Makeup

Få din naturlige skønhed frem i lyset

viser 1 til 48 af 413 (9 sider )

Hvad er makeup?

Makeup er produkter der kan ændre dit ansigts udtryk, dække hudlidelser eller give dit ansigt mere fylde eller farve. Der findes masser af forskellige produkter i kategorien makeup, og de har hver deres egenskaber og brugsområder. Makeup kaldes også for sminke, og er en lang række af kosmetiske produkter i form af bl.a. mascara, blush, neglelak og læbestift. 


Husk at fjerne din makeup

Efter en hel dag eller aften med makeup i ansigtet, er det vigtigt for både dig og huden at fjerne makeupresterne. Huden har sværere ved at ånde og regenerere når du har makeup på, og derfor oplever mange at få tør, irriteret og kløende hud, hvis ikke de sørger for at rense og pleje huden. Makeup indeholder mange forskellige ingredienser hvoraf ikke alle er lige sunde for huden. Desuden kan makeup tilstoppe hudens porer, hvilket resulterer i bumser og hudorme. 

En god måde at rense huden for makeup, er ved at bruge et renseprodukt i form af enten face wash, rensemousse, cleansing foam eller rensemælk. De fleste af produkterne skal påføres en let fugtig hud, og masseres rundt i hele ansigtet. Derefter skylles renseproduktet af huden – sørg for at fjerne det hele.

Efter en effektiv rens af huden, har den brug for fugt og næring. Brug en god ansigtscreme der passer til din hud, og smør hele ansigtet, hals og nakke. Du kan vælge en ansigtscreme der kan bruges uanset om det er dag eller nat, men der findes også cremer specielt udviklet til natten eller dagen. Forskellen på dag- og natcremer er, at dagcremerne er udviklet til at beskytte huden mod dagens påvirkninger. Natcremen derimod, er udviklet til at berolige huden, give den intensiv pleje og næring i løbet af natten hvor huden for alvor regenererer. Du kan med fordel rense og pleje ansigtet både morgen og aften. Huden kan afgive en del hudfedt og sved i løbet af natten, og derfor får du en sundere hud og et bedre resultat ved brug af makeup, hvis du også renser den om morgenen. 


Makeup produkter

Når du vælger makeup, støder du på mange typer og kategorier. Herunder har vi i en liste redegjort for de overordnede makeupkategorier. Sørg altid for at lukke lågene på dine makeupprodukter, og opbevar dem tørt og køligt og ikke i direkte sollys. 

Blush 
Findes i et utal af fantastisk flotte farver og bruges bl.a. til at give kinderne farve. Blush er en pudder, der påføres huden med pensel. Ofte medfølger der en pensel når du køber en blush – ellers finder du et bredt udvalg af pensler og børster her.

Concealer
Brug en concealer til at dække mørke områder, uren hud eller andre ujævnheder i huden. Oftest bruges en concealer kun på mindre områder i ansigtet. Hvis du har brug for et makeupprodukt der kan dække større områder, skal du bruge en foundation. Vælg en concealer der passer til det område i ansigtet du skal bruge den i. 

Foundation
Når du vælger foundation skal du vælge ud fra din hudtype. Hvis ikke den passer til lige netop din egen hudtype, bliver du ikke glad for den og ender med blot at spilde dine penge. En foundation påføres ved at starte indefra og ud. Start i midten af ansigtet, og smør det ud til siderne.

Pudder
Med pudder kan du give dit ansigt en ensartet og blød glød, uden at huden kommer til at se fedtet ud. Desuden får pudder din foundation til at holde længere – også i varmt vejr.

Læbestift
En læbestift giver dig dine læber lige den farve du ønsker. Mange læbestifte giver også fugt og næring til læberne, så du nemt slipper for tørre og sprukne læber.

Mascara
Mascara farver øjenvipperne og giver dem fylde. Nogle spreder øjenvippehårene mere end andre og får dem til at se større og længere ud.

Neglelak
Det er ikke kun til ansigtet du finder makeup. Med en neglelak kan du give dine negle farve så de matcher din makeup i ansigtet, eller matcher dit tøj. Makeup findes også uden farve og giver dermed blot glansfulde negle.

Øjenskygge
Påfør øjenskygge på dine øjenlåg og under øjnene. Du kan bruge en øjenskygge på forskellige måder, alt efter hvilket resultat du ønsker.

Makeupbørster/pensler
Find din favorit makeup børste, makeup pensel eller makeup svamp, og brug den sammen med dine favorit makeupprodukter. Udvalget af pensler og børster er stort, og du finder helt sikkert en der passer til dig og dit behov. 


Makeup med økologiske ingredienser

Et økologisk makeup-/kosmetikprodukt kan først kaldes økologisk, når indholdet af økologiske ingredienser er 95% og over. Hvis produktet indeholder under 95% økologiske ingredienser, står procentdelen af økologiske ingredienser markeret på produktet. 


Rengør dine makeup pensler 

Dine makeupprodukter kan hurtigt blive til nogle bakteriebomber, med mindre du engang imellem rengør produkterne. Du skal især være opmærksom på dine børster der både er i kontakt med produkterne, huden og borde eller kurve. På grund af kontakten med så mange overflader, samler børster og pensler hurtigt en masse bakterier sammen. 

Du kan vaske børsterne under varmt vand – ikke brandvarmt, men varmere end lunkent. Brug lidt shampoo og massér den godt ind i den våde børste. Skyl godt med vand og lad børsten tørre. Dette er også en god idé altid at gøre, inden du bruger en børste for første gang. Så slipper du for at der sidder urenheder i børsten inden den kommer i kontakt med huden. 

Vil du have et mere effektivt produkt til rensning af dine pensler og børster, findes der forskellige renseprodukter specielt fremstillet til dine makeup pensler og børster. Du finder Idun Minerals Brush Cleaner og B. Hofmann flydende rens til kosmetikpensler der effektivt og skånsomt renser dine makeupbørster så du slipper for ujævn makeup og uvelkomne bakterier. 

Urenhederne behøver ikke være kemirester, men det kan også være små stykker af børstens hår der i sidste ende kan lægge sig rundt i makeuppen.


Køb makeup på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et enormt udvalg af makeup – også økologisk makeup. Gør noget godt for dig selv og prøv et vores mange flotte makeupprodukter. Produkterne kan bruges af de fleste, og bestiller du i dag, kan du have dine nye skønhedsprodukter inden for blot 2-4 hverdage. Skulle du have spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon.