Vælg Kategori

Dagcreme

viser 1 til 48 af 238 (5 sider )

Hvordan anvender man dagcreme bedst? 

 

  1. Først og fremmest bør du kende fordelene ved at bruge fugtighedscreme i ansigtet. Fugtighedscremer er i al almindelighed gode for din hud da opfrisker din hud og forebygger for tidlig aldring i form af rynker og tydelige linjer. Derudover fugter den jo også huden og sørger for at holde din hud fugtet gennem hele dagen. Nogle – ikke alle, men efterhånden de fleste dagcremer indeholder SPF. Du bør altid søge efter en dagcreme med SPF da især de farlige stråler for solen kan være ubarmhjertige på huden og give dig rynker. 
  2. Vask altid dit ansigt før påføring af creme. En god hudplejerutine er at vaske ansigtet to gange dagligt – en gang om morgenen og en gang om aftenen. Påfør ansigtscremen mens dit ansigt stadig af fugtigt. 
  3. Placér den nødvendige mængde fugtighedscreme i håndfladen. Hvert forskelligt produkt vil komme med forskellige anbefalinger af mængde. 
  4. Derefter masserer du blidt cremen ind ved at bevæge fingrene over huden i blide, cirkulære bevægelser. Husk altid at inkludere din hals i -både din vask og fugtgivende rutine. 
  5. Lad altid din fugtighedscreme tørre ind 1-2 minutter før du anvender makeup eller solcreme. 

 

Hvilken hudtype er jeg?

Der er fire forskellige sunde hudtyper. Læs med her og få en forståelse for hvilke typer der findes – og hvem ved, måske kan du finde ud af hvilken hudtype du har.

Normal hud: folk med normal hud har: fine porer, gode blodcirkulation, ingen urenheder, blød og glat struktur, frisk farve og ensartet gennemsigtighed – og er ikke udsat for nogle former for sensivitet.

Tør hud: ”Tør hud”, betyder du producerer mindre talg end normal hud. Tør hud findes i varierende sværhedsgrader og i forskellige former. Flere kvinder end mænd lider af tør hud. Nogle af årsagerne til tør hud kommer når huden mister vand i de dybere hudlag. Dette gør den når du sveder, eksempelvis ved varme, stress og aktivitet. Tør hud skyldes en mangel på nogle af de naturlige fugtfaktorer såsom karbamid og på en mangel af epidermale lipider ceramider, fedtsyrer og kolesterol. Derfor kan hudens barrierefunktion blive svækket og det er derfor vigtigt at fugte den tørre hud ofte og med den rette creme som indeholder nogle af de aktive stoffer som din hud mangler.

Fedtet hud: ”fedtet hud” beskriver en hudtype som – modsat tær hud har en forhøjet tagproduktion. Nogle af forholdene som udløser overproduktion af talg, kommer her: genetik, hormonelle ændringer/ubalancer, stress, medicin, kosmetik som lukker porerne. Fedtet hud kendetegnes ved at have forstørrede klart synlige porer, en tykkere og bleg hud, og til sidst en skinnende glans. Fedtet hud kan være udsat for akne i forskellige former og hudorme.

Kombineret hud: her varierer hudtypen i T-zonen(pande,næse,hage) og kendetegnes ved at T-zonen er fedtet, og at porerne derfor er forstørrede i dette område og at kinderne er normale eller tørre.

Ændres huden med alderen?

Kort sagt, ja det gør den. De mange interne såvel som eksterne faktorer der påvirker din huds tilstand. Nogle af faktorerne ser du her:

  • Klima & forurening 
  • Medicin 
  • Stress 
  • Arvelige faktorer 

Hudtilstanden kan måles på hudens tegn på aldring, farve, talg- og svedproduktion og naturlige fugtfaktorer.

Aldring: Efterhånden som hudtyper ældes, mister huden volumen og fasthed. Se også alle vores populære anti-age produkter fra Filorga.

Hudens farve: Hudens basisfarve bestemmes af fastheden i overhuden og fordelingen af melanin. Hudens rødmen bruges også som målestok og indikere kvaliteten af cirkulation og kan være med til at identificere hudtilstande såsom rosacea.

Talg og svedproduktion: Mængden af talg der produceres styrer effektiviteten af barrierefunktionen. Svedkirtler producerer sved for at bevare den optimale temperatur. For stor eller lav produktion kan påvirke hudens tilstand.

Naturlige fugtfaktorer: aminosyrer binder vand i huden, bevarer dens elasticitet og smidighed og forhindrer at den bliver udtørret.

Hudsensitet: sart hud er hud som let bliver irriteret og får rødme, udslet, svie, kløe og en brændende fornemmelse.

Vil du gerne undgå en for tidlig aldring af huden?

Så skal du rense huden og give den fugt 2 gange dagligt uanset hudtype. Husk også altid at supplere med solcreme (hele året!) eller bruge en dagcreme med solcreme i. Mangler du en rynkecreme ? se vores udvalg af rynkecremer her