Ægløsningstest

Nøjagtige hjælpemidler til graviditet.

Hos Mecindo kan du nu købe meget nøjagtige og også billige ægløsningstest. Prøver du på at blive gravid, så er det vigtigt, at du ved, hvornår du har ægløsning, og dette kan en ægløsningstest hjælpe dig med at finde ud af. 

Hvorfor bruge en ægløsningstest?

Du får ægløsning ca. 14 dage efter din sidste menstruation, og du kan tælle dig frem, ved at tælle fra første dag i din sidste menstruationsperiode.
Denne metode har du måske prøvet nogle gange, uden at du alligevel er blevet gravid, og så er det på tide, at du forsøger dig med en ægløsningstest. En ægløsningstestmåler på indholdet af LH hormonet (det luteiniserende hormon) i din krop - koncentrationen af dette hormon stiger 24-36 timer før ægløsning, så når din ægløsningstest er positiv, så skal I have samleje de næste par dage, for det er nemlig dér, du kan blive befrugtet.

En ægløsningstest hvornår og hvordan?

Først og fremmest skal du vide, hvor lang din menstruationscyklus er. Hos nogle kvinder er den præcis 28 dage, men det kan variere med ret mange dage hos forskellige kvinder. På testens medfølgende skema kan du se, på hvilken dag du skal begynde at teste dig selv (er din cyklus 28 dage, skal du begynde på dag 11).
Du skal tisse i en kop og derefter bruge en teststrimmel til at måle indholdet af LH hormonet i din urin. 24 - 48 timer efter den dag, hvor testen er positiv (udførlig beskrivelse medfølger testen), kan du prøve at blive gravid.
Og da sædceller kan overleve op til 72 timer i din livmoder, kan I starte, allerede når testen er positiv, men I skal være opmærksomme på, at chancen for gravitditet er størst 24 - 48 timer efter.