Æteriske olier

Æteriske olier bruges til fysisk- og aromaterapeutisk behandling. Du finder et stort udvalg af alle de velkendte æteriske olier her på siden. Desuden giver vi dig her på siden viden om brugen af olierne, samt hvad æterisk olie består af. 

Kundernes favoritter

viser 1 til 48 af 111 (3 sider )

Hvad er æteriske olier?

Æteriske olier er olier i koncentrereret form som udvindes fra planter, træer, blomster osv., og bruges i et væld af forskellige produkter. Den æteriske olie findes normalt i én af plantens dele, og består af en yderst kompleks sammensætning. De mest almindelige stoffer der findes i de æteriske olier er:

 • Alkoholer
  Monoterpen alkolhol er det indholdsstof der har betydning for oliens antiseptiske og antivirale virkning. Når denne type alkohol findes i en æterisk olie der anvendes aromaterapeutisk, har alkoholen også en opløftende virkning på kroppen.

 • Estere
  Giver typisk duft til den æteriske olie, og derfor indeholder aromaterapeutiske olier dette stof.

 • Aldehyder
  Har en desinficerende og antiinflammatorisk virkning.

 • Ketoner
  Der er stor forskel på hvilken virkning ketoner har. Nogle er giftige, mens andre er regenererende og virker slimløsende. 

 • Fenoler
  De plantestoffer der har den bedste antiseptiske virkning, kaldes for fenoler. Fenoler anvendes ofte kun i korte perioder.

 • Laktoner
  Laktoner har en slimløsende effekt.

 • Kumariner
  Ved brug af nogle kumariner øges kroppens sensitivitet overfor UV-stråler. Derfor skal æteriske olier med indhold af kumariner ikke anvendes i forbindelse med f.eks. solbadning. Derudover er kumarin altid deklareret som allergifremkaldende, jf. EU-lovningen. 
Det der bestemmer den æteriske olies fysiske-, kemiske- og aromaterapeutiske virkning, er sammensætningen af alle de overstående indholdsstoffer. 
For at udvinde de æteriske olier gøres der brug af enten presning, ekstraktion eller destillering. 

Er æteriske olier og vegetabilske olier det samme?

Nej – æteriske olier og vegetabilske olier er ikke det samme. De æteriske olier er som nævnt udvundet i koncentreret form fra planter, blomster, træer osv. Æteriske olier kaldes også essentielle olier, da æteriske olier på engelsk kaldes essential oils. 
Vegetabilske olier er olier som olivenolie, solsikkeolie og mandelolie. De vegetabilske olier presses ved kold- eller varmpresning.

Hvad bruges æteriske olier til?

Æteriske olier kan anvendes i mange forskellige situationer. Det er vigtigt at du undersøger, om olien du vælger, kan bruges i den sammenhæng du ønsker. Æteriske olier kan bl.a. bruges i forbindelse med:

 • Et bad: tilføj omkring 5-10 dråber i badekarret.

 • Massage: Vælg en god basisolie og tilføj 10-15 dråber af den æteriske olie. Masser olien godt ind i huden, og oplev en følelse af afslappethed og afspænding. 

 • Aromaterapi og indånding: Kog en mængde vand, tilføj 3-6 dråber af den valgte æteriske olie. Hold dit hoved ind over en skål med det varme vand, og læg et håndklæde over hoved og nakke. Indånd dampende med lukkede øjne. Ved snot næse og lignende kan en pebermynteolie anvendes. Aromaterapi har været anvendt i mange hundrede år, og bruges stadig i dag i duftlamper og saunaer. 

 • Diffusere: Fyld rummet med en skøn duft, og oplev den æteriske olies aromaterapeutiske virkning. Du skal bruge 3-6 dråber i din diffuser. Du kan også bruge en duftlampe der opvarmer olien og spreder dampe ud i rummet.

 • Kropspleje: Til pleje af hud og hår, kan du tilføje 10-20 dråber æterisk olie i din shampoo eller creme/lotion. Du skal bruge 100 ml shampoo, creme eller lotion til de 10-20 dråber æterisk olie. I mange af de skønheds-og plejeprodukter du køber, findes der allerede tilsatte æteriske olier. Det er især for at give duft, at de æteriske olier tilsættes. 

Undersøg altid om den olie du vil anvende, kan bruges til dit formål. Det er ikke alle æteriske olier der kan bruges indvortes eller til aromaterapi.
Du skal også være særligt opmærksom hvis du lider af parfumeallergi. Selvom æteriske olier er naturlige dufte, vil en allergiker stadig reagere på det.

Populære æteriske olier

Hvis du har lyst til at prøve aromaterapi, er der nogle æteriske olier som især er populære. Prøv en æterisk olie med lavendel, pebermynte, tea tree, eukalyptus eller citron.
Manger du inspiration til aromaterapi, har Fischer Pure skrevet en fantastisk bog om netop dette emne. Læs bogen og bliv klogere på de æteriske oliers brug.

Køb æteriske olier på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et stort udvalg af æteriske olier til billige priser. Vælg bl.a. de populære produkterne som æterisk olie med lavendel, æterisk olie med rosmarin, æterisk olie med pebermynte, æterisk olie med tea tree og æterisk olie med kokos. Faktisk har vi flere end 100 æteriske olier på siden, og det er fra mærker som ECO, Fischer Pure Naturals og Natur Drogeriet. 

Bestil online i dag og få dine produkter leveret inden for 2-4 hverdage. Hvis du har spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på mail eller telefon. 

Læs mere Skjul