Ægløsningstest

Nøjagtige hjælpemidler til graviditet.

Hvad er en ægløsningstest?

Med en ægløsningstest kan du måle koncentrationen af LH-hormonet. LH-hormonet måles via urin og er den positiv, er chancen for at blive gravid størst. 


Clearblue ægløsningstest

Normalt kan en ægløsningstest kun bruges én gang, hvorefter den kasseres. Den digitale ægløsningstest fra Clearblue kan derimod bruges hele 10 gange. Den måler to urin fertilitetshormoner, nemlig E3G og LH. 


Pharmaforce ægløsningstest

En nem og enkel ægløsningstest der viser resultatet indenfor få minutter. Testen har en stor nøjagtighed – hele 99,8%. Du kan bruge testen lige når det passer dig, altså døgnet rundt. 


Hvorfor skal man tage en ægløsningstest? 

Du får ægløsning ca. 14 dage efter din sidste menstruation, og du kan tælle dig frem, ved at tælle fra første dag i din sidste menstruationsperiode. Denne metode har du måske prøvet nogle gange, uden at du alligevel er blevet gravid, og så er det på tide, at du forsøger dig med en ægløsningstest. 

En ægløsningstestmåler på indholdet af LH-hormonet (det luteiniserende hormon) i din krop - koncentrationen af dette hormon stiger 24-36 timer før ægløsning, så når din ægløsningstest er positiv, så skal I have samleje de næste par dage, for det er nemlig dér, du kan blive befrugtet.


Hvornår skal man tage en ægløsningstest og hvordan virker den?

Først og fremmest skal du vide, hvor lang din menstruationscyklus er. Hos nogle kvinder er den præcis 28 dage, men det kan variere med ret mange dage hos forskellige kvinder. På testens medfølgende skema kan du se, på hvilken dag du skal begynde at teste dig selv (er din cyklus 28 dage, skal du begynde på dag 11).

Du skal tisse i en kop og derefter bruge en teststrimmel til at måle indholdet af LH-hormonet i din urin. 24 - 48 timer efter den dag, hvor testen er positiv (udførlig beskrivelse medfølger testen), kan du prøve at blive gravid. Og da sædceller kan overleve op til 72 timer i din livmoder, kan I starte, allerede når testen er positiv, men I skal være opmærksomme på, at chancen for graviditet er størst 24 - 48 timer efter, altså 1-2 dage.

Du bør desuden tage ægløsningstesten på samme tidspunkt hver dag. Alt efter producenten af din ægløsningstest, kan der være forskellige anbefalinger. Nogle anbefaler at du tager testen om morgenen, om aftenen eller noget tredje. 


Køb ægløsningstest på mecindo.dk

Vælg den ægløsningstest der passer til dig og dit behov. Du kan vælge mellem den digitale test eller almindelige ægløsningsstrips. Uanset dit valg, får du hurtige og nøjagtige målinger.

Vidste du, at vi på mecindo.dk også forhandler et stort udvalg af håndkøbsmedicin, sygeplejeartikler, kosttilskud, helsekost og personlig pleje? Gå på opdagelse i vores sortiment og vælg de produkter du kan bruge. Når du bestiller får du dine varer leveret inden for kun 2-4 hverdage.

Har du spørgsmål til et produkt eller din ordre, er du altid velkommen til at kontakte mecindo kundeservice. Du kan kontakte os på telefon og mail. Vi svarer altid på mails inden for 24 timer i hverdagene.