Renseprodukter

Det er vigtig med en sund renserutine af dit ansigt. Dit ansigt er hele tiden på overarbejde og bliver udsat for alle mulige former for forurening. Pas på dit ansigt og finde produkterne til en ordentlig renserutine her!

Kundernes favoritter

viser 1 til 48 af 133 (3 sider )

Hvorfor er det vigtigt at rense ansigtet?

For at få og vedligeholde en smuk og strålende hud, er det utroligt vigtigt at rense ansigtet.

At fjerne fedt, skidt, olie og andet snavs er vigtigt, da dit ansigt hele dagen igennem er dækket med bakterier, forurening, virus, skidt og døde hudceller. Derfor skal dit ansigt vaskes dagligt, så urenhederne kan fjernes og efterlade huden ren og frisk. 

Hvis ikke du vaskede ansigtet, ville det blive dækket med et tykt lag skidt, som ville gøre det svært at trænge ind for andre produkter.

Brugen af en god fugtighedscreme, er også utroligt vigtigt når det gælder om at opretholde et passende niveau for hydrering af huden. At rense huden vil balancere pH værdien i huden og vil muliggøre en tilstrækkelig vand og fugtoptagelse.

Små kirtler under huden producere olie som er kaldet sebum og hvis opgave er at beskytte huden mod farerne udenfor. Men hvis huden er overdreven snavset, kan dette blokere hårsækken hvorfra olien kommer ud og bakterierne kan trænge ind og forårsage betændelse.

 Netop derfor er det vigtig med en grundig renserutine, så man kan holde huden frisk, smidig, glødende og ren.

Her på siden kan du finde et udvalg af rensende produkter, du kan anvende for at få en ren hud og en flot hud i ansigtet.

Alt afhængigt af din hudtype, skal du vælge nogle specifikke produkter. Se herunder hvilke renseprodukter der vil passe til din specifikke hudtype.

Har du kombineret & fedtet hud?

Hvis du har en kombineret, fedtet hud, er det bedst at holde igen med de hårdføre renseprodukter, som indeholder alkohol og sæbe.

Prøv at behandle huden som en normal hudtype, med det er nødvendigt at du er forholdsvis vedholdende, når det kommer til dine renserutiner, og sørger for at fugte din hud rigeligt efterfølgende. Det er nemlig vigtigt at normalisere din hud, ikke strippe den for al sin fugt og fedtstof.

Din hud bør være helt fri for makeup forend du renser din hud for sidste gang. Skift din vatrondel to til tre gange og genfugt den med rensevand, til den er helt ren og fri for makeup rester.

Har du også uren hud, kan der være behov for et ekstra renseprodukt til aftenrutinen, da alle rester af forurening og makeup skal fjernes.

Har du sensitiv hud?

Sensitiv hud betyder ofte en kombination af tør og sensibel hud. Derfor er det smartest at gå efter produkter i mælkeform uden parfume og rens huden af med en fugtig vatrondel. Deette vil berolige og fugte din hud. Vær opmærksom på at din hud i nogle tilfælde også kan reagere på naturlige duftstoffer fra æteriske olier.

Har du tør hud?

Hvis din hud reagere med svie, rødme og en stram fornemmelse og særligt om vinteren, har du nok tør hud. Din hud har altså brug for en masse fugt, både indvendigt og udvendigt. Gå efter milde renseprodukter i mælkeform og gå helt uden om alkohol og parfume. Samtidigt skal du rense huden 2 gange om dagen. 

Rensende olie, der mildt opløser hudens overskydende fedt og snavs vil samtidigt fugte hudens overflade. Fjern rester af olie med en mild rensevand på en vatrondel.

De bedste tips til sund hudpleje 
  • Brug læbepomade 
  • Beskyt dig mod solen 
  • Drik rigeligt med vand
  • Hav en fast renserutine
  • Husk at give fugt selvom du har tendens til fedtet hud

Har du uren hud?

Få her en nem guide til hudpleje mod uren hud.

1. Rens ansigtet med et mildt renseprodukt

2. Anvend en salicylsyre eksfoliering, som vil mindske forekomsten af nye bumser. Undgå en skrub med korn, da denne er for hård ved din hud

3. Brug en fugtgiver med effektive og beroligende ingredienser. Afhængigt af din hudtype skal du være opmærksom på at din hud får nok fugt.

Herunder kan du læse 7 myter omkring uren hud:

Fed kost og bumser

De fleste tænker sig, at fedtet mad som pommes fritter og grill-kylling giver bumser. Men eksperterne siger, at det snarere er mælk, der giver problemer med uren hud, fordi mælken indeholder hormoner, der kan virke forstyrrende på huden.

Når uren hud er akne

En del mennesker er længe om at acceptere lidelsen akne. De fortsætter derfor med at benytte almindelige håndkøbsprodukter til rensning af uren hud, hvor de i stedet burde gå til lægen og få recept på virksom medicin.

Makeup er okay

Makeup opfattes ofte som en skurk i forhold til uren hud. Men faktisk kan de fleste vandbaserede typer makeup benyttes. Du skal blot være opmærksom på at fjerne makeuppen grundigt, og gerne vælge en særlig senstiv udgave uden parfume.

Accepter ikke uren hud

Især i den lidt ældre generation er der en holdning om, at uren hud er en normal tilstand, som man må acceptere og derfor ikke behøver gøre noget særligt ved. Men dette er ikke en god tankegang, for du kan bestemt både forebygge og behandle uren hud, og du bør helt sikkert ikke tøve med behandling.

Akne smitter ikke

Akne smitter bestemt ikke, hverken mellem mennesker, eller fra det ene sted på kroppen til det andet. Altså: En bums på næsen kan aldrig smitte, så du for eksempel også får en bums på hagen.

Pas på solbadning

Solskin opfattes af mange som en god behandling af uren hud. Til dels er det rigtigt, at solen kan afhjælpe problemer med uren hud og akne, men det er vigtigt, at det kun er solbadning med måde. Overdreven soldyrkning kan skade din hud alvorligt.


Læs mere Skjul