Selen

Selen kosttilskud

Trænger du og din krop til et tilskud af selen, så finder du et bredt udvalg af selen kosttilskud her på Mecindo.dk. På denne side kan du læse meget mere om selen, hvad det er godt for og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Kundernes favoritter

Hvad er selen?

Selen er ikke et vitamin, men et mineral og findes naturligt i alt væv i kroppen hvor det fungerer som et hjælpestof. Selen har en antistofeffekt og indgår i dannelsen af hormonet trijodthhyronin, der dannes i skjoldbruskkirtlen. I kroppen har vi omkring 10-15 mg selen, hvor størstedelen findes i lever og nyrer. 

Hvad er selen godt for?

Fordi selen er at finde i kroppens væv og fungerer som et antistof, er der mange af kroppens funktioner mineralet bidrager til. Herunder kan du blive klogere på, hvilke funktioner selen præcist bidrager til.
Selen bidrager til:

 • En normal dannelse af sædceller
 • Vedligeholdelse af et normalt hår
 • Vedligeholdelse af normale negle
 • Immunsystemets normale funktion
 • Skjoldbruskkirtlens normale funktion
 • Beskyttelse af cellerne mod oxidativt stress

Selen og frugtbarhed

Mange par/mænd vælger at gøre brug af kosttilskud med selen og zink inden de prøver at blive gravid. Det skyldes, at begge mineraler bidrager til frugtbarheden. 

Selen og hår, hud og negle

Derudover er selen og zink fantastisk når du lider af svage negle, mat og tørt hår eller har hudproblemer. Begge mineraler bidrager nemlig til at vedligeholde et normalt hår, en normal hud og normale negle.

Hvad er oxidativt stress?

Sidst, men ikke mindst har de to mineraler det til fælles, at de bidrager til at beskytte kroppens celler mod oxidativt stress. Du har måske hørt det før, men ved du hvad det betyder? Det der skaber oxidativt stress er frie radikaler, altså atomer, der reagerer med andre stoffer i kroppen.
Frie radikaler gør skade på celler ved at de stjæler molekyler, altså dele af de omkringliggende celler.

De frie radikaler kommer især ind i kroppen fra miljømæssige påvirkninger. Det kan være påvirkninger som forurening, røg, tobak, alkohol og lægemidler. Det der bekæmper de frie radikaler, er kroppens antioxidanter. Her fungerer selen netop som en antioxidant, i samspil med mange andre antioxidanter. 
Hvis kroppen ikke har et forsvar med antioxidanter, får de frie radikaler frit spil og kan resultere i sygdom. 

For lidt eller for meget selen

Du kan både indtage for lidt og for meget selen, og derfor kan du være opmærksom på nogle af de bivirkninger du vil opleve med selen mangel eller overdosering. 

Ved selen mangel kan du opleve symptomer som:

 • Ledsmerter
 • Svækkede negle
 • Nedsat immunforsvar
 • Problemer med stofskiftet

Ved overdosering af selen kan du få symptomerne:

 • Hvidløgslignende ånde
 • Metalsmag i munden
 • Træthed
 • Hudirritation
For at undgå bivirkninger ved selen anbefales det, at følge produktets anvisning i forhold til anbefalet daglig dosis. Den anbefalede daglige dosis kan ændre sig, og derfor finder du ikke informationer om dosis her på siden. I stedet kan du holde dig opdateret på pro.medicin.

Selen kosttilskud

Vi fører et bredt sortiment af selen kosttilskud i form af både tabletter og kapsler. Styrkerne varierer mellem 100 mcg og 125 mcg. Nogle af selen kosttilskuddene indeholder desuden zink, der bidrager til en normal frugtbarhed og reproduktion, en normal omsætning af fedtsyrer og vedligeholdelse af hud, hår og negle. Hvis du undrer dig over hvad organisk selen er, er der tale om selen i form der er lettere for kroppen at optage. 

Du finder selentilskud fra mærker som: Berthelsen, Biosym, Natur Drogeriet, Pharma Nord og VitaCare samt mange flere.

Selen i mad

Selen findes i rigtigt mange forskellige fødevarer. Hvis du spiser varieret, kan du gennem kosten dække dit daglige behov for mineralet. Du finder både selen i animalske og vegetabilske fødevarer, og herunder kan du blive klogere på, hvilken mængde selen der findes i forskellige pr. 100 gram:

Selenindholdet i grøntsager og andre vegetabilske fødevarer, afhænger af jordens selenindhold. I Danmark er indholdet af selen i jorden ikke højt, og betegnes derfor som selenfattigt. I andre dele af verden er selenniveauet endnu højere, og dermed er vegetabilske fødevarers selenindhold fra disse områder også højere.

Køb selen på Mecindo.dk

På Mecindo.dk finder du et bredt udvalg af kosttilskud med selen, både som enkeltstående selentilskud, men også i samspil med zink og i multivitaminer. Vælg det tilskud der passer til dig og dit behov, og køb online i dag. Du modtager dine varer inden for kun 2-4 hverdage.

Vi har et bredt sortiment af håndkøbsmedicin, kosttilskud, helsekost og personlig pleje til billige priser. Har du spørgsmål til et produkt eller en ordre, er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan kontakte kundeservice på mail eller telefon.  
Læs mere Skjul