlægemiddel, som er godkendt af Sundhedsstyrelsen til at virke mod disse lidelser. 

Loppefrøskaller kan indtages som hele frøskaller, som knuste skaller og som kapsler. Husk altid at drikke rigeligt med vand, når du indtager loppefrøskaller. Hvis ikke du drikker nok vand i forbindelse med indtagelsen af loppefrøskaller, kan det resultere i, at du får forstoppelse. De små loppefrøskaller suger meget væske og kan svulme op til 40 gange sin egen vægt. 

Når du blander loppefrøskaller med vand, suger de hurtigt væsken til sig og bliver til en tyk geleagtig masse. I mavesækken giver blandingen fylde og kan give en større mæthedsfornemmelse. I tarmene påvirker loppefrøskallerne kolesterolet, samt påvirker blandingen tyndtarmens omsætning af næringsstoffer positivt. 

Det er vigtigt at du altid følger det enkelte produkts anvisninger, som du finder på pakken eller i produktbeskrivelserne her på Mecindo.dk. I anvisningen informeres du omkring dosis, væskemængde ved indtagelse af loppefrøskaller samt næringsindhold. 


Loppefrøskaller opskrifter

Psyllium frøskaller er rigtig gode at bruge i din smoothie, hvis du ønsker en bedre mæthedsfornemmelse, når du er på kur, eller hvis du bruger smoothies som måltidserstatning.

En sund smoothie kan bestå af 100 g spinat, 5 - 6 frosne jordbær, 1 banan, 1 - 1½ spsk. loppefrøskaller, 1 dl. friskpresset appelsinjuice, 1 dl. surmælksprodukt og 2 dl vand. Ved at bruge spinat og surmælksprodukt sparer du på frugt og juice og får dermed færre kulhydrater.

Hvis du ikke kan lide at indtage loppefrøskaller i mad, kan du i stedet købe husk kapsler.

Loppefrøskaller kan med fordel bruges i glutenfri bagning, hvor frøskallerne vil binde væsken og samle brødet. Det virker, lige meget om du indtager loppefrøskaller som drys på f.eks. yoghurt eller i en smoothie, eller du bruger husk kapsler

En typisk dosis af HUSK loppefrøskaller ved forstoppelse, diarré eller irritabel tyktarm er:

 • Voksne: 2-3 måleskeer morgen og aften 
 • Børn over 6 år: 1 måleske morgen og aften


Loppefrøskaller og vægttab

Der er nogle der bruger loppefrøskaller i forbindelse med deres vægttab. Det skyldes, at loppefrøskallerne som sagt giver en større mæthedsfornemmelse da de fylder en del og opholder sig længe i mavesækken. Mæthedsfornemmelsen gør for mange, at de ikke føler sult så ofte som før, og dermed spiser de mindre. Loppefrøskaller har et meget lavt indhold af fedt og ingen kulhydrater, men i stedet op til 85 gram fibre pr. 100 gram. 


Bivirkninger ved loppefrøskaller

Selvom psyllium loppefrøskaller er et fantastisk kosttilskud, er der nogle ting nogle personer skal være opmærksomme på. Når du indtager loppefrøskaller, nedsættes transporttiden i tarmene, hvilket kan påvirke virkningen af forskellige typer medicin/lægemidler. Det betyder ikke, at du ikke kan tage medicin og samtidig gøre brug af loppefrøskaller. Det er dog vigtigt, at du sørger for at indtage loppefrøskaller én time før, eller to timer efter anden medicin. 

En almindelig bivirkning som man kan opleve i forbindelse med opstarten af psyllium loppefrøskaller er, at der kan opstå ubehag i maven, og øget luftafgang. Disse symptomer forsvinder dog ofte inden for 1-2 dage, når maven og tarme har vænnet sig til den ekstra mængde kostfibre. 

Der er nogle sygdomme der gør, at du ikke bør tage loppefrøskaller. Det gælder ved sygdomme i spiserøret, hvis du har dårligt reguleret diabetes (loppefrøskaller påvirker glukoseoptagelsen) eller hvis du i forvejen døjer med slemme mavegener. 

Vælger du at gøre brug af loppefrøskaller pga. vedvarende diarré, bør du kontakte din læge først. Diarré over længere perioder skal undersøges af lægen, for at finde ud af, hvad der evt. måtte ligge til grund. 


Populære loppefrøskalsprodukter

 • Biogan Økologiske loppefrøskaller psyllium
  Loppefrøskaller fra Biogan er af høj kvalitet og har deres oprindelse i Indien. Biogans loppefrøskaller er billige og derfor meget populære blandt vores kunder. 
 • SylliFlor Kakao loppefrøskaller
  Er smagen af loppefrøskaller ikke lige noget dig, kan du heldigvis finde loppefrøskaller med smagen af kakao. Drys det over yoghurten eller rør det i et glas vand. 
 • HUSK Psyllium frøskaller
  Psyllium frøskaller fra HUSK er det mest kendte loppefrøskalsprodukt i Danmark. Du kan vælge mellem pakningsstørrelser fra 200 gram – 1 kg. Desuden er HUSK godkendt af Sundhedsstyrelsen som naturlægemiddel. 
 • Spis Økologisk loppefrøskaller
  Økologiske loppefrøskaller med højt indhold af kostfibre. Loppefrøskallerne kan blandes i et glas vand, eller drysses på yoghurt, grød og så videre. God vej til en bedre fordøjelse.


Køb loppefrøskaller på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af de effektive og populære psyllium loppefrøskaller. Vi har loppefrøskaller fra alle de velkendte mærker som HUSK, Biogan og SylliFlor. Vælg bl.a. SylliFlor loppefrøskaller med smag af malt, æble og kanel, kakao og vanilje. Virkningen er det samme, men smagen gør at de der ikke bryder sig om den naturlige psyllium smag også kan få gavn af de fantastiske loppefrøskaller. Gør noget godt for din mave og tarme, og oplev en forbedret fordøjelse på kun få dage. 

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene. 

Læs mere Skjul