Baldrian

Få en bedre søvn med baldrian og humle. Baldrian er kendt for sine afslappende og beroligende virkning på kroppen, og er især velegnet i forbindelse med søvnløshed. Se vores udvalg af baldrian og humle produkter her på siden, og bliv klogere på hvad baldrian er og hvordan det virker.

Hvad er Baldrian?

Baldrian er en urt der gennem mange, mange år er blevet anvendt i behandlingen af søvnløshed og uro i kroppen. Baldrian kaldes også for valeriane og vokser vildt i Danmark samt mange andre lande, hvilket gør den til den bedst kendte plante der bidrager til en naturlig søvn. Faktisk findes der omkring 150 arter af baldrian i både Europa, Nordamerika og Asien, men det er kun roden fra Valeriana der bruges i forbindelse med søvnløshed. 


Baldrian og humle

Mange baldrian produkter indeholder også humle. Humle er en slyngplante der kan blive op til hele 8 meter højt. Humlen findes både vildt i planten, men også i dertil indrettede haver. Der hvor flest kender humlen fra, er dens tilstedeværelse i ølbrygningen. Men faktisk har humle også en positiv påvirkning på søvnløshed. Ved at anvende baldrian og humle i et og samme produkt opnår man de positive synergier de i samspil giver.


Hvordan virker baldrian?

Ved at indtage baldrian i form af tabletter, te eller dråber inden sengetid, har baldrian en afslappende virkning på kroppen. Baldrian må kun anvendes i korte perioder, da langtidsvirkningen af baldrian på kroppen endnu ikke er kendt og dokumenteret. 

Følg altid det enkelte produkts anvisning. Der er nemlig forskel på den daglige dosis, ved brug af de forskellige produkter. Det er også vigtigt at bemærke, at virkningen varierer fra person til person. Derfor vil nogle opleve at blive trætte og afslappede hurtigere end andre. 

Hvis du er gravid eller ammende, bør du altid tale med din læge først, før du begynder at anvende baldrian mod søvnløshed. 


Søvn er vigtigt

Vi har alle brug for søvn, nogle mere end andre og behovet for søvn ændrer sig i takt med alderen. Når vi sover, får kroppen ro til at genopbygge sig selv og restituere. Hvis ikke vi får nok søvn, går det i sidste ende ud over immunforsvaret og den kognitive funktion som f.eks. koncentration og hukommelse. 

Det er svært at sætte tal på, hvor mange timer vi hver især konkret har behov for at sove. Mindre børn har brug for meget søvn da hele kroppen og hjernen udvikler sig. Fra midten af 20’erne og frem har vi dog behov for omkring 7-7,5 timers søvn hver nat. Nogle har måske brug for mindre og andre for mere. Det vigtigste er, at du føler dig frisk og veludhvilet dagen efter. 


Undgå blåt lys

En ting som mange af os er slemme til, er at se tv eller bruge computer/mobil inden vi lægger os til at sove. Når vi kigger på en skærm, udsættes vi for det der også kaldes ”blåt lys”. I løbet af dagen sker der ikke så meget ved at kigge på en skærm, men gør vi det inden vi skal sove, trigges hjernen til at tro, at det er dag. 

Når øjnene udsættes for dagslys, samt blåt lys, nedsættes produktionen af melatonin som er kroppens søvnhormon. Dermed får vi sværere ved at falde i søvn, samt at få en god og dyb søvn hele natten. 

Det bedste du kan gøre er, at slukke tv, pc og lægge mobilen væk 1-1,5 time inden du skal sove. På den måde kan hjernen vænne sig til mørket, producere melatonin og forberede sig på at skulle sove. Hvis du bare ikke kan lade telefonen ligge, er der i dag en natte-indstilling på de fleste telefoner og tablets. Ved at aktivere nat-indstillingen, reduceres mængden af blåt lys på skærmen. På iPhone kaldes den ”Night shift” og på Android telefoner har indstillingen forskellige navne alt efter model og mærke. 

Nogle mener endda, at telefonernes stråling kan påvirke søvnen. Det gælder især hvis telefonen ligger på natbordet eller i sengen omkring hovedet. Derfor har Radicover specialiseret sig i at fremstille covers til telefoner, som beskytter mod stråling. Læs mere og find dem her.


Køb baldrian og humle på Mecindo.dk

Få en bedre søvn med et af vores baldrian og/eller humle produkter. Du finder både baldrian i form af tabletter, kapsler, te og dråber. Teen er selvfølgelig koffeinfri, og dråberne kan dryppes direkte i munden, eller blandes i et lille glas vand. De fleste produkter skal tages 20-30 minutter inden sengetid for at du opnår den bedste virkning.

Vi har billige priser, og du kan få dine varer leveret til din private adresse inden for 2-4 hverdage. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon. 

Læs mere Skjul